به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، درخواست مذکور از سوی راسکامنادزر (سرویس فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانههای جمعی روسیه) اعلام شد و جزئیات اندکی درباره اقداماتی که شرکتها باید انجام دهند در آن وجود دارد. همچنین این درخواست برخی شرکتها را هدف گرفته که در حال حاضر در خاک روسیه نماینده دارند.
بر اساس قانونی که از یکم جولای ۲۰۲۱ در روسیه اجرا شده، شبکههای اجتماعی خارجی که روزانه بیش از ۵۰۰ هزار کاربر دارند باید دفتری در این کشور بازگشایی کنند. در فهرستی که روز دوشنبه منتشر شده برای نخستین بار نام این شرکتها آمده است.
در فهرست مذکور نام گوگل، فیس بوک، توئیتر، تیک تاک و تلگرام دیده میشود. همه این شرکتها در سال جاری میلادی به دلیل عدم حذف محتوای غیرقانونی در روسیه جریمه شدهاند. اپل که قبلاً به دلیل سواستفاده از سلطه بر بازار اپلیکیشنها با اتهاماتی روبرو بوده نیز در این فهرست قرار دارد.
راسکامنادزر اعلام کرد شرکتهایی که قانون را رعایت نکنند با محدودیتهایی برای تبلیغات، جمع آوری دادهها و انتقال پول یا مسدودیت روبرو خواهند شد.
البته هنوز مشخص نیست این شرکتها چه نوع نمایندهای باید در روسیه تعیین کنند. کارن کازاریان رئیس شرکت تحلیلی «ریسرچ انستیتو» در این باره میگوید: هیچ توضیحی درباره این قانون وجود ندارد، هیچ گونه شفافیتی درباره شکل قانونی نماینده سازمان ارائه نشده است.
به گفته راسکامنادزر شرکتها باید حساب کاربری در وب سایت رگولاتور باز و یک فرم بازخورد برای برقراری ارتباط با کاربران روسی نیز تعیین کنند. همچنین شرکتهای خارجی موظف هستند دسترسی به اطلاعات خلاف قانون روسیه را محدود کنند.
روسیه در سال جاری گامهایی برای پشتیبانی و گسترش بخش فناوری خود برداشته است. در همین راستا پیشنهاد شده مالیاتی بر سرویسهای دیجیتال خارجی وضع شود و مالیات شرکتهای فناوری داخلی کاهش یابد. همچنین تمام موبایلها، رایانهها و دستگاههای الکترونیکی دیگری که به روسیه آورده میشوند باید در ابتدای تنظیمات نرم افزار روسی را به کاربران ارائه کنند.