به گزارش خبرنگار مهر، وزارت بهداشت برای بررسی وضعیت رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی در فاصله ۲۶ آبان تا ۳ آذر ۱۴۰۰، نموداری تهیه کرده است که میتوان به تحلیل اوضاع کشور پرداخت.
با سرد شدن هوا، شاهد بسته ماندن پنجرهها در محیطهای اداری، آموزشی و…، هستیم و همین مسئله نگرانیها را بابت چرخش ویروس در فضاهای بسته تشدید میکند. نمودار زیر نشان میدهد که وضعیت رعایت تهویه مناسب در استانها چگونه بوده است.
رعایت فاصله گذاری در اماکن عمومی، یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در مقابله با شیوع کرونا است. نکته جالب توجه در رعایت فاصله گذاری، صدر نشین بودن استان آذربایجان غربی است که بیش از ۷۰ درصد بوده و در عین حال، استان بوشهر با ۴۰ درصد، پایینترین رتبه را به خود اختصاص داده است.
وضعیت صنایعی که پروتکلها را رعایت نکرده و به مراجع قضائی معرفی شدهاند، نشان میدهد که بیشترین تخلفات در کارگاهها و صنایع کوچک اتفاق میافتد.
وضعیت اخطار و معرفی به مراجع قضائی، برای واحدهای صنفی و مراکز خدماتی، نشان میدهد که بیشترین تخلف در سوپرمارکتها رخ میدهد.
اخطار پلمب و مراکز تهیه و توزیع غذا، واحدهای کارگاهی و…، یکی دیگر از مقولههای مورد بحث در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی است. به طوری که در فاصله ۲۶ آبان تا ۳ آذر ۱۴۰۰، ۳۴ هزار و ۶۲۸ مورد اخطار و معرفی به مراجع قضائی ثبت شده است.
روند رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز چندان مناسب نیست و میتواند زنگ خطری برای ورود موج جدید بیماری در کشور باشد.
تشدید بازرسیها از مراکز تهیه غذا و…، نشان میدهد که ۲۴۰ هزار و ۹۱۹ مورد بازرسی در فاصله زمانی ۲۶ آبان تا ۳ آذر ۱۴۰۰ صورت گرفته است.
روند رعایت پروتکلهای بهداشتی و مقایسه آن با موارد ابتلاء، نشان میدهد که هر وقت پروتکلها را نادیده گرفتهایم، روند ابتلاء افزایش یافته است.
رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی نیز، یکی دیگر از مقولههایی است که در بحث مقابله با کرونا باید جدی گرفته شود.
استفاده از ماسک، یکی دیگر از دغدغههای دوران پاندمی کووید ۱۹ است که نمودار وزارت بهداشت نشان میدهد، اوضاع در استانهای مختلف چندان مناسب نیست.
رعایت دستورالعملهای بهداشتی در اماکن عمومی، نشان میدهد استان آذربایجان غربی، بالاترین درصد رعایت را به خود اختصاص داده و استان بوشهر نیز در نقطه مقابل قرار دارد.
آنچه مسلم است، شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی و مراکز مختلف، کارگاهها و صنایع، آن گونه نیست که بتوان نگران نبود. زیرا، در حال حاضر بیم آن میرود که با سردتر شدن هوا در روزهای پیش رو تا پایان سال ۱۴۰۰، شاهد بروز موج جدید بیماری در کشور باشیم.