به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه بخش عمدهای از مناطق و فلاتهای کشور دچار فرونشست شدهاند، گفت: در ایران میانگین سالانه فرونشست بین ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است که در برخی از مناطق این میزان به ۳۸ سانتیمتر نیز میرسد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص موضوع فرونشست زمین و راهکارهای دولت و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مقابله با این پدیده، افزود: با همکاری معاونت شهرسازی و معماری از مدتها قبل مطالعه در خصوص موضوع فرونشست در تهران و سایر استانهای کشور در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: درخواست کرده ایم، تکالیف وزارتخانهها از جمله وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در خصوص راهکارهای مقابله با فرونشست تعیین شود تا هم در برداشت آبهای زیرزمینی و هم در اصلاح الگوهای کشت، اصلاحات و اقداماتی انجام بشود.
شکرچی زاده ادامه داد: مقرر شده تا وزارت راه و شهرسازی و سازمانهای تابعه آن از جمله معاونت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل در طراحی مسیرهای جدید راهآهن و سایر حوزههای حملونقلی، معاونت حمل و نقل و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بر روی تأسیسات موجود از جمله پلها و تونلها، شرکت فرودگاهها برای وضعیت فرونشست در فرودگاه و تأسیسات فرودگاهی، طرح نهضت ملی مسکن برای موضوع مکانیابی سایتهای جدید، اقداماتی را انجام بدهند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، وضعیت فرونشست زمین در کشور را نگرانکننده برشمرد و با اشاره به اینکه بخش عمدهای از مناطق کشور و فلاتهای ایران دچار فرونشست شدهاند، گفت: بناست تا برای حل معضل فرونشست، تصمیم ملی گرفته شود.
وی افزود: گزارش سازمان نقشهبرداری حاکی از آن است که در ایران میانگین سالانه فرونشست بین ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است که در برخی از مناطق این میزان به ۳۸ سانتیمتر نیز میرسد.
شکرچی زاده گفت: مطالعات نشان میدهد در بسیاری از کشورها میانگین فرونشست حدود ۳ درصد است که این میزان در کشور ما به ۱۶ درصد رسیده است.
به گفته این مسئول، بررسیها حاکی از این است که فرونشست در کشور ما ۵ درصد فرونشست معمول در دنیا است. چنانچه کار لازم در این خصوص انجام نشود میتواند اثرات زیانباری را به دنبال داشته باشد.