به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، دبیرخانه دومین جایزه ادبی داستان حماسی توسط حوزه هنری خراسان رضوی، با هدف بازخوانی حماسههای اساطیر و پیوند آن با حماسههای معاصر برای تولید داستانهای جدید با موضوع حماسههای بومی و اقتباس از داستانهای شاهنامه فردوسی با رویکرد فتحنامه فراخوان اینرویداد را منتشر و اعلام کرد علاقهمندان میتوانند در قالب داستانهای نیمه بلند و رمان در اینفراخوان شرکت کنند.
سیدحسین شهرستانی مدیر گروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و عضو شورای سیاستگذاری جایزه داستان حماسی در مورد این رویداد میگوید: حماسه و هنر حماسی نقطه پیوند استوار فرهنگ ایرانی با ارزشها و اندیشههای انقلاب اسلامی است. دومین جایزه ادبیات حماسی فرصتی است تا این پیوند خجسته به نیروی قصه و داستان بازیابی شود. انقلاب اسلامی بستر ظهور حماسههای تازهای است که از بستر حماسههای کهن سر برآوردهاند. چنانچه حکیم ابوالقاسم فردوسی راوی حماسههای کهن ماست، هنرمندان و نویسندگان متعهد نیز راوی حماسههای تازه تاریخ ما هستند.
همچنین میثم مرادی بیناباج معاون راهبری استانهای حوزه هنری و یکی دیگر از اعضای شورای سیاستگذاری جایزه داستان حماسی در خصوص اهداف و ضرورتهای برپایی این رویداد گفت: ادبیات داستانی پس از انقلاب اسلامی از حیث پرداختن به مضامین حماسی فقیر بوده است، در نتیجه اولین هدف راهاندازی جایزه داستان حماسی این است که نیاز تولیدات متون ادبی به مضامین حماسی را تأمین کند. همچنین جایزه داستان حماسی با برپایی خود قهرمانان حماسهساز دوران انقلاب اسلامی و حتی معاصر را در زمینههای گوناگون و در قالب روایتی شورانگیز و حماسی معرفی میکند. به این ترتیب جایزه داستان حماسی نیاز متون ادبی ما به روایت داشتهها، موضوعات و شخصیتهای حماسی و حماسهساز تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی تا به امروز را نیز تأمین میکند. اگر بخواهیم به سوی نقطهای تمدنی و آیندهای درخشان گام برداریم، به ناچار باید مخاطب عموم خود را از انگیزه و روحیه حرکت سرشار و لبریز کنیم. تولیدات هنری و ادبی میتواند این نقش را بر عهده بگیرد. پرداخت آثار داستانی به موضوعاتی که وجه حماسی دارند و نشاندهنده روح ایستادگی، عزم و مجاهدت در مردم و ملت ایران هستند میتوانند مخاطب عموم را برای رسیدن به قلههای عزت و سربلندی تشویق کند.
دبیرخانه دومین جایزه ادبی داستان حماسی توسط حوزه هنری خراسان رضوی و با هدف بازخوانی حماسههای اساطیر و پیوند آن با حماسههای معاصر برای تولید داستانهای جدید با موضوع حماسههای بومی و اقتباس از داستانهای شاهنامه فردوسی با رویکرد فتحنامه، اقدام به برگزاری این رویداد کرده است. ساسان ناطق، داوود امیریان، علیاصغر عزتی پاک؛ هیئت داوران؛ سعید تشکری دبیر علمی و سیدجلال قوامی دبیر اجرایی دومین جایزه داستان حماسی هستند.
در شرایط فراخوان دومین جایزه داستان حماسی ذکر شده که نویسندگان باید رمان و داستان نیمه بلند خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی honarhamasi.ir@gmail.com و یا به نشانی مشهد، بین هاشمیه ۲۰ و ۲۲، حوزه هنری انقلاب اسلامی ارسال کنند.
همچنین در بخش داستان نیمه بلند برای نفر اول، ۱۵ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار؛ برای نفر دوم، ۱۲ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار؛ برای نفر سوم، ۱۰ میلیون تومان به همراه تندیس و لوح افتخار و در بخش رمان یک جایزه ۵۰ میلیون تومانی به همراه تندیس و لوح افتخار برای یک اثر برگزیده تعیین شده است.
آثار برگزیده به انتخاب دبیرخانه در قالب کتاب منتشر خواهد شد.