شیراز- رئیس هیأت مدیره شورای هماهنگی تشکلهای مردم نهاد معلولین فارس گفت: محقق نشدن وعده‌های رنگارنگ مسئولان کشوری و استانی برای حل مشکلات این قشر باعث نا امیدی آنان شده است.

سعید فانی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت ۱۲ آذر روز جهانی معلولان با بیان اینکه بیش از نیمی از معلولان کشور در فقر مطلق به سر می‌برند، اظهار کرد: با گذشت بیش از دوسال از شیوع ویروس کرونا وضعیت معیشت معلولان بشدت آسیب دیده و در وضعیت نا مناسبی به سر می‌برند.

وی افزود: شرایط نامساعد معیشتی و روحی معلولان به دلیل خانه نشینی آنها برای در امان ماندن از کرونا به دغدغه خانواده‌ها تبدیل شده است.

رئیس شورای هماهنگی تشکلهای مردم نهاد معلولان فارس تاکید کرد: تورم افسار گسیخته حاکم بر اقتصاد کشور زندگی معلولان را هم دستخوش ناملایمتی کرده و وضعیتی بغرنج را برایشان رقم زده است تا آنجا اندک حقوق مستمری معلولان دیگر کفاف ابتدایی‌ترین نیازهایشان را هم نمی‌دهد.

فانی از به تحقق نرسیدن وعده‌های رنگارنگ مسئولان ارشد کشوری و استانی برای حل مشکلات معلولان سخن گفت و ابراز کرد: شعارهای محقق نشده و وعده‌های رنگارنگ مسئولان باعث نا امیدی مفرط معلولان شده است.

وی بر لزوم توجه نیازهای افراد دارای معلولیت تاکید کرد و گفت: باید نیازهای معلولان مورد توجه متولیان امور قرار بگیرد، چرا که اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد ممکن است وضعیت معلولان از شرایط فعلی نیز وخیم‌تر شود.

این عضو شورای هماهنگی تشکلهای مردم نهاد معلولین فارس تصریح کرد: معیشت، اشتغال، مسکن و تأمین تجهیزات توانبخشی معلولان باید در اولویت کار دولت باشد و برای تأمین آنها اقدام جدی به عمل آورد.

فانی بیان داشت: اخیراً با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، بازار دارو و لوازم توانبخشی مورد نیاز معلولان دستخوش افزایش قیمت چشمگیری شده و خیلی از این افراد با مشکلات اساسی روبرو شده اند.

رئیس هیأت مدیره شورای هماهنگی تشکلهای مردم نهاد معلولان فارس متذکر شد: حذف این یارانه‌ها می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری به زندگی معلولان وارد کند.

این مقام مسئول از دیگر دغدغه‌های مهم معلولان را بی توجهی به مناسب سازی محیط و راههای دسترسی معلولان به اماکن عمومی و حمل و نقل دانست و گفت: وضعیت مناسب سازی معابر، وسائط حمل و نقل عمومی، پارک‌ها در شرایط مطلوبی نیست در حالیکه شرط اول حضور و مشارکت معلولان در فعالیت‌های اجتماعی و رهایی از انزواطلبی دسترسی راحت آنان به اماکن عمومی و حمل و نقل است‌.

فانی نگرش منفی موجود در جامعه و لزوم فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی‌های عمومی نسبت به افراد دارای معلولیت را یک ضرورت انکار ناپذیر عنوان کرد و گفت: فرهنگ سازی جامعه در مواجهه با افراد دارای معلولیت در این سال‌ها توسط سازمانها، نهادها، متولیان و حتی نخبگان جامعه نادیده گرفته شده و در این خصوص جریان سازی مناسبی صورت نگرفته است.

او در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به قانون جامع حمایت از معلولان تاکید کرد و گفت: نظارت بر حسن اجرای قانون جامع حمایت از معلولان بصورت جدی به آن پرداخته نشده در حالیکه این قانون توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است‌.

این عضو فعالان حوزه معلولان استان فارس اضافه کرد: به رغم اینکه قانون جامع حمایت از معلولان توسط مجلس تصویب شده اما با گذشت سالیان متمادی اعتبارات لازم برای اجرایی قوانین مطروحه در نظر گرفته نشده و همین موضوع باعث شده تا قوانین مربوط به جامعه معلولان بر زمین مانده و دردی از آنان دوا نشود.

فانی نبود سازمانی مقتدر که بتواند گره گشای مشکلات معلولان باشد را عامل اصلی عقب ماندگی این افراد از جایگاه حقیقی خود عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه معلولان با انبوهی از درد و رنج جسمی و روحی مواجهند، وجود سازمانی مقتدر که بتواند برای آنان احقاق حقوق بکند ضروریست.

وی عمده مشکلات معلولان را مربوط به بهزیستی دانست و بیان کرد: تلاش‌های سازمان بهزیستی در جهت احقاق حقوق معلولان کافی نیست و می‌طلبد که برای دادرسی به این افراد سازمانی مقتدر برای دفاع از آنان تأسیس شود.