احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برخی از خبرها مبنی بر کاهش بودجه سازمانهای فرهنگی در سال ۱۴۰۱ گفت: دولت هر سال کاهش منابع یا عدم وصول منابع خود را با تعدیل اعتبارات سایر دستگاهها جبران میکند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی گفت: سال گذشته نیز چنین موضوعاتی مطرح شد و نمایندگان مجلس تأکید کردند دولت نباید کسری بودجهاش را با کاهش منابع دستگاههای فرهنگی جبران کند زیرا این اقدام موجب تضعیف جریان فرهنگی در کشور میشود.
وی بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز را ناشی از عدم جریان سازی فرهنگی خواند و تصریح کرد: متأسفانه فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی، اصلاح الگوی مصرف، مطالعه و حمایت از خانواده در کشور ما در سطح پائینی قرار دارد که این امر به خاطر عدم فرهنگ سازی است. دولت نباید با کاهش بودجه دستگاههای فرهنگی، مسیر فرهنگ سازی را تضعیف کند.
راستینه از دولت خواست از کاهش اعتبارات فرهنگی در بودجه سال ۱۴۰۱ صرف نظر کند و تأکید کرد: اگر دولت تصمیم به کاهش اعتبارات دستگاههای فرهنگی داشته باشد باید دلایل خود را به صورت روشن به کمیسیون فرهنگی ارائه کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی، بودجه دستگاههای فرهنگی را پیگیری خواهد کرد و به دولت تذکر میدهد، خاطرنشان کرد: در بودجه شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ دولت با کسریهایی مواجه است که این کسریها نباید به دستگاههای فرهنگی منتقل شود. اگر دولت به دنبال اصلاح ردیفهای بودجه است باید لایحه متمم بودجه به مجلس ارائه کند.
وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ سهم دستگاههای فرهنگی از سقف اعتبارات بودجه را از نیم درصد به دو و نیم درصد افزایش دادیم. انتظار مجلس این است که در سال ۱۴۰۱ نیز این رقم حفظ شود و کاهش نیابد.
راستینه گفت: متأسفانه عملکرد دولت روحانی به گونهای بود که دولت سیزدهم با کسری بودجه و مشکلات اقتصادی روبروست و ما تلاش داریم به دولت کمک کنیم.