به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی محمدی شامگاه چهارشنبه در سیو نهمین جلسه شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: باید از توان و ظرفیت بسیج بهرهمند شویم؛ زیرا هر زمان رویکرد بر این محور بوده، حقیقتاً نه تنها راهگشا، بلکه موقعیت راهبردی در تمامی ابعاد مختلف بوده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت مباحث حقوقی، افزود: بنیاد هر امری، بنیان حقوقی آن است که شکلگیری روابط افراد را در جوامع برعهده دارد؛ از اینرو تنها مرجع نجاتدهنده بشر، توجه به بنیان حقوقی آن است که کشورهای دنیا در این حوزه، خوب عمل کردهاند و شرایطی فراهم شده است که مقید به رعایت حقوق خود و دیگران هستند.
به گفته فرماندار همدان، کشور ایران بر محور نصیحتدرمانی اقدام میکند، در حالی که چارچوب عمل در کشورهای دیگر کاملاً مشخص است و واقعیتها را میپذیرند، زیرا زیرساخت امور، حقوقی است.
محمدی با تأکید بر اینکه واقعیتها را باید مبدأ و منشأ کار خود قرار دهیم، تصریح کرد: علیرغم اینکه دنیای حقوقی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای دین مبین اسلام است، اما بهره لازم را نبردیم و از سوی دیگر در حوزه سیاست خارجی هم دچار مشکل هستیم.
وی با بیان اینکه مسئولان با مردم بسیار فاصله گرفتهاند، گفت: در حال حاضر بهدلیل از بین رفتن سرمایه انسانی و اعتماد اجتماعی، شاهد کاهش مشارکت مردم هستیم و باید آگاه باشیم که تمامی مباحث به صورت زنجیروار به هم وصل شدهاند.
فرماندار همدان ادامه داد: در گذشته، کالاهای ارزشمند به عنوان سرمایه تعریف میشدند؛ اما به مرور زمان، گرایش به سمتوسوی سرمایه انسانی و آموزش نیروهای خبره و ماهر رفت و امروز سرمایه اجتماعی (مشارکت مردم) مبنای امور قرار گرفته و در کنار آنهم سرمایه نمادین یعنی توجه به داشتههای بزرگان مدنظر است که متأسفانه در بیشتر مواقع مغفول واقع میشود و باید بهرهگیری لازم از ظرفیت آنان مورد توجه قرار گیرد.
محمدی با تاکید بر اینکه اگر قدر داشتههای خود را بدانیم، بسیاری از مسائل حل میشود، گفت: در حال حاضر، شاهد تبعات نبود تعهد در برخی مسئولان در استان هستیم، تمامی مسئولان استانی باید همسو با مدیریت ارشد استان پیش برویم، در کشور ایران و با شدت بیشتری در شهر همدان شاهد هستیم که مقاومتی مبنی بر ارجحیت اقدامات فردی نسبت به فعالیت در سیستم وجود دارد که شاید این مهم به عدم آموزش و ترجیح دادن منافع خود نسبت به منافع جامعه بازمیگردد.
همراه مدیریتشهری همدان خواهیم بود
فرماندار همدان همچنین با اشاره به اظهارنظر برخی افرادی مبنی بر اینکه فرمانداری، شورای نگهبان شوراهای شهر است، بیان کرد: ضمن رد این ادعا، باید گفت که دو نماینده شهرداری و شورا در کمیته انطباق فرمانداری همدان بهعنوان طرف مشورت حضور دارند که تمامی مباحث کارشناسی آنها بهکار گرفته میشود.
محمدی با بیان اینکه انتظار میرود به سمتوسویی حرکت کنیم که عامه مردم از روند امور، بهرهمند شوند، اعلام کرد: مصوبات شورا در کمیته انطباق بر اساس قوانین منطبق میشود و ضمن اینکه در چارچوب قانونی تعریف شده، حرکت میکنیم، نگاهمان در ارتباط با شهر همدان و مباحث شهری آن تعاملی است.
وی با تأکید بر اینکه گزند اصلی بر مبنای توجه به جریان خاص، به مردم خواهد رسید، از شورای ششم شهر همدان درخواست کرد در حوزه تصویب مصوبات بر اساس چارچوب قانونی اقدام کنند.
محمدی همچنین خطاب به مدیریتشهری همدان، افزود: در صورت حاشیهسازی، نباید اسیر حاشیهها شویم زیرا شرایطی برای ورود به بازی فراهم میشود که اگر وارد این حواشی نشویم، هنر است.
ایجاد کنارگذر غربی و شرقی همدان یکی از نیازهای اساسی شهر همدان محسوب میشوند
فرماندار همدان در پاسخ به دغدغه یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر تعیینتکلیف کنارگذر غربی و شرقی همدان، گفت: متأسفانه گرد و خاک روزگار بر روی این پروژه بزرگ شهری نشسته است، اما چهار خطه بودن کنارگذر غربی که از ۲۸ کیلومتر، ٧ کیلومتر باقیمانده است و حدود ۳۰ میلیارد تومان برای تملک و ۱۸ میلیارد تومان برای امور اجرایی نیاز دارد، در دستور کار قرار دارد.
محمدی با اشاره به اینکه ایجاد کنارگذر غربی و شرقی همدان یکی از نیازهای اساسی شهر همدان محسوب میشود که تمام سرمایه پلها را از بین میبرد، افزود: هرچند تأمین اعتبار مورد نظر برای کنارگذر غربی در توان استان نیست، اما مبلغی برای به سرانجام رساندن آن در نظر گرفتهایم.
وی در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد: مدیریت باغ بهشت قاعدتاً در حیطه کاری شهرداری تعریف میشود که در این شهر، مبحث موقوفه بودن آن مطرح است؛ اما چکشکاریهای با حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری صورت گرفته که ضمن بهرهگیری از ظرفیت نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه همدان میتوان مشکلات را حل کرد؛ از سوی دیگر در حوزه ارزیابی درآمد این محل نیز ورود پیدا خواهیم کرد.
فرماندار همدان با اشاره به سند توانمندسازی شهر همدان، اظهار کرد: تاکنون در ۵ منطقه مورد نظر، ۵۵ میلیارد تومان حوزه زیرساختها، فرهنگ و… هزینه شده؛ اما اقدامی برای معیشت مردم صورت نگرفته است.
محمدی، بزرگترین معضل امروز را معیشت مردم برشمرد و گفت: در حوزه بازآفرینی شهری، اشتغال و معیشت مردم در اولویت قرار خواهد گرفت؛ هرچند در حوزه نرمافزاری و سختافزاری هم ورود پیدا خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه اختلال مدیریتی دستگاههای خدماترسانی و فرهنگی در شهر کاملاً مشخص است؛ ادامه داد: حدود ۶۰۰ دستفروش در پیادهراه بوعلی مشغول به کار هستند که هم فرصت و هم تهدید بر عملکرد آنها وارد است و اگر ساماندهی این قشر به تعویق بیفتد، مشکلات فراوانی ایجاد میکند.
فرماندار همدان گفت: ایجاد رونق در پیادهراه اکباتان برای ساماندهی دستفروشان، زمانبر و هزینهبر خواهد بود؛ اما در صورت ورود جدی مدیریتشهری، در این حوزه اعلام آمادگی میکنیم.
اختلاف سلیقه و نظر در آرای اعضای شورا امری طبیعی است
رئیس شورای شهر همدان نیز در ادامه این جلسه ضمن تبریک هفته بسیج، گفت: تعاملی که از ابتدای دوره ششم شورای شهر همدان با دستگاههای اجرایی بهویژه فرمانداری وجود دارد، در ارائه خدمات به شهروندان میتواند مؤثر باشد.
محمود مسگریان با بیان اینکه مصوبات شورا زمان قابلیت ابلاغ و اجرا دارد که در هیئت تطبیق فرمانداری به تصویب برسد، اضافه کرد: هیأت تطبیق نیز مصوبات شورا را بر اساس قوانین کشور تصویب (تأیید) و ابلاغ میکند.
وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر همدان زمان زیادی را در عمل به تعهدات و مسئولیتهای خود صرف میکنند، اظهار کرد: در حال حاضر شورای شهر با داشتن ۵ کمیسیون تخصصی در طول هفته جلسات متعددی را برگزار میکند که محوریت این جلسه با مطالبات مردمی است.
به گفته مسگریان، همچنین در جلسات کمیسیون شورای شهر از کارشناسان مربوطه و موضوعات مطرح شده بهره گرفته و در نهایت تصمیمات اخذ میشود در بعضی از کمیسیونها بر اساس موضوعات خاصی مباحث مطرح و از مسئولین استانی دعوت به عمل میآید.
وی ادامه داد: این روند بررسی مباحث در جلسات کمیسیونها و صحن شورا حاکی از این است که اعضای شورا برای مسئولیتی که بر عهده گرفتهاند وقت گذاشته و بر اساس وظایف شرعی و قانونی عمل میکنند.
رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه اختلاف سلیقه و نظر در آرای اعضای شورا امری طبیعی بوده، معتقد است برای پیشبرد امور و رضایتمندی مردم با یکدلی و یک صدایی میتوان نتایج مؤثری اخذ کرد.
گردشگری همدان تقویت شود
نایب رئیس شورای شهر همدان نیز در ادامه، گفت: گردشگری همدان ظرفیت خوبی برای درآمدزایی و معرفی همدان در سطح جهان است که باید این حوزه تقویت شود.
سعید نظری با اشاره به نقش مدیریت شهری در فراهم کردن بستر گردشگری، اظهار کرد: در سالهای گذشته بودجههای زیادی برای ایجاد پیاده راهها هزینه شده است که باید از این ظرفیت در بخش تقویت گردشگری بهره گرفته شود.
وی با اشاره به نارضایتی کسبه پیاده راه بوعلی و راهنمایان گردشگری تاکید کرد: باید با برنامه ریزی و تدابیر مناسب جابجایی دستفروشان از این پیاده راه را در دستور کار قرار داد و به پیادهراه اکباتان نیز رونق بخشید
تقویت مؤلفههای اقتصاد و اشتغال در اولویت کارها باشد
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان هم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بسیج پاره تن مردم است، اظهار کرد: این پیام نشاندهنده آن بوده که جهتگیری بسیج به سمت خدمات اجتماعی با برند جهادی است.
اکبر کاوسیامید با بیان اینکه انقلابی و مردمی بودن از مؤلفههای مهم دولت سیزدهم است، گفت: فرماندار همدان به عنوان نماینده عالی در شهرستان از بین گزینههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و خدمات اجتماعی باید مؤلفههای اقتصادی، اشتغال و خدمات اجتماعی را در اولویت کاری خود قرار دهد؛ زیرا پرداختن به این مولفهها، سایر حوزهها را نیز تقویت میکند.
وی پیشنهاد داد: باید تقسیم وظایف در بین دستگاههای اجرایی صورت پذیرد، حوزههای اشتغال و اقتصاد را در صورت صلاحدید به عنوان اولویت نخست قرار دهند و سیستمی وارد عمل شوند.
کاوسیامید با بیان اینکه شهرداری در بحث خدمات اجتماعی میتواند ورود پیدا کند، افزود: مدیریتشهری باید با همکاری دستگاههای مرتبط فارغ از نگاههای سیاسی و جناحی وارد عمل شود، زیرا اولویت نخست، خدمت به مردم است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی جناحهای سیاسی با هم فرقی نداشته و باید مورد توجه واقع شوند، اظهار کرد: در خدمترسانی به مردم باید کارشناسانه وارد میدان شویم و اهداف را پیش برد که در این راستا تمامی مسئولان از جمله نمایندگان مجلس نیز باید در کنار هم باشند.