شهردار تهران گفت: شهرداری باید تبدیل به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی و میدان دار همه دستگاه‌ها شود؛ در واقع ما با چنین تفکراتی در شهرداری به دنبال تحول هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی، شهردار تهران یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ در همایش شاهدان شهر (دیدار با ۶۳۰ فرزند شهید شاغل در شهرداری) هفته بسیج را تبریک گفت و افزود: این هفته یادآور غیرت، بزرگی، عظمت، ایثار، شجاعت، اخلاص، بندگی و خدمتگزاری است. امروز اگر از این ویژگی ها صحبت می کنیم شاید برخی ها بگویند که این موارد به تاریخ سپرده شده اما حقیقت این است که این ویژگی های همیشه جاودان در تاریخ است و دیروز، امروز و فردا نمی شناسد. یاد و نام شهید، بزرگی و عظمت آموزگارانی است که باید از آنها درسها بیاموزیم.

شهردار تهران بیان کرد: وقتی صحبت از فداکاری و ایثارگری و شهدا به میان می آید باید توجه داشته باشیم که به آنها نیازمندیم و آنها زنده است. این مساله ماست که طبق آیه ۱۵۴ سوره بقره درک و شناختی از شهدا نداریم. شما فرزندان خلق کنندگان فرهنگ بسیج هستید که رفتند تا این میراث گرانبهای الهی در دستان ما بماند.

زاکانی ادامه داد: باید این مختصات را خوب دریابیم و استمرار دهنده راه این عزیزان باشیم. انقلاب اسلامی تحقق انفجار نور در جهان بود اما این انفجار باید به یک تمدنی بیانجامد که مقدمه ساز ظهور کبری است. لذا باید گام‌های استواری برداشته شود تا حاصل انقلاب در مقام عمل پیاده شود.

وی اضافه کرد: البته از این منظر دچار نقصان هستیم، هر چند ۴۲ سال راه طی شده انقلاب پرافتخار است اما با نقطه هدف فاصله معنادار داریم. این نقص نه به اسلام برمی گردد، نه به امام (ره) و رهبری و نه به شهیدان و ایثارگران و نه به مردم. بلکه به کسانی برمی گردد که مسئول بودند اما خدمت شایسته ارائه نکردند.

شهردار تهران عنوان کرد: در این سالیان کسانی را داشتیم که خوش درخشیدند و همچنین کسانی که به خودشان پرداختند و خدمت را فراموش کردند. در بین شما کسانی هستند که مادرشان به شهادت رسیده و فرزند شهیده و باعث افتخار هستند و نباید از این مسأله کوتاه بیایم و باید بر مدار این افتخار حرکت کنیم.

زاکانی بیان کرد: در یک نهاد خدمتگزار به نام شهرداری هستیم، مثلث شهر، شهروند و شهرداری اگر خوب ترسیم شود می توانیم راه را برای آینده باز کنیم. تهران به تعبیر مقام معظم رهبری یک کشور است و اثرات آن ملی و فراملی است و این شهر پیشانی نظام اسلامی است. اما از مشکلات متعددی رنج می برد.

وی گفت: بین شمال و جنوب تهران تبعیض نهادینه شده‌ای وجود دارد و تهران نیازمند تحول در روح و کالبد است. باید شهر موجود را به عنوان یک موجودیت به سمت تحول روح و کالبد سوق دهیم و یک الگوی کلانشهر جهان اسلام بسازیم.

شهردار تهران افزود: شهروندان از ما ناراحت و ناراضی هستند و سرمایه‌های اجتماعی در شهر آسیب دیده است. این مردم به عنوان صاحبان انقلاب نیازمند یک خدمت شایسته و یک توجه ویژه هستند، به ویژه کسانی که از حق ابتدایی خود محروم مانده اند.

زاکانی ادامه داد: بنابراین باید با نوکری و شایستگی، اعتماد مردم را جلب کنیم تا آنها به میدان بیایند و بر مدار آن ها حرکت کنیم. حضور و زور بازو و پول و امکان مردم شهر را متحول خواهد کرد و مردم باید محور این تحول بر مدار نخبگان شهر قرار گیرند.

وی تاکید کرد: الگوسازی در تهران ادعای بزرگی است که کسانی از نزدیک شدن به آن از کیلومترها فاصله می ترسیدند.

شهردار تهران بیان کرد: موضوع بعدی شهرداری است که باید تبدیل به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی و میدان دار همه دستگاه‌ها شود و حرکت در مسیر مدیریت یکپارچه شهری و فراتر از آن حکمرانی واحدشهری را دنبال کند.

زاکانی گفت: محقق کردن این ویژگی ها فکر و اندیشه فراخی را می طلبد و دقت های لازمی را می خواهد که جز با تکیه بر فرهنگ شهید، شهادت، بسیج و میراث انبیا و اولیای الهی میسر نخواهد بود.

وی افزود: خدمت شما رسیدیم که دست نیاز خود را به سمت شما دوستان دراز کنیم. موارد درخواستی شما حق حداقلی و طبیعی شما است که انجام ندادن آن بی انصافی است. اگر دیگران این حق را رعایت نکردند در واقع از اصل شهید و شهادت غفلت کردند و این ناملایمات گریبانگیرشان خواهد شد. وظیفه ما این ادای حق است و این مسأله امری قطعی است.

شهردار تهران ادامه داد: ۲ ماه و ۱۹ روز است که به عنوان شهردار تهران در خدمت شما هستم و مسیری را می رویم تا به شهر الگو برسیم. برای این ماجرا ۴ خط راهبردی جدی را دنبال می کنیم. ابتدا اینکه تعریف مشخصی از افق آینده را داشته باشیم و برنامه مدون محقق کننده آن افق را تنظیم کنیم و نیروی انسانی شایسته آن افق را در خدمت شهرداری قرار دهیم.

زاکانی اضافه کرد: راهبرد دوم همداستانی مسؤلین و مردم در رسیدن به این افق عالی است. اگر همه مسئولین پای برداشت این مشکلات از تهران نایستند دچار مشکل خواهیم شد. مثلاً دیروز نیم ساعت یک رام قطار در یک ایستگاه دچار نقص شد و دیدیم که چه ناراحتی هایی برای مردم به وجود آمد.

وی یادآور شد: در هفت خط مترو، ۱۵۰۰ واگن مهیا شده در حالی که این هفت خط نیاز به سه هزار واگن دارد. همچنین از این تعداد موجود ۳۶۴ واگن از رده خارج هستند و بیش از دو سوم آنها نیز نیاز به اورهال دارند. همچنین این هفت خط برای تکمیل و خدمت شایسته به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد. برای سایر خطوط نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

شهردار تهران تاکید کرد: در اتوبوسرانی نیز برای بازسازی و نوسازی اتوبوس ها به ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. در مجموع برای بخش حمل و نقلی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می خواهیم تا حال مردم را خوب و مشکلات را حل کنیم.

زاکانی گفت: سومین راهبرد این است که مسیر را طوری دنبال کنیم که مردم سالاری در تهران محقق شود. همه این مشکلات با حضور و مشارکت مردم قابل حل است. لذا شهرداری باید خود را برای تحول مهیا کند و مسئولیت های خود را بپذیرد.

وی بیان کرد: در دو سال و نیم گذشته شهرداری کار می کرد که فقط حقوق ها را بپردازد. ۶۷ تا ۷۰ درصد اعتبارات از شهرسازی فراهم می شد که آن بخش نیز قفل شده بود. اما با ایجاد انضباط مالی حقوق ها را در ۲۸ ماه واریز و به شورا اعلام کردیم که با حاکم کردن نظم مالی دیگر تنش مالی نداریم.

شهردار تهران افزود: دو ماه است که حقوق پرداخت می شود و اعتبار نگهداشت شهر برای ماه آینده را نیز دیروز پرداخت کردیم.

زاکانی ادامه داد: باید ظرفیت های مردم را پای کار بیاوریم که مردم نیز سود خود را از حوزه ها ببرند و یک رویکرد برد برد شکل بگیرد و بدون اینکه شهرداری برای خودش جیب بدوزد کار پیش برود. شهرداری اگر در موضع نوکری و خدمتگزاری وارد شود امکان و ظرفیت های زیادی برای شهر وجود دارد.

با تفکر مقاومتی به دنبال تحول هستیم

وی بیان کرد: ۱۵ خط تلاش را ترسیم کردیم که خط تلاش اول در حوزه مسائل مالی و دومین در حوزه مسئولیت های اجتماعی است. ۲۱ هزار معتاد متجاهر داریم که من مسئول باید به آنها خدمت کنم. در حالی که در نگاه قبلی به این مساله به عنوان یک نوع زیست نگاه می شد. همچنین ۴ هزار کودک خیابانی داریم که باید به آنها رسیدگی کنیم. برخی دستگاه ها این افراد را جمع آوری و بعد از ۶ ماه آزاد می کنند، این مشکلی را حل نخواهد کرد، این چرخه معیوب است. برهمین اساس در استانداری و سایر نهادها مصوب شد که شهرداری محور باشد و دستگاهها را جمع کند و این معضل را از شهر تهران برطرف کند.

شهردار تهران عنوان کرد: موضوع بعدی زیرساخت‌های شهر است. در شهر کارهای عمرانی به ویژه در دوره آقای قالیباف صورت گرفته اما باید امتداد پیدا کند و گلوگاه‌های شهر شناسایی شود. از جمله اینکه ادامه ساخت و توسعه شهید صیاد، یادگار امام، شهید بروجردی و رینگ های تهران پیگیری و دنبال شود. توسعه کالبد و روح شهر هزار و یک امکان خدمت می خواهد. ادامه این مسیر بر مدار هوشمندسازی و بر مدار مردم محقق می شود و این کارها جز با کمک شما شدنی نیست.

زاکانی گفت: در شهرداری بنا داریم با فرهنگی که با آن ایران در مقابل ۴۳ کشور جهان ایستاد و امروز نیز در عرصه جهانی با ۱۶ میلیارد دلار در مقابل ۸ هزار میلیارد دلار آمریکا بر این کشور پیروز شد، مسیر را ادامه دهیم. در واقع در شهرداری با مقاومت و تفکرات اینچنینی به دنبال تحول هستیم.

وی افزود: انتظار این است که شما مسئولیت پذیر باشید و میدان را از آن خود و ما را نوکر خود بدانید و به ما کمک کنید. همه معاونان و مسئولین باید راه را برای میدان خدمت به شما باز کنند و این باید تبدیل به یک رویه و پرچم در دستان شما روز به روز بر افراشته تر شود.

شهردار تهران بیان کرد: نیازمند مشارکت مردم در مسیر تحول و همچنین مشارکت همه شما هستیم. امیدوارم بنده به عنوان کوچک شما در شهرداری لیاقت داشته باشم که قدر شما را بدانم و راه پیشرفت را برای شما باز کنم. این مسأله آن چیزی است که رفقای من از بنده انتظار دارند و سعی می کنم به رفقای خود نامردی نکنم. شهرداری نیز باید از یک نهاد خدماتی صرف به محور تحولات شهر تهران تبدیل شود.