وزیر دفاع آمریکا نسبت به فعالیت‌های چین در حوزه سلاح هایپرسونیک یا مافوق صوت هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن اگزماینر، «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا نسبت به فعالیت‌های چین در حوزه سلاح‌های پرسونیک یا مافوق صوت هشدار داد و گفت: در صورت نیاز، آمریکا از خود دفاع می‌کند.

وزیر دفاع آمریکا این هشدار شدید را در جریان حضور در کره جنوبی و شرکت در «گفت‌وگوهای امنیتی سالانه» عنوان کرد و درباره آزمایش تسلیحات مافوق صوت که چین در ماه ژوئیه انجام داد، گفت: اقدامات و فعالیت چین در زمینه تسلیحات مافوق صوت، تنش‌ها را در منطقه افزایش خواهد داد.

آستین همچنین تاکید کرد که آمریکا به دفاع از خود و توقف «تهدیدات احتمالی» از سوی چین ادامه خواهد داد.

نگرانی‌های جدید آمریکا درباره فعالیت چین در حوزه موشک‌های مافوق صوت، از تاریخ ۲۵ مهر امسال بعد از انتشار گزارشی در روزنامه «فایننشال تایمز» تشدید شده است. این روزنامه مدعی شده بود که چین موشک هایپرسونیک را آزمایش کرده است که علاوه بر قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای، قابلیت دور زدن زمین را هم دارد.

از همان لحظه انتشار این گزارش، از «جان کربی» سخنگوی پنتاگون تا «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو درباره مجهز شدن پکن به سلاحی که بتواند به طور مستقیم، خاک اروپا و آمریکا را هدف قرار دهد؛ ابراز نگرانی کردند.

البته، چین یک روز بعد گزارش فایننشال تایمز را اصلاح و اعلام کرد آنچه آزمایش کردیم «موشک نبود و فضاپیما» بود. اما این توضیح، دست کم «رابرت وود» نماینده آمریکا در امور خلع سلاح اتمی در سازمان ملل را قانع نکرد چرا که روز ۲۷ مهر، در جمع خبرنگاران، بابت آزمایش موشک فراصوت چین، ابراز نگرانی کرد- مجوزی برای آنکه سناتورهای کنگره دلیلی برای تکرار درخواست شأن مبنی بر نوسازی سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده داشته باشند.

البته، فارغ از ادعای واشنگتن و تکذیب پکن، گزارش فایننشال تایمز از این جهت اهمیت داشت که با اتکا به آن، چین نخستین کشوری می‌شد که یک سیستم بمباران مداری موشکی را با قابلیت پرتاب کلاهک هایپرسونیک تلفیق کرده است- سیستمی که حتی برای آمریکا هم که بزرگ‌ترین زرادخانه هسته‌ای دنیا را در اختیار دارد؛ خطرناک تلقی می‌شود چرا که سامانه‌های پدافندی فعلی قادر به رهگیری آن نیستند و ساخت نسل جدید پدافندهای موشکی دست کم برای آمریکا تا سال ۲۰۳۰ طول می‌کشد.