به گزارش خبرگزاری مهر، آیین اختتامیه «چهارمین دوره ملی و اولین دوره بینالمللی جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان» به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
در ابتدای اینمراسم سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، حجت الاسلام محمدمهدی کرمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آیین اختتامیه «چهارمین دوره ملی و اولین دوره بینالمللی جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان» گفت: اولین کتاب خود را با عنوان «سازمان و مدیریت رویکردی پژوهشی» در سال ۷۵ به تحریر در آوردم و تاکنون موفق به نوشتن بیش از ۳۰ جلد کتاب شدهام اما هنوز بنده را با نخستین کتابام میشناسند.
وی افزود: برخیها معتقدند کتبهای دوران دانشجویی از عمق و علم کافی برخوردار نیست، با این دیدگاه مخالفم و معتقدم هر دورهای میتواند در حوزه نویسندگی و نوشتاری دارای پیامدهای خاصی باشد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بر فضای تولید کتاب در کشورمان مواردی از جمله تیراژ پایین و قیمت بالای کتاب و فرهنگ نامناسب کتابخوانی حاکم است، ادامه داد: شخصیت علمی انسان با نوشتن شکل میگیرد و نوشتاری که مبتنی بر کار محققانه باشد، ارزشمند است.
مقیمی با تاکید بر اینکه برای گسترش فرهنگ کتابخوانی باید اقدامات مناسب و کاربردی انجام شود، بیان کرد: با حمایت از مؤلفان کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه، بسیاری از مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … حل خواهند شد.
تمدن نوین اسلامی باید به جهانیان معرفی شود
حجت الاسلام کرمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در بخشی از مراسم گفت: سوره قلم در قرآن کریم به اهمیت و جایگاه کتاب اشاراتی دارد. تفسیر آیات مبارکه سوره قلم متناسب با زمان فعلی و این جشنواره است.
وی ضمن ابراز خرسندی نسبت به اهتمام ویژه دانشگاه تهران در برگزاری چنین جشنوارهای، افزود: اقدام به انجام فعالیتهای فرهنگی کافی نیست بلکه باید تمدن نوین اسلامی محقق شود. همچنین مطالعه و استخراج متون فرهنگی از متون دینی کافی نیست زیرا باید تمدن نوین اسلامی به جهانیان معرفی شود.
هرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در بخش دیگری از جشنواره گفت: نگارش کتاب جایگاه والا و قابل احترامی دارد زیرا نگارندگان کتاب یک عمل الهی و شگرف انجام میدهند. میانگین سرانه مطالعه کتاب در کشورمان بسیار پایین است؛ البته رقابت با فضای جذاب شبکههای اجتماعی که کاذب نیز هستند، بسیار سخت است.
وی افزود: نحوه نگارش کتاب اهمیت بسیار زیادی دارد از این رو باید نگارندگان کتاب با دقت بالا و مخاطب شناسی مناسب به نگارش بپردازند. یک محصول آکادمیک باید قابلیت تبدیل به یک محصول عملیاتی و میدانی را داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: نگارندگان کتاب باید به واقعیتهای اجتماعی توجه ویژهای داشته باشند و با توجه به نیازهای جامعه و متناسب با آن، محصولات علمی خود را ساماندهی کنند.
سیدعباس احمدی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دبیر جشنواره نیز در این مراسم گفت: چهارمین دوره ملی و اولین دوره بینالمللی جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان» در سه محور «دینی، اخلاقی و تربیتی»، «ادبی و هنری» و «اجتماعی و سیاسی» برگزار شد. بخشی از کتابهای ارسالی به دبیرخانه جشنواره به صورت ترجمه بودهاند و در مجموع بیش از ۱۰۰ جلد کتاب دریافت شده است.
احمدی با اشاره به اینکه آخرین مهلت ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره، پایان شهریور سال جاری بود، افزود: هر اثر توسط دو داور تخصصی ارزیابی شده است و کتابهایی که بیشترین امتیاز را کسب کردند، به عنوان اثر برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.
در پایان مراسم برگزیدگان «چهارمین دوره ملی و اولین دوره بینالمللی جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان» معرفی شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند. برای دیدن اسامی برگزیدگان به این نشانی بروید.