به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از دفتر نماینده شاهرود و میامی، علی اصغر خانی با تأکید بر اهمیت شاهوار در حوزه تأمین آب، پوشش گیاهی، وحوش و … بیان کرد: در حال حاضر شهرستان شاهرود برای آب شرب ۱۵۰ لیتر در ثانیه کمبود آب دارد و با توجه به اینکه شاهوار مهمترین تأمینکننده آب شهرستان و روستاهای کوهپایه آن است، توقف فعالیت ماشین آلات و جلوگیری از تخریب کانونهای آبساز ضروری و مهم بود.
وی افزود: با بررسی راهکارهای جلوگیری از تخریب شاهوار، ثبت ملی این اثر حیاتی را به عنوان بهترین مسیر برای جلوگیری از دستاندازیهای آتی به این کوه در دستور کار قرار دادیم و به لطف خدا توانستیم با ثبت ملی قله شاهوار به یکی از مهمترین دغدغههای مردم پاسخی شایسته و مناسب دهیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تلاشها برای فعالیت مجدد معدن بوکسیت، بیان داشت: مطابق قانون با ثبت ملی این قله هرگونه دخل و تصرف و تخریب در آن ممنوع است و تا زمانی که بنده افتخار خادمی مردم شهرستانهای شاهرود و میامی را دارم نخواهم گذاشت کوچکترین لطمهای به این منابع آبی بزرگ وارد شود.
خانی در ادامه سخنان خود در رابطه با توقف فعالیت معدن بوکسیت تاشش خاطر نشان کرد: برخی برای حفظ منافع اقتصادی خود، سرنوشت صنعت آلومینیوم کشور را به ضرورت تداوم برداشت بوکسیت از شاهوار گره میزنند، درصورتیکه بوکسیت در دیگر نقاط کشور نیز قابل احصاء است؛ و قطعاً اگر امروز هزینه بیشتری برای تهیه بوکسیت پرداخت شود بهتر از آن است که سلامت و جان انسانها به مخاطره افتاده و منابع آبی تجدید ناپذیر نابود شوند.
وی با توجه به موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب و ذخایر و منابع ارزشمند، دارای ظرفیتهای فراوان سرمایهگذاری در حوزههای صنعتی، تولیدی، معادن و گردشگری است و امروز بستر سرمایهگذاری در این منطقه کاملاً مهیا و آماده است.
نماینده مردم شهرستانهای شاهرود و میامی در مجلس با بیان اینکه معادن از مهمترین ظرفیتهای اقتصادی و توسعهای هر منطقه هستند اما حراست و صیانت از محیط زیست اولویت نخست استقرار و فعالیت معادن است، گفت: متأسفانه در سالهای گذشته با سکوت مسئولان شهرستان و استان، شاهد تخریبهای زیست محیطی معدن بوکسیت تاش در کوه شاهوار بودیم که اعتراض و خشم آحاد مردم و دوستداران محیط زیست را برانگیخته بود.