به گزارش خبرنگار مهر، بسکتبال از جمله رشتههای شرکت کننده در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی است؛ رشتهای که در دوره پیشین این بازیها توسط تیم پنج نفره و سه نفره اعزامی مردان صاحب دو مدال نقره و برنز شد و از همین رو حساب ویژه ای روی مدال آوری دوباره نمایندگانش در چین میشود آنگونه که بررسی شرایط این رشته و ورزشکارانش جزو اولویتهای کادر سرپرستی کاروان ایران قرار گرفته است.
قرار بود نشست مشترک مسئولان فدراسیون بسکتبال و کادر فنی تیم ملی این رشته با اعضای کادر سرپرستی کاروان اعزامی به چین هفته گذشته برگزار شود اما مشغلههای کمیته ملی المپیک بابت سفر صالحی امیری و همراهانش به امارات (اجلاس شورای المپیک آسیا) و مراسم رونمایی از تندیس طلایه داران آسیایی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، این نشست را لغو و به زمان دیگری موکول کرد.
در هر صورت اما فدراسیون بسکتبال برنامه پیشنهادی خود را برای شرکت در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چین را تدوین کرده است، این برنامه دربرگیرنده رقابتهای رسمی و تدارکاتی است که ملی پوشان بسکتبال باید تا پیش از سفر به هانگژو در آنها شرکت داشته باشند.
تیم ملی که امروز به کار خود در پنجره نخست جام جهانی پایان میدهد، اسفندماه هم باید دیدارهای خود در پنجره دوم این رقابتها را برگزار کند اما برنامه آماده سازی این تیم برای بازیهای آسیایی بعد از مسابقات باشگاهی آغاز میشود.
بر این اساس با در نظر گرفتن اینکه رقابتهای لیگ برتر باشگاههای کشور اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تمام میشود، پنجره سوم انتخابی جام جهانی در این برنامه به عنوان اولین رویداد برای تیم ملی بسکتبال در نظر گرفته شده است. تیم ملی در قالب این پنجره طی روزهای ۱۰ و ۱۳ تیرماه با قزاقستان و سوریه دیدار خواهد داشت. پیشنهاد فدراسیون بسکتبال این است که پیش از این پنجره، تیم ملی در یک تورنمنت شرکت داشته باشد به خصوص که بلافاصله بعد از این دو دیدار، ملی پوشان باید در کاپ آسیا شرکت داشته باشند.
رقابتهای کاپ آسیا با یک سال تأخیر تیرماه به میزبانی اندونزی برگزار میشود و حضور در این مسابقات به عنوان بخشی از برنامههای آماده سازی برای تیم ملی بسکتبال در نظر گرفته شده است.
بعد از کاپ آسیا و تا پیش از بازیهای آسیایی، تیم ملی باید مرحله چهارم انتخابی جام جهانی را پشت سر بگذارد. حضور در این پنجره همراه با دو یا سه تورنمنت تدارکاتی دیگر برنامه پیشنهادی برای فاصله میان این دو رویداد است.
برآورد مالی فدراسیون بسکتبال برای این اجرای این برنامه که ویژه تیم ملی مردان (پنج نفره) است، ۱۰ میلیارد تومان است. این تیم در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی نایب قهرمان شد.
البته مسابقات بسکتبال بازیهای آسیایی همزمان در دو بخش پنج نفره و سه به سه هم برگزار میشود. تیم ملی سه نفره مردان که در اندونزی به عنوان سوم دست یافت هم شانس زیادی برای اعزام دارد. فدراسیون بسکتبال هزینه آماده سازی این تیم را در برنامه پیشنهادی خود ۳ میلیارد تومان برآورد کرده است. مشابه این رقم برای آماده سازی تیم سه نفره بانوان هم پیش بینی شده است.
رامین طباطبایی رئیس فدراسیون بسکتبال در گفتگو با خبرنگار مهر با تأیید این موضوع گفت: اعزام تیم ملی پنج نفره و سه نفره مردان به بازیهای آسیایی قطعی است اما در بخش بانوان و برای اعزام تیم سه نفره سیاستهای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش تعیین کننده است چراکه این تیم شانس مدال آوری کمی دارد.
رئیس فدراسیون بسکتبال تاکید کرد: کمیت و کیفیت درتدوین برنامههای آماده سازی برای حضور در بازیهای آسیایی در نظر گرفته شده است. اینکه چه میزان از این برنامه اجرا شود به بودجه و حمایتهای مالی بستگی دارد. هرچه اعتبار تخصیصی بیشتر باشد، حجم بیشتری از برنامه مورد نظر اجرا خواهد شد.
در هر صورت اینکه برنامه آماده سازی فدراسیون بسکتبال برای بازیهای آسیایی رقمی معادل ۱۶ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت اگر قرار بر اعزام سه تیم از این فدراسیون باشد. اگر اعزام تیم سه نفره بانوان از برنامه خارج شود این هزینه به ۱۳ میلیارد تومان کاهش مییابد و اگر در کل حضور در بخش سه نفره منتفی شود، رقم مورد نیاز ۱۰ میلیارد تومان میشود که به طور کامل باید صرف تیم ملی پنج نفره شود.
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی طی روزهای ۱۹ شهریورماه تا ۳ مهرماه سال آینده به میزبانی چین و در هانگژو برگزار میشود. ورزشکاران در ۴۰ رشته در این دوره بازیها شرکت خواهند داشت.