معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: با مصوبه شورای‌عالی مسکن، طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمود محمودزاده صبح امروز چهارشنبه ۱۰ آذر در برنامه شبکه یک تلویزیون با اعلام این مطلب که بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند بخشی از فعالیت‌های وزارتخانه در خصوص خانه‌دار کردن مردم و اجرای قانون جهش تولید مسکن را تشریح کرد.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با یادآوری این مطلب که با مصوبه شورای‌عالی مسکن، طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند، گفت: ادغام طرح ملی مسکن در نهضت ملی مسکن با این هدف انجام شد تا همه ثبت‌نام شدگان از مزایای یکسان برخوردار باشند. در مجموع در این دو طرح که هم اکنون ادغام شدند بیش از ۳.۶ میلیون نفر در سامانه ثبت‌نام کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در دور جدید ثبت‌نام نهضت ملی مسکن، متقاضیان در ۵۴۰ شهر امکان ثبت‌نام را یافتند، اعلام کرد: با شرایط جدید ثبت‌نام و تسهیل در فرایند آن این امیدواری وجود دارد که میزان مشارکت بالا برود.

محمودزاده در خصوص شرایط ثبت‌نام برای متقاضیان نهضت ملی مسکن گفت: پیش‌تر بانوان خودسرپرست بالای ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی، نخبگان علمی امکان ثبت‌نام را داشتند که با مصوبه دولت هم اکنون آقایان مجرد بالای ۴۵ سال سن و بیماران خاص نیز امکان ثبت‌نام را یافته‌اند. همچنین دولت سیزدهم برای آنکه بتواند در جهت افزایش ازدواج و جمعیت فعالیت ویژه‌ای انجام بدهد به وزارت راه و شهرسازی تکلیف کرده است تا شرایط ثبت‌نام برای سایر مجردان را نیز فراهم کند که جزئیات آن بعدها اعلام می‌شود.

احتمال تمدید زمان ثبت‌نام نهضت ملی مسکن

وی در خصوص مهلت ثبت‌نام نیز اعلام کرد: هم‌اکنون مهلت ثبت‌نام تا ۱۵ آذر اعلام شده است که چنانچه تقاضایی وجود داشته باشد، تمدید خواهد شد زیرا بنا نداریم تا صف انتظار برای مسکن ایجاد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اراضی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تأمین شده است، گفت: در هیچ شهری اگر تأمین زمین انجام نشود ثبت‌نام مجددی نخواهیم داشت. بخشی از اراضی شناسایی و تأمین شده برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن که بخشی متعلق به وزارت راه و شهرسازی و بخشی متعلق به سایر دستگاه‌هاست، آن تعدادی که متعلق به سایر دستگاه‌هاست در مرحله تغییر کاربری، الحاق به محدوده و کارهای تخصصی است که در حال انجام است.

مهلت معرفی اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی حداکثر پایان امسال است

معاون مسکن و ساختمان خاطرنشان کرد: همکاران ستادی و استانی حداکثر تا پایان دی‌ماه باید اراضی ۲ میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن را معرفی و مشکلات آن را حل کنند و برای سقف ۴ میلیون واحد مسکونی نیز زمان تعیین شده برای استان‌ها و ستاد حداکثر تا پایان سال جاری تعیین شده است.

محمودزاده تصریح کرد: تجاربی که از طرح‌های قبل وجود دارد در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ملاک عمل قرار گرفته است. تمام پروژه‌ها در محیط‌های فنی و GIS جانمایی شده است. اطلاعات تکمیلی آنها نیز همزمان برای دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله وزارت نیرو، خدمات گازرسانی و … ارسال شده است تا آن‌ها نیز همزمان بتوانند برنامه‌ریزی‌های‌شان را انجام بدهند تا بعد از اتمام پروژه‌های مسکونی خدمات همزمان آماده باشد.

سابقه سکونت و مالکیت خصوصی در شروط نهضت ملی مسکن اصلاح می‌شود

وی در خصوص شرایط ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد: یکی از شروط فرم ج سبز بوده است و اینکه متقاضیان از اول انقلاب از امکانات دولتی برای زمین و یا وام‌های یارانه‌ای استفاده نکرده باشند. همچنین تأهل و سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا و عدم مالکیت خصوصی متقاضیان از اول فرودین ۸۴ از شروط اولیه بوده است که وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است تا دو شرط از پنج شرط اولیه را اصلاح کند.

وزارت راه سابقه مالکیت خصوصی را در شروط نهضت ملی به ۵ سال کاهش می‌دهد

محمودزاده ادامه داد: اصلاح دو شرط از این شروط به وزارت راه و شهرسازی تفویض شده است که حتماً انجام خواهد شد. ابتدا سابقه سکونت است که برای همه شهرهای کشور ۵ سال محاسبه نمی‌شود به ویژه افرادی که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک می‌روند زمان به ۲ تا ۳ سال تقلیل خواهد یافت. همچنین در خصوص سابقه مالکیت خصوصی نیز بر اساس آئین‌نامه قبل باید حداقل بیش از ۱۶ سال مالکیت نداشته باشند که این حداکثر به ۵ سال کاهش پیدا می‌کند.

وی یادآور شد: افرادی که در سنوات گذشته ملک مسکونی خود را از دست داده و بر اساس آئین‌نامه امکان ثبت‌نام نداشتند بر اساس شرایط جدید امکان بهره‌مندی از طرح‌های حمایتی را پیدا می‌کنند.

وی یکی از ویژگی‌های مهم این طرح را مبلغ وام و سود تسهیلات برشمرد و گفت: این طرح و تسهیلاتی که برای آن در نظر گرفته شده است بر اساس دهک‌های درآمدی و توان خانوار است. برای دهک‌های اول تا سوم که هدف اصلی این پروژه هستند تا سقف ۸۰ درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات فراهم می‌شود و ۲۰ درصد آورده خانوار است. همچنین ۲۰ درصد برای دهک‌های اول تا سوم کمک‌هایی است که از طریق دستگاه‌های حمایتی به خانوارها ارائه می‌شود.

محمودزاده افزود: برای دهک‌های متوسط جامعه تسهیلات بین ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت واحد مسکونی را در برمی‌گیرد و مابقی آورده متقاضیان است. همچنین آورده متقاضیان در ۵ مرحله به حساب سازندگان واریز می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد است در خصوص جزئیات آن اعلام کرد: تسهیلات در تهران و شهرهای جدیدی که پوشش جمعیتی تهران در آنها ثبت‌نام می‌کنند ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، ۳۵۰ میلیون تومان برای مراکز استان‌ها، ۳۰۰ میلیون تومان برای سایر شهرهای کشور و در روستاها تا ۲۵۰ میلیون تومان است. این تسهیلات با کارمزد ۱۸ درصد است و از سوی شورای پول و اعتبار ابلاغ شده است.

محمودزاده توضیح داد: برای آنکه این تسهیلات در استطاعت خانوارها باشد صندوق ملی مسکن که نهاد شکل گرفته بر اساس قانون جهش تولید مسکن است مابه التفاوت این تسهیلات را پرداخت می‌کند. هدف گذاری اصلی این پروژه برای خانه دار کردن اقشار کم درآمد است لذا بخش عمده‌ای از سود تسهیلات بانکی توسط این صندوق ضمانت و پرداخت می‌شود.

مجموع ساخت و بازپرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن ۲۰ ساله است

معاون وزیر راه و شهرسازی مجموع ساخت و بازپرداخت تسهیلات را ۲۰ ساله برشمرد و در خصوص قیمت تمام شده واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن اعلام کرد: خودمالکان به شکل ویژه تسهیلات را به تعداد واحدی که بخواهند بسازند دریافت خواهند کرد. در بافت فرسوده با تخفیف بیشتر با هدف تشویق ساخت و ساز، مالکان در سامانه می‌توانند تقاضا کنند و از ۲۰ آذرماه می‌توانند ثبت‌نام کنند و با معرفی وزارت راه و شهرسازی تسهیلات را دریافت کنند.

محمودزاده با تاکید بر اینکه دولت هیچ واحد مسکونی را نمی‌سازد و تنها نظارت و نقش حمایتی دارد، گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت این است که پلاک به واحدهای کوچک واگذار شود. بنابراین قیمت تمام شده متفاوت است. میانگین متراژ واحدهای مسکونی ۷۵ متر است.

معرفی مالکان حقوقی یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی

وی در خصوص معرفی یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی کشور و مهلت ثبت‌نام در سامانه ملی املاک و اسکان گفت: در سامانه ملی املاک و اسکان دو دسته از اطلاعات وجود دارد که یکی بر اساس قانون سال ۹۴ و دیگری بر اساس اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که آذرماه سال گذشته به تصویب مجلس رسید، است.

خانه‌های خالی فصلی به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌شود

محمودزاده یادآور شد: اطلاعات سامانه بر اساس تغییراتی که انجام می‌شود به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد و این سامانه، دائمی و فصلی است. وزارت راه و شهرسازی به شکل دائمی و فصلی هر مسکنی که بر اساس قانون بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد را به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌کند.

وی تصریح کرد: در مرحله نخست برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی تلاش کردیم تا از واحدهای حقوقی شروع کنیم تا این اطمینان برای خانوارها ایجاد شود تا در سامانه اطلاعات خود وارد کنند.

برچسب‌ها