آرش طاوسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه خرید اینترنتی به عنوان یکی از شیوههای جدید در رفع نیاز کالایی مردم در حال افزایش و فراگیری است، عنوان کرد: استقبال روزافزون از این شیوه به دلیل سهولت، تنوع، امکان مقایسه قیمت، دسترسی آسان وغیره به ویژه در دوران شیوع ویروس کرونا را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: اما در این مسیر، شیوههای بازاریابی نوین نقش بارزی در گسترش و ایجاد نیاز بین مصرف کنندگان داشته به نوعی که این روزها مادام با بحثهایی چون حراجیهای فصلی، حراجیهایی با عنوان سیاه یا بلک فرایدی و مواردی از این قبیل نیز روبرو هستیم.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان همدان با تصریح بر اینکه طبق بررسی انجام شده، رضایتمندی مردم پس از خرید کالا در این نوع حراجیها چندان بالا نیست، خاطرنشان کرد: پس از مقایسه قیمت و کیفیت این افراد متوجه میشوند که کالای خریداری شده فاقد ارزش واقعی در مقابل پول پرداخت شده بوده و به نوعی این تخفیفها واقعی نبوده است!
طاوسی در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد: به دلیل تبلیغات گسترده، خرید هیجانی در بین مصرف کنندگان ایجاد میشود که همین موضوع، هدف اصلی گردانندگان این نوع حراجیها است؛ چراکه در فضای هیاهوی ایجاد شده در بسیاری از موارد امکان مقایسه صحیح و راستی آزمایی ارزش کالا فراهم نیست یا کمتر به آن توجه میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد ورود بسیاری از فروشندگان کالا و خدمات به بحثهای حراجیها و تخفیفاتی با عنوان جمعه سیاه هستیم، تصریح کرد: باید به مردم هشدار داده شود که در برخی از موارد نیز فروشندگان قیمت کالای عرضه شده را به صورت غیر واقعی و با مبالغ بیش از ارزش واقعی آن اعلام میکنند و درصدهای تخفیف بالایی نیز برای کالا درنظر میگیرند که پس از اعمال تخفیف، باز هم کالای عرضه شده گرانتر از ارزش واقعی به فروش میرسد.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان همدان یادآور شد: یکی دیگر از مشکلاتی که مصرف کنندگان در این حراجیها با آن روبرو هستند، عرضه کالاهای بی کیفیت، بدون مشخصات تولید معتبر، تاریخ منقضی وغیره است، بدین سان، توصیه میشود که مردم یا فریب چنین فضاهایی را نخورند یا با آگاهی در فضای چنین حراجیهایی وارد شوند تا دچار ضرر و زیان نشوند.
طاوسی با بیان این موضوع، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه در این مسیر این است که اغلب کالاهای عرضه شده در چنین فضاهایی، متأسفانه فاقد خدمات پس از فروش، امکان پیگیری شکایت و مرجوعی کالای معیوب نیز هستند.
وی با بیان اینکه این روند نشان میدهد که نه تنها اظهار خلاف واقع در برخی از حراجیهای اینترنتی صورت گرفته است بلکه نقض صریح حقوق مصرف کنندگان نیز توسط آنها اتفاق افتاده است؛ گفت: بایستی نهادهای ناظر و متولی کسبوکارهای اینترنتی باید در این موضوع ورود کنند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان همدان در بخش پایانی این گفتگو با تاکید بر این موضوع، اظهار کرد: از سوی دیگر، هرگونه حراج کالا نیازمند اخذ مجوز قانونی است که در صورت انجام آن در بازارهای اینترنتی همدان، میبایست خدمات دهندگان نسبت به اخذ مجوز قانونی و ارائه آن به مشتریان اقدام کنند.