به گزارش خبرگزاری مهر، رسول قهرمانی نماینده دادستانی تهران در نشست ملی مطالبه گران حقوق و قضایی گفت: در حوزه امنیت و تهدیدات نظامی در منطقهی آتش هستیم. یک طرف ما عراق و سوریه است، یک طرف دیگر افغانستان، حواشی جنوب خلیج فارس و در شمال کشور آذربایجان تهدیداتی داشته و داریم اما باوجود دشمنان ابرقدرت، به بهشت امنیت تبدیل شده ایم که دوست و دشمن به این موضوع اذعان دارند.
وی افزود: با آمریکا از نظر تجهیزات نظامی قابل مقایسه نیستیم اما موازنهی تهدید داریم و پیرو سخنان رهبر انقلاب "اگر یکی بزنند دهتا میخورند"، همین امر موجب عقب نشینی آنها می شود که عوامل مدیریت آگاه، حکیمانه و صالح نیروی های مسلح، دارا بودن نیروی انسانی مجاهد همچون حججی ها که انگیزه مادی برای مبارزه نداشتند و با تدبیر عملگرا بودن به طوری که هم اکنون نقطه زنی می کنیم، رمز موفقیت ماست.
نماینده دادستانی تهران ادامه داد: در داخل کشور قدرت دست خود ماست اما همچنان خسارت می بینیم که یکی از دلایل آن حضور دولت مردانی است که آلوده به فساد و ذی نفع هستند و وضع موجود را پدید آورده اند.
قهرمانی با اشاره به اینکه باید به سمت مدیریت هوشمند برویم تا در کاهش فساد اثر گذاری صورت گیرد گفت: در ماده ۵ قانون مبارزه با چاقاق کالا و ارز پیش بینی شده است که دولت برای پیش گیری از قاچاق و کنترل نظام مند آن، موظف است بستری هوشمند فراهم کند که در آن کالاها مبادله بشود که متاسفانه نگذاشتند این بستر ایجاد شود.
وی افزود: مبارزه با فساد باید هدفمند باشد و اولین قدم آن هوشمند سازی سیستم در مدیریت کشور است که اگر این موضوع محقق شود، فساد یا تولید نمی شود یا سریعاً شناسایی می شود که در پس آن بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد.
نماینده دادستانی تهران تصریح کرد: اگر مدیریت کشور هوشمند سازی شود در بدبینانه ترین حالت میتوانیم ۶۰ درصد از فساد را جمع کنیم و ۴۰ درصد باقی مانده آن بر عهدهی مطالبان گران است که افشاگری و سوت زنی کنند.
رسول قهرمانی ادامه داد: برخی از مدیران ارز دیجیتال رشوه می گیرند که مدیریت هوشمند توانایی ردیابی و کنترل آن را ندارد و پاسخگو نیست که حضور مطالبه گران در این بین میتواند در مبارزه با فساد نقش موثر و پر رنگی داشته باشد.
وی پیرامون انتصابات فامیلی که اخیراً در فضای رسانه حواشی بسیاری پیدا کرده است گفت: اگر از نزدیکان خودم فردی نخبه اقتصادی باشد و بنده هم مسئول باشم، بی شک او را به خدمت می گیرم و اشکالی هم ندارد و در بدنه مدیریت نیز اگر فردی از اقوام خود انتصاب فامیلی داشت از او رزومه بخواهید تا اطلاعات، عملکرد و منطقی بودن انتصاب آن مشخص شود.
نماینده دادستانی تهران با اشاره به نقش حضور مردم در مبارزه با فساد خاطر نشان کرد: امنیت کشور در دهه ۶۰ با حضور مردم در مبارزه با مجاهدین خلق تامین شد که در مبارزه با فساد هم چنین رویکردی را می خواهیم و هم اکنون ما یک سامانهای پیشنهاد می کنیم که مردم تمامی گزارشات را با هویت یا بی هویت ارسال کنند، پس از پالایش گزارش از سوی مراجع ذی ربط، در مرحله پایانی مردم را نیز برای حضور عملیاتی در مبارزه با فساد به کار بگیریم.
قهرمانی در پایان افزود: دولت باید نیروهای مردمی داشته باشد و کار را به گروه های مردمی حتی از جناح های مختلف سیاسی که در حوزه های مختلف متخصص هستند ارجاع دهد که مزیت آن این است که اولاً وابسته به حاکمیت نیستند که به خواهند با تملق کارهایی را انجام دهند و دوماً با کمترین هزینه می توان از آنها استفاده کرد که با ارسال گزارشات به صورت مستقل حتی علیه دولت، مشکلات کشور را به طور رسمی بیان می کنند.