به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی انگلیسی، «حامد کرزای» رئیس جمهور اسبق افغانستان در مصاحبه ای با این تلویزیون، اعلام کرد که همه افغان ها باید با هم متحد شوند تا این کشور را بسازند.
کرزای در این رابطه گفت: این کشور متعلق به ما است و ما فرزندان این آب و خاک هستیم و نباید آن را ترک کنیم، بلکه باید بمانیم و آن را بهتر کنیم. از همه افغان هایی که افغانستان را ترک کرده اند می خواهم که به آنجا برگردند و این کشور را بسازند.
وی همچنین در ادامه و با اشاره به طالبان گفت: زمانی که من رئیس جمهور بودم، طالبان را برادرانمان خطاب می کردم. دقیقا به دلیل همین مقصود بود که آنها را برادر خطاب می کردم که این کشور شما (نیز) هست. بیایید با هم بسازیمش. بیایید با هم متحد شویم.
رئیس جمهور اسبق افغانستان در پاسخ به سوال خبرنگار بی بی سی مبنی بر اینکه آیا طالبان می تواند در چنین مسیری گام بردارد، گفت: ملاقات های بسیاری با آنها داشته ام و تبادل نظرهای خوبی انجام شده است، از قبیل بازگشت زنان به محیط کار، مدارس، پرچم کشور و ضرورت یک روند سیاسی برای دولتی که متعلق به همه افغان ها باشد.
کرزای همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر جلوگیری از تحصیل دختران در افغانستان، گفت: ما به شدت خواهان آن هستیم که آنها نه تنها به مدرسه بلکه به دانشگاه نیز بازگردند؛ به محیط کار بازگردند. بله در این رابطه با طالبان گفتگوهایی داشته ایم. آنها با ما در این زمینه موافق هستند و مسئله را درک می کنند و گفته اند که این اتفاق خواهد افتاد. ما می گوییم که این مسئله باید الان و فورا اتفاق بیفتد.
وی همچنین در پیامی به دخترانی که هم اکنون به دلیل ممانعت از تحصیل در خانه هایشان مانده اند، گفت: بیرون بروید و درس بخوانید و نترسید. کسانی هستند که می دانند شما شجاع هستید و درس می خوانید و ما اطمینان حاصل می کنیم که شما درس می خوانید و این اتفاق خواهد افتاد.
رئیس جمهور اسبق افغانستان در ادامه و با اشاره به اینکه همه باید با هم متحد باشند و افغانستان را بسازند، افزود: من طالبان و دیگر افغان ها را برادران خود تلقی می کنم. ما یک ملت هستیم. همه افغان ها از همه جهات رنج کشیده اند. نیروهای خارجی به نام مبارزه با طالبان افغانستان را بمباران کردند. روستاها بمباران شدند. کودکان و بچه ها کشته شدند.خانواده ها نابود شدند.
کرزای پیشتر نیز اعلام کرده بود که طالبان باید بپذیرد که اولین قدم برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه جهانی این است که پیش از هر چیز، از سوی عموم مردم افغانستان پذیرفته شود.