به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قراگوزلو اظهار کرد: در استان همدان ۲۴ واحد پرورش شتر مرغ فعال بوده که از این تعداد، هشت واحد به صورت توأم مولد و پرورشی بوده و مابقی نیز تنها در زمینه پرورش فعالیت دارند.
وی سیستم پرورش شتر مرغ را شامل سه صورت توأم (مولد و پرواری)، فقط مولد (مادر) یا فقط پرواری دانست و تصریح کرد: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش مراتع، پرورش شتر مرغ به عنوان پرنده قرن شناخته شده و کاهش دام مراتع مانند گوسفند به منظور حفظ مراتع موجود ضرورت داشته است.
وی با بیان اینکه باید به سمت رشد تولید گوشت قرمز شتر مرغ و پرورش شتر مرغ پیش رفت، ادامه داد: مراتع در حال از بین رفتن بوده و علاوه بر آن شتر مرغ ضریب تبدیل خوبی دارد و زاد و ولد آن بیش از گوسفند است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تولید سالیانه گوشت شتر مرغ استان همدان را ۴۲۰ تن برشمرد و افزود: استان همدان در پرورش شتر مرغ در سال گذشته دارای رتبه پنجم کشور بوده که در پایان سال رتبه امسال استان نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام میشود.
وی با بیان اینکه پرورش شتر مرغ در سطح استان گسترش دارد و در حال حاضر واحد ملایر یکی از بهترین واحدهای پرورش شتر مرغ استان همدان به شمار میرود، خاطر نشان کرد: گوشت شتر مرغ تولید شده استان علاوه بر مصرف استان به سایر استانها از جمله تهران و اصفهان ارسال میشود.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره اشتغال ۸۰ نفر در واحدهای پرورش شتر مرغ سطح استان همدان ادامه داد: یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ایجاد شهرک پرورش شتر مرغ بوده که برای این برنامه نیازمند متقاضی و سرمایه گذار است ضمن اینکه باید با همکاری منابع طبیعی و دستگاههای مرتبط اقدامات زیربنایی صورت گیرد.
قراگوزلو گوشت شتر مرغ را در فهرست کم چربیترین گوشتها دانست و گفت: میزان اسید چرب امگا ۳ در این گوشت بسیار بالا بوده ضمن اینکه این گوشت دارای کلسترول پایینی است و از این حیث مصرف آن در افرادی که بیماریهای قلبی و عروقی دارند و سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی بیان کرد: پوست شتر مرغ نیز بخاطر داشتن فولیکولها قابلیت مصرف دارد و در تولید چرب، صنایع دستی، تولید کیف، کفش، کمربند وغیره کاربرد دارد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در پایان، اضافه کرد: شترمرغ در فهرست پرندگانی قرار دارد که هیچ نوع ضایعاتی ندارد و تمامی قسمتهای آن شامل پر، پوست، چرم، قرنیه، گوشت و تخم آن ارزش اقتصادی دارد.