محمد جعفرزاده در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در قالب طرح ۱۰۰ روز عملکرد دولت در ۱۰۰ میلیون دز واکسن استان اردبیل به عنوان ۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور معرفی و تجلیل شد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در دولت سیزدهم در قالب واکسیناسیون عمومی انجام شده به طوری که انواع واکسنهای علیه بیماری کرونا با تنوع خاص وارد کشور شده و استقبال مردم نیز در این مدت در طرح واکسیناسیون عمومی مطلوب و مناسب بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با قدردانی از همراهی خوب سپاه و بسیج و فرمانداران شهرستانها در راه اندازی مراکز تجمیعی واکسیناسیون و ارائه خدمات به مردم در ماههای اخیر بیان کرد: ما در حال حاضر وضعیت مطلوب و پایداری را در کرونا در استان اردبیل شاهد هستیم ولی همچنان شرایط شکننده است.
جعفرزاده ضرورت رعایت دستورالعملهای بهداشتی را در جلوگیری از شیوع پیک جدید کرونا یادآور شد و افزود: در پیک هفته اخیر تعداد مراجعات از ۶۷۳ مورد به کمتر از ۵۳۸ کاهش یافته و تعداد بستریها نیز از ۱۶۵ مورد به ۱۶۱ مورد تعدیل شده است.
وی تعداد فوتیهای کرونا را در استان صفر اعلام کرد و گفت: تستهای کرونای انجام شده در یک هفته اخیر با ۱۰ مورد کاهش به کمتر از ۲۷ مورد تست کرونا در سطح استان رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مورد آخرین وضعیت واکسیناسیون عمومی در اردبیل گفت: برای گروههای سنی ۱۲ سال به بالا تزریق واکسن در استان مورد تاکید و توجه قرار گرفته است به طوری که در دز اول ۸۸۷ هزار و ۹۱۹ نفر موفق به تزریق واکسن شدند که ۹۱ درصد جمعیت اردبیل را شامل میشود.
جعفرزاده بیان کرد: دز دوم به تعداد ۷۳۰ هزار مورد تزریق شده که ۷۵ درصد جمعیت استان اردبیل را شامل میشود.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۶۳۲ هزار دز واکسن کرونا در استان اردبیل تزریق شده و در برای زنان باردار نیز تا ۷۵ درصد تزریق واکسن انجام شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مورد واکسیناسیون دانش آموزان نیز تصریح کرد: ۹۰ درصد دانش آموزان استان دز اول و ۷۷ درصد دانش آموزان بالای ۱۲۳ سال نیز دز دوم را دریافت کردند.
جعفرزاده با بیان اینکه ۱۵ هزار نفر نیز در استان دز دوم واکسن را دریافت کرده اند، اضافه کرد: بدون محدودیت اهالی استان میتوانند برای تزریق دز سوم مراجعه کنند که البته باید از تزریق دز دوم ۴ تا ۶ ماه سپری شده باشد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ هزار نفر در استان با تأخیر در تزریق دز دوم رو به رو هستند، اظهار کرد: نباید فاصله دز اول و دز دوم طولانی شود چرا که تأثیرگذاری واکسن به حداقل میرسد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل عوارض واکسن کرونا را بسیار محدود و غیرقابل کتمان توصیف و خاطرنشان کرد: همه واکسنها عوارض دارند اما بهترین راه برای پیشگیری از شیوع کرونا حتی در پیک جدید دریافت دز اول، دوم و حتی سوم واکسن کروناست تا در برابر بیماری ایمنی لازم ایجاد شود.
جعفرزاده با بیان اینکه بیشترین مراجعه و گرفتاری کرونا مربوط به زنانه خانه دار است، گفت: بعد از زنان خانه دار بیشترین افراد بازنشستگان و گروههای سنی سالخوردگان است که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
وی افزود: با توجه به اینکه شب یلدا در پیش است خانوادهها باید از دورهمی ها پرهیز کنند و همچنان پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و دوری از تجمعات را رعایت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مورد گونه جدید بیماری کرونا و خطرناک بودن آن گفت: ۱۲ کشور در حال حاضر گرفتار پیک جدید هستند که هنوز ثابت نشده است که واکسن تزریقی در برابر این پیک مقام است یا نه.
جعفرزاده ادامه داد: آنچه که مسلم است در این پیک خطرناک ممکن است برخی از افراد مبتلا شوند که عوارض آن طولانی مدت و خطرناک است و ضروری است مراقبتهای لازم انجام شود تا گرفتار پیک جدید نشویم.
وی گفت: از فردا در استان اردبیل بدون محدودیت تزریق دز سوم برای گروههای سنی مختلف انجام میشود و انتظار میرود افرادی که چهار تا ۶ ماه قبل واکسن تزریق کرده اند برای تزریق دز سوم مراجعه حضوری داشته باشند.