به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، لیفتراک یکی از دستگاههای کلیدی و جزئی از ماشینآلات صنعتی حیاتی است. از این دستگاه در انبارها، کارخانجات و صنایع متعددی استفاده میکنند. وظیفهی آن هم جابجایی لوازم و اجسام در فاصلههای کوتاه است. این دستگاه معمولاً انواع مختلفی دارد که به لیفتراک هلی، هیوندای، زوملاین و… تقسیم میشود.
لیفتراک چیست و چه استفادهای از آن میشود؟
لیفتراک (Lift truck) به دستگاهی صنعتی گفته میشود که برای بلندکردن و جابجایی اجسام در فاصلههای کوتاه مورد استفاده قرار میگیرد. از نیمه دوم قرن بیستم میلادی تا به حال، کاربرد و استفاده از این دستگاه به شدت افزایش پیدا کرده است. به گونهای که امروزه یکی از پرکاربردترین تجهیزات صنعتی، لیفتراکها هستند، که جدایی آنها از صنایع مختلف، بخصوص انبارها و صنایع ساخت و ساز تقریباً محال است. در سال ۲۰۱۳، این دستگاه جزئی از ۲۰ ماشین پرفروش صنعتی در جهان بود، که بیش از ۳۰.۴ میلیارد دستگاه در سراسر جهان فروش کرد.
معمولاً لیفتراکها را بر اساس پتانسیل باری که جابجا میکنند، طبقهبندی مینمایند. اطلاعات مربوط هر دستگاه، بر روی پلاک اسمی که سازنده بر روی هر ماشین درج میکند، ثبت شده است. از این رو، باری که با دستگاه جابجا میکنید، نباید از حد مشخص شده فراتر رود. دقت کنید که کندن یا تغییر اطلاعاتی که بر روی ماشین ثبت شده است، آن هم بدون اجازه و اطلاع سازنده، کاملاً غیرقانونی است. از این رو زمانی که برای خرید این دستگاه اقدام میکنید، حتماً به این دست اطلاعات درج شده بر روی دستگاه دقت نمایید.
خرید لیفتراک چه مزایایی دارد؟
یکی از نکات کلیدی راجع به این ماشینها، این است که با کاربرد تجهیزاتی مانند ولوهای هیدرولیکی، یا الکتریکی، آزادی بیشتری برای کنترل ارگونومیک دستگاه به افراد میدهند. معمولاً ظرفیت یک ماشین لیفتراک از حدود یک الی پنج تن متفاوت است. هر چند ماشینهای بزرگتری نیز با ظرفیت حدود ۵۰ تن موجود است، که برای بارهای سنگینی مانند بارهای کشتی از آنها استفاده میکنند.
از دیگر مزایای این ماشین، این است که فرمان چرخهای عقب، در واقع کنترل بیشتری برای مانورپذیری دستگاه به کارکنان میدهد. بخصوص در نواحی و موقعیتهایی که جابجایی دستگاه ممکن است چالشزا باشد، این دستگاه میتواند بهتر جابجا شود. اگرچه در مدلهای مختلف دستگاه، کنترل و سرعت چرخش متفاوت است. طراحی این دستگاه نیز به گونهایست که جلوی آسیب به بار را میگیرد. قرار گرفتن بار در مرکز ثقل دستگاه و سرعت پایدار و متناسب با وزن بار در هنگام جابجایی، همگی از جمله عواملی هستند که این دسته از ماشینها را در جمع لوازم پرکاربرد انبارها و صنایع قرار دادهاند.
اجزای لیفتراک
منبع نیرو
دکل
شاخک
محورها
چرخها
محافظ
پمپ هیدرولیک
کنترلهای هیدرولیک
سیلندرها
اتاقک راننده
تکیهگاه محموله
چنگک
وزنهی تعادل
(lift truck types)
انواع لیفتراک
لیفتراک مجهز به موتور الکتریکی: این دست از ماشینها برای استفاده در انواع انبارها، جابجایی ماشینهایی مانند تراکتورها و تریلرها و بسیاری از لوازم دیگر، از جمله مواد غذایی، کاملاً مناسب است. از آنجاییکه این دسته از ماشینها به باتری برقی مجهز شدهاند، در سکوت بیشتری به فعالیت میپردازند و به هیچ عنوان زیستتخریبپذیر نیستند. از این رو برای استفاده درونساختمانی کاملاً مناسباند. این باتریها تا حدی در دستگاه نقش وزنهی تعادل را نیز بازی میکنند. از این رو ظرفیت حمل بار را به شدت بالا میبرند.
لیفتراک دیزلی: موتورهایی که در این دستگاه کار گذاشته شدهاند، با کمک دیزل به فعالیت ادامه میدهند. یکی از مهمترین مزایای کارکرد این ماشین، این است که ماندگاری و طول عمر بسیاری بیشتری در مقایسه با سایر لیفتراکها دارند. سیستم اگزاست و کاتالیزور موجود در ماشین نیز، مواد اضافهی حاصل از سوزاندن سوخت در دستگاه را به خارج از آن منتقل میکنند. وجود فیلترهایی در برخی از مدلهای دیزلی این دستگاه نیز موجب شده است که موتورهای دیزلی ضرر کمتری برای محیطزیست دشته باشند. از همه مهمتر، موتور دیزلی این ماشین، نیروی گشتاوری بیشتری نسبت به انواع گازی و گاز الپی مایع آن دارد.
لیفتراک دوگانهسوز: این شاخه از لیفتراکها دارای موتورهایی هستند که به صورت دوگانهسوز، هم از بنزین و هم از گاز برای فعالیت بهره میگیرند. معمولاً لیفتراکهایی که به صورت تکسوز از بنزین استفاده میکنند، به ندرت در صنایع به کار میروند. از این رو، اکثر تولیدکنندهها سعی میکنند که دستگاههای خود را به صورت دوگانهسوز به بازار عرضه نمایند.
* دقت کنید که موتور لیفتراکها میتوانند با بکارگیری گازهای متفاوتی فعالیت نمایند. از جمله این گازها میتوان به گاز CNG و LP اشاره کرد. دستگاههایی که با گاز الپی یا گاز مایع کار میکنند، برای مناطقی که بنزین، دیزل یا سیانجی در آن یافت نمیشود، کاملاً ایدهآل است. علاوه بر این، در میان سایر انواع لیفتراکها، این مدل قیمتی ارزانتر را نیز داراست. هر چند که هنگام خرید این مدل، نیاز است تانک الپی نیز خریداری گردد. از آن گذشته، این دست از ماشینها زمان تاخیر فعالیت ماشین را در هنگام سوختگیری به حداقل میرسانند. تایرهای پرباد و تکانگیر این ماشین نیز برای کاربرد بیرونی و داخلی، کاملاً مناسب و ایدهآل هستند. از سویی، همه موتورهای سیانجی را به خاصیت کاهندهی آلودگی محیط زیست آنها، میشناسند. اما نسبت به گازهای الپی، معمولاً این دسته از ماشینآلات قیمت بالاتری دارند. از سویی، موتورهای بنزینی در این ماشین، به دلیل دسترسی ساده و ارزان به سوخت، معمولاً قیمتهای پایینتری دارند و انعطاف زیادی نسبت به وزن محموله نشان میدهند. از آن گذشته، موتورهای بنزینی نسبت به موتورهای دیزلی قدرت بالاتری نیز دارند. البته این امر در هر صنعت متفاوت است، پس بهتر است دستگاهی را خریداری نمایید که کاملاً با صنعت شما تطابق داشته باشد.
لیفتراک IC: با فروش حدود ۴۰ درصدی در سراسر جهان، این دسته از ماشینها چه برای استفاده در داخل ساختمان و چه بیرون از آن کاملاً مناسب هستند (هرچند اکثر صنایع ترجیح میدهند آن را در بیرون از ساختمان استفاده نمایند). چندکاربردی بودن این ماشینها به همراه عملکرد عالی و منحصر به فرد آنها، حتی در هوای بارانی، باعث میشود که خریداران متعددی به این ماشین جذب گردند.
لیفتراک زوملاین (ZoomLion Lift truck): یکی از معروفترین و در عین حال بروزترین شرکتهای تولید لیفتراک، که سالهاست در ساخت دستگاههایی با موتورهای دیزلی کممصرف، تکنولوژی ارگونومی پیشرفته، تعادل بالا و ماندگاری مثالزدنی تجربه دارد. این دستگاه یکی از پرفروشهای بازار ماشینآلات صنعتی است.
از دیگر انواع لیفتراک، میتوان به لیفتراک هِلی، تویوتا، کوماتسو، کایون بائولی، هیوندای و… اشاره کرد.
(لیفتراک زوملاین)
شرکت کاسپین، با عرضهی لیفتراکهایی با ظرفیت متغیر و متناسب با صنایع مختلف، همواره سعی داشته است تا نیاز صنایع مختلف کشورمان را به این ماشین پرکاربرد تامین نماید. این شرکت با تامین انواع مختلفی از فورک لیفتها و عرضهی آن با قیمتهایی استثنایی و مقرون به صرفه، یکی از مراجع اصلی تامینکنندهی ماشینآلات صنعتی در ایران است. شما هموطن عزیز و گرامی، جهت اطلاع از قیمت لیفتراک و خرید آن، میتوانید با تیم پشتیبانی شرکت تماس حاصل فرمایید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.