به گزارش خبرنگار مهر، جلسه علنی امروز شورای شهر با حضور اعضا برگزار و تذکراتی در موضوعات مختلف از جمله توجه به محله هرندی، رسیدگی به معلولین و غیره مطرح شد. همچنین در این جلسه به مناسبت روز جهانی معلولین، سه نفر از افراد این جامعه به بیان مشکلات توان یابان پرداختند.
در ادامه تذکرات اعضای شورای شهر در این جلسه را میخوانید.
سیداحمد علوی، عضو شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر در تذکر قبل از دستور خود گفت: پس از گذشت حدود ۲ سال از اولین روزهای همه گیری کرونا که همه صنوف به ویژه صنعت پر رونق گردشگری را در جهان تحت الشعاع قرار داد، در روزهای اخیر شاهد بازگشت آرام آرام رونق به گردشگری هستیم. اما متأسفانه این صنعت با سد کرونا متوقف شد و ضربه سنگینی خورد.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران ادامه داد: اکنون که با واکسیناسیون عمومی در کشورهای صاحب صنعت گردشگری و همینطور کشور خودمان شاهد کمتر شدن محدودیتها هستیم، بار دیگر چرخ صنعت گردشگری به حرکت درآمده است.
وی با اشاره به اقدام قابل تقدیر شهرداری تهران در برگزاری اجلاس جهانی گردشگری شهری گفت: با تقدیم دعوتنامه اجلاس گردشگری شهری به دبیر کل سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (unwto) در حاشیه نشست مجمع عمومی اعضای وابسته این سازمان در اسپانیا که قرار است به میزبانی تهران برگزار شود، شاهد روزهای درخشان گردشگری شهری در تهران خواهیم بود.
علوی این اقدام را نوید بخش رونق گردشگری شهری در تهران خواند و تاکید کرد: به همین بهانه لازم است که از شهرداری تهران و شرکت نوسازی عباس آباد که به عنوان عضو وابسته unwto ابتکار برگزاری اجلاس گردشگری شهری که به حق یکی از موضوعات مغفول مانده شهرداری تهران بود را در دست گرفته اند، تقدیر کنیم.
وی یادآور شد: این اتفاق میتواند علاوه بر رونق گردشگری شهری در تهران، به رونق سایر مشاغل نیز کمک کند، مشاغلی که همگی تحت تأثیر کرونا دچار آسیب شده بودند و حالا فرصت مناسبی پیش آمده تا با رونق گردشگری شهری به آنها نیز کمک شود.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران اظهار امیدواری کرد تا تهران مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی و نه شاهراه ارتباطی شود.
لزوم اصلاح همه خدمات شهری برای استفاده گروههای توان یاب
در ادامه نیز نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران ضمن گرامیداشت روز معلولان اظهارداشت: میانگین ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد در جهان توانیاب و توانخواه هستند و حمایت از معلولان همواره باید مورد توجه باشد.
وی افزود: علیرغم اقدامات جسته و گریخته از معلولان در شهر تهران بر اساس قانون بخشی از استخدام شدگان در سازمانها و دستگاهها باید از میان جامعه معلولان باشد لذا از شهرداری تهران درخواست داریم گزارشی از آمار استخدام توانیابان و توانخواهان به شورای شهر ارائه دهند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اصلاح و متناسب سازی شبکه معابر، تجهیز تقاطعها و اصلاح همه خدمات شهری مورد تقاضای جدی شورای شهر تهران است.
سلیمانی با اشاره به اینکه شهر تهران روزانه میزبان تردد ۵۰ هزار جانباز است، گفت: بهبود، اصلاح و متناسب سازی شبکه معابر و تجهیز تقاطعها برای کمک به این عزیزان و ارائه خدمات به آنها نیز بسیار حائز اهمیت است.
انتقاد عضو شورای شهر به کاهش اختیارات مدیران میانی
سپس میثم مظفر، عضو شورای شهر تهران در تذکری در ارتباط با دستورالعمل ابلاغی در خصوص انتصاب مدیران ۴ و ۵ که در آئین نامه و دستورالعمل قید شده معاونین شهرداری تهران و شهرداران نواحی صرفاً با حکم معاونت هماهنگی امور مناطق شهرداری مرکز آنهم برای یکسال میسر است گفت: این مساله برای صدور حکم معاونین سازمانها، شرکتها و حتی معاونین ادارات کل ستادی هم بر عهده معاونین شهردار تهران واگذار شده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم که مهمترین ابزار یک مدیر انتصابات است.
مظفر با اشاره به اینکه با این روند و این دستور العمل، اختیارات شهردار منطقه، رئیس سازمان را با یک بروکراسی اداری پیچیدهای مواجه میکنیم و مدیران سازمان را تضعیف میکند، اظهار داشت: اگر پای درد و دل رؤسای سازمانها و مناطق بشینیم، حتماً گلایه دارند و تقاضا دارم که انضباظ بخشی تشکیلاتی در جهت تمرکز زدایی باشد نه تمرکز گرایی که سالهاست منسوخ شده است.
وی ادامه داد: در آئین نامه و دستورالعمل مشاهده میکنیم که حتی شهردار منطقه امکان انتخاب سرپرست موقت را ندارد و تقاضای ابطال آنرا دارم. در این مساله تمرکزگرایی مطلق و تجدید نظر جدی نیاز دارد و اجازه دهیم مدیران شجاع از ابزار عزل و انتصاب استفاده کنند. منطق ندارد که معاون فرهنگی اجتماعی یک منطقه را معاون امور مناطق منصوب کند و از هر منظری نگاه کنیم این مساله مشکل دارد.
مظفر همچنین درباره امکان برقراری مجدد پوشش بیمه تکمیلی درمان رانندگان تاکسی شهر تهران گفت: از شهرداری تهران جهت رفع این مشکل رانندگان تشکر میکنم و تاکسیرانان اکنون باید به سرعت نسبت به ثبت نام بیمه تکمیلی درمان خود و خانوادهشان اقدام کنند.
وی افزود: به نظر میرسد چنانچه شهرداری تهران به صورت هوشمند و سراسری و بدون فراخوان ثبت نام، نسبت به برقراری بیمه تکمیلی درمان تاکسیرانان دارای پروانه مجاز اقدام میکرد، روش مناسبتری بود.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: از همه تاکسیرانان شهر تهران تقاضا دارم هرچه سریعتر در مهلت تعیین شده نسبت به ثبت نام خود و خانواده عزیزشان از طریق سامانه باشگاه رفاهی سازمان تاکسیرانی اقدام و سایر همکاران خدوم خود را نیز نسبت به این امر مطلع کنند.
پیوستهای مناسب سازی فضاهای شهری قبل از بودجه ریزی دیده شود
در بخشی از جلسه شورا نیز مهدی پیرهادی عضو شورای شهرتهران در تذکر پیش از دستور خود در خصوص لزوم مناسب سازی در حوزه شهری با اشاره به اینکه موضوع پیوست را به عنوان یکی از موضوعات کلیدی در پروژ های عمرانی، ارزیابی اجتماعی فرهنگی، قبل حین و بعد از پروژه را باید در نظر بگیریم گفت: اگر مناسب سازی ها دیده شود نقش بسزایی در این مساله خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی شهرداری قبل از نظام بودجه ریزی در حوزه عمرانی این مساله را حتماً باید به صورت خاص ببیند، ابراز داشت: مشکل این است که بحثهای بودجه پیوست در دل هر پروژه دیده میشود در حالیکه مطالعات باید نشان دهد که پروژهای را نباید انجام دهیم.
این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه در زمان شهرداری قالیباف بر روی این موضوع تاکید شد و میدیدیم که وقتی پیوست صورت میگرفت به این نتیجه میرسیدیم که نباید پروژه انجام گیرد، بیان کرد: وقتی بودجه در نظر میگیریم و طرح را تصویب میکنیم دیگر توجه به پیوست ممکن نیست و باید بودجهای برای پیوست به صورت جداگانه در سال قبل داشته باشیم تا پروژههایی که در نظر دارد قبلش ارزیابی پروژهها دیده شود تا ارزیابی تأثیرات فرهنگی اجتماعی به صورت خاص ببیند و اگر آن پروژه مورد تأیید قرار گرفت انجام شود.
وی همچنین با گرامیداشت روز جهانی داوطلب ابراز داشت: این مساله در دین ما مورد تاکید بوده و همه انبیا نسبت به آن تاکید داشتند که دستیابی از اقشار آسیب پذیر صورت گیرد.
برای حل مشکلات محله هرندی اعتباری ویژه در بودجه در نظر گرفته شود
در ادامه نیز ناصر امانی در صحن امروز شورای شهر در تذکر پیش از دستور خود ضمن تشکر از رئیس جمهور برای بازدید از محله هرندی گفت: رئیس جمهوری در تهران سنت شکنی کردند و برای اولین بار از یکی از محلات آسیب دیده و کم برخوردار شهر تهران یعنی محله هرندی به صورت سرزده بازدید کردند.
وی ادامه داد: بازدید ایشان به عنوان رئیس جمهور با بازدید امثال بنده و حتی شهردار تهران قطعاً تفاوت دارد و حتماً توقع مردم بالا رفته و فکر میکنند با حضور ایشان باید اتفاقی در محله هرندی بیفتد.
امانی اضافه کرد: دو پیشنهاد خدمت ایشان دارم؛ اول اینکه اعتبار ویژهای برای محله هرندی در اعتبارات سال آینده در نظر بگیرند. دوم اینکه موضوع هرندی و آسیبهای اجتماعی تهران را در دستور کار شورای عالی اجتماعی که به ریاست خودشان اخیراً تشکیل و فعال شده قرار دهند و از ظرفیت، اطلاعات و جمعبندی که شهرداری و شورا در این زمینه دارند استفاده کنند تا مردم احساس کنند حضور ایشان یک نتیجه ملموس و عملی برایشان داشته است.
وی همچنین درباره طرح اصلاح مصوبه تعارض منافع اظهارداشت: با توجه به ضرورت شفافسازی و علیرغم تصویب مصوبه تعارض منافع در شورای پنجم به دلایل طولانی شدن مراحل تصویب آن و عدم اجرای کامل و نواقص موجود ضرورت دارد این مصوبه تکمیل و بهروزرسانی شود.
وی با بیان اینکه شورای پنجم خود به این مصوبه عمل نکرده است و همین موضوع باعث رویگردانی افکار عمومی از آنها شده است، تاکید کرد: ایجاد هزینههای روانی و فضای سنگین علیه شورای شش یکی دیگر از دلایل طرح تعارض منافع است. هزینههایی که موجب کاهش سرمایه اجتماعی شورا هم درون و بیرون شهرداری شده است.
امانی تاکید کرد: در این طرح پیشنهاد داده شده که در بخش ۲، ماده ۲ طرح مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران که در آن تاکید شده: شرکتهایی که مدیران و بستگان مدیران شهرداری تهران و واحدهای تابعه به میزان بیش از پنج درصد سرمایه شرکت در آنها سهامدار هستند یا مسئولیت مدیرعاملی، عضویت در هیأتمدیره یا هیأت نظارت، بازرسی، حسابرسی، مشاوره و نمایندگی شرکت را بر عهده دارند، نمیتوانند طرف معامله شهرداری تهران و واحدهای تابعه قرار گیرند. همچنین عبارت اعضای شورای اسلامی شهر تهران در مدت عضویت اضافه شود.
وی اضافه کرد: همچنین در این طرح پیشنهاد شده که در بخش دوم ماده ۳ بخش چهارم مواد ۱۰ و ۱۱، بخش پنجم ماده ۱۲ و بخش ششم ماده ۱۴ و بخش هفتم ماده ۱۵ نیز در کنار عبارت مدیران شهرداری، عبارت اعضای شورای اسلامی شهر اضافه شود. همچنین براساس پیشنهاد مطرح شده در این طرح تمامی انتصابهای صورت گرفته از تاریخ پانزده مرداد امسال از سوی کمیسیون نظارت حقوقی بررسی و چنانچه برخلاف این اصلاحیه تشخیص داده شود کان لم یکن میشود.
به گفته امانی؛ در پایان بخش پیشنهادات این طرح نیز تاکید شده که کارکنان شهرداری، رسانهها و حتی شهروندان میتوانند موارد و مصادیق نقض این مصوبه را به کمیسیون نظارت گزارش دهند و کمیسیون نظارت شورا نیز موظف است که خارج از نوبت به آنها رسیدگی کند.
تمامی ایستگاههای مترو برای استفاده معلولین به آسانسور مجهز شوند
جعفر شربیانی عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران نیز در تذکر خود در صحن علنی شورای شهر ضمن تبریک روز جهانی معلولان افزود: یکی از نیازهای معلولان که بارها به آن تاکید کرده اند، ایجاد آسانسور در ایستگاههای مترو است.
وی ادامه داد: این در حالی است که تعدادی از ایستگاههای مترو در شهر تهران فاقد آسانسور بوده و همین مساله معلولان را در استفاده از شبکه مترو دچار مشکل کرده است.
عضو شورای شهر استفاده از علائم صوتی در معابر شهری را دومین نیاز معلولان در تهران دانست و بیان کرد: استفاده از چراغ راهنمایی گویا تجربه موفقی است که در دنیا انجام شده و حتی به صورت آزمایشی در برخی از تقاطعهای شهر تهران نیز مورد استفاده قرار گرفته و نیاز است تا در تمامی تقاطعها مورد استفاده قرار گیرد.
شربیانی با اشاره به سومین نیاز معلولان در شهر تهران یادآور شد: به رغم اینکه برنامه مناسب سازی شهری از سوی وزارت کشور ابلاغ شده و شهرداری تهران در این زمینه وظایفی را برعهده دارد و سرپیچی از آن جرم محسوب میشود، باید این قانون بیشتر مورد توجه شهرداری قرار گیرد.
برگزاری نمایشگاههای بین المللی در تهران ممنوع شد
همچنین مهدی چمران رئیس شورای شهر پایتخت نیز در جمع خبرنگاران، درباره خبر ممنوع شدن برگزاری نمایشگاهها در نمایشگاه بینالمللی تهران توسط رئیس پلیس پایتخت گفت: بله شب گذشته با رئیس پلیس تهران صحبت کردم و اعلام شده که نمایشگاهها در تهران و مرکز شهر برگزار نشود.
چمران یادآور شد: این مسئله عین توافق است که سال ۸۴ شهرداری با پلیس تهران و شهرداری و همچنین رئیس جمهور وقت داشته است و نمایشگاه شهر آفتاب هم به این منظور احداث شده که البته سالها مورد بیتوجهی قرار گرفته و دنبال این هستیم که آمادگیهای لازم فراهم شود تا همه این نمایشگاهها در شهر آفتاب برگزار شود.
وی درباره جلسه اخیر دولتیها در مورد آلودگی هوا گفت: از شورای شهر کسی در این جلسه دعوت نشده بود و شهرداری سیستم اجرایی محسوب میشود و از شهردار در این جلسه و جلسات مشابه دعوت به عمل میآید لذا من در مورد نتایج آن اطلاعات دقیقی ندارم البته باید به این نکته توجه داشت که اگر بخواهیم به صورت ریشهای به موضوع آلودگی هوا بپردازیم باید مسئله حمل و نقل عمومی بهبود یابد و توسعه آن مدنظر باشد.