به گزارش خبرگزاری مهر، جلد دوم کتاب «تو زودتر بکُش» نوشته رونین برگمن، از روایات نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از ۶۰ سال ترورهای موساد، از ترور مبارزین فلسطینی تا ترور عماد مغنیه و دانشمندان هستهای و موشکی ایران بهتازگی با ترجمه وحید خضاب توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. جلد اول اینکتاب پیشتر توسط اینناشر منتشر شده و بناست دو جلد دیگر اینمجموعه چهارجلدی هم با ترجمه همینمترجم توسط همینناشر منتشر شوند.
گرچه موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی، در اخبار جامعه ما حضوری هر روزه دارد و با وجود اینکه دهها کتاب و مقاله دربارهٔ این قضایا نوشته شده، هنوز هم جای کار فراوانی در این حوزه به چشم میخورد. یکی از ابعادی که خلأ موجود در آن به طور ملموس حس میشود، بررسی روایت طرف مقابل است.
بررسی روایت صهیونیستها فایدههای متعددی دارد. حداقل اهمیت آن را میتوان در این نکته جست که «مقابله» با دشمن، یقینا فرعِ بر «شناخت» دشمن است و شناخت دشمن نیز، هرگز بدون بررسی روایت او کامل نخواهد بود. کتاب چهار جلدی «تو زودتر بکُش» که جلد اول آن منتشر شده و جلد دوم تا چهارم آن به زودی روانه بازار میشود، توسط یکی از سرشناسترین نویسندگان به اصطلاح «اسرائیلی» به نام رونین برگمن نوشته و وحید خضاب(مترجم کتب جریان مقاومت و جریان تکفیری) ترجمه شده است.
برگمن سالیان طولانی است که در عرصه «ژورنالیسم تحقیقی» فعالیت دارد و مقالات و کتب او (خصوصا آنها که به زبان انگلیسی منتشر میشود) در سراسر جهان خوانندگان فراوانی دارد. کتاب حاضر، آخرین اثر تحقیقی برگمن که دو سال گذشته منتشر شده و از همان آغاز، نظرهای فراوانی را به خود جلب کرده است.۲ کتاب، روایتی «اسرائیلی» از پیشزمینهها و روند تشکیل سازمانهای اطلاعاتی این رژیم است و در این بین بیش از هرچیز بر ترورهای صورت گرفته از سوی این دستگاهها (یا به تعبیر خود کتاب، «قتلهای هدفمند» آنها) تمرکز دارد. برگمن، برای به دست آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاهها، هزاران سند که برخی از آنها، محرمانه بوده و به صورت غیرقانونی در اختیار او قرار گرفته و تعداد بیشماری کتاب و مقاله را بررسی کرده است. اما اهمیت بیشتر این کتاب، به صدها مصاحبهٔ اختصاصی نویسنده با کسانی برمیگردد که خود به صورت مستقیم در این سازمانها یا در وقایع مورد اشاره در کتاب حضور داشتهاند و رتبه سازمانی یا عملیاتی برخی از آنها نیز در بالاترین سطح بوده و همین، اطلاعات آنها را به معنای دقیق کلمه «دست اول» کرده است.
نویسنده کتاب و تکتک راویانش، از صمیم قلب به حقانیت اسرائیل و ضرورت استمرار حیاتش ایمان دارند و برخی از آنها، برای این باورشان دست به قتلهای متعدد، آدمربایی، شکنجه و ... هم زده و بیپروا و بدون خجالت، آنها را در همین کتاب بازگو هم نمودهاند) ولی با تمام اینها، آنچه در کتاب آمده ضرورتا به نفع اسرائیل نیست. شاید خود نویسنده نظری جز این داشته و گمان میکرده با این کار، مسیر «اصلاح» دستگاههای اطلاعاتیشان را نمایان میکند، ولی نمیدانسته که اقدام او، چطور از وحشیگری و «خونسردی در جنایت» و «بیپروایی در آدمکشی» صهیونیستها در طول تاریخشان پرده برداشته و چقدر هم این پردهبرداری را (به صورت ناخواسته) متقن و مستدل انجام داده است! اما در هر حال نباید از یاد برد که این کتاب، «روایت صهیونیستها» از تاریخ معاصر منطقه است. بر همین اساس، میتوان این کتاب و ترجمه را، روایتی «از چشم دشمن» خواند. همانطور که پیشتر ذکر شد، دلایلی منطقی برای ارائه این «دیدگاه» به خوانندگان وجود داشته (و طبق همانها اقدام به این ترجمه شده است) اما در هنگام خواندن تکتک کلمات این کتاب، باید این نکته را در گوشه ذهن داشت و فراموش نکرد که با خواندن اینسطور، در حال نگاه به تاریخ منطقه «از چشم دشمن» هستیم.
اینکتاب با 416 صفحه منتشر شده است.