فرشاد پیله چی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به راهبرد دولت سیزدهم در حوزه صنعت در استان قزوین اظهار کرد: از دیرباز همگان استان قزوین را به عنوان استانی صنعتی میشناسند و تعداد ۱۶۰ هزار بیمه شده صنعتی در استان نیز گویای این مهم است.
وی افزود: ما در استان قزوین پتانسیل و ظرفیتهای زیادی داریم و قزوین به عنوان یک استان با ظرفیت و پتانسیل بالا و مهمتر از همه ثروت آفرین در کشور شناخته میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با بیان اینکه صنعت را باید فقط به یک رشته خلاصه نکنیم، بیان کرد: صنایع دیگر استان از جمله صنعت کشاورزی و یا گردشگری و همچنین دیگر صنایع میتوانند مکمل همدیگر بوده و در شکوفایی یکدیگر اثرگذار باشند.
وی اضافه کرد: استان قزوین با داشتن یک شهر و ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور شناخته میشود و به راحتی قدرت عرضه اندام در کشور دارد.
پیلهچی گفت: ما در قزوین علاوه بر مکملهایی همچون گردشگری و کشاورزی مکملهای دیگری مانند معدن، تجارت و بازرگانی داریم که باید به آن توجه کرد و اگر بتوانیم با هم افزایی از آن بهره ببریم میتوانیم توفیقات زیادی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: ما در استان معادن کم نظیری داریم که یک موهبت الهی است و اگر در حوزه اکتشاف و استخراج مقداری به صورت علمی به موضوعات توجه کرده و جسارت تصمیم گیری داشته باشیم و با تعهد برنامه ریزی کنیم میتوانیم شکوفایی جدی در معادن و صنعت داشته باشیم.
این کارشناس حوزه صنعت بیان کرد: جذب سرمایه گذار و راه اندازی سرمایه و همچنین حفظ و توسعه صنعت دو اتفاق مهمی است که باید به کمک سازمان صنعت معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی و همچنین مکملهایی همچون اتاق بازرگانی جدی گرفته شود.
وی تاکید کرد: قرار گرفتن استان قزوین در کنار پایتخت یک امتیاز ویژه برای سرمایه گذارانی است که علاقه دارند در کنار تهران سرمایهگذاری کنند اما بدون شک این افراد نیز دنبال پاسخ به این سوال خواهند بود که علاوه بر امتیاز قرار گرفتن در نزدیکی پایتخت، حضور در قزوین چه امتیاز و مزیت رقابتی را نصیب آنها خواهد کرد.
پیلهچی تصریح کرد: ما باید بدانیم اگر نتوانیم مزیت ایجاد کرده و شرایط را برای حضور سرمایه گذار فراهم کنیم طبیعتاً سرمایهگذار نیز رغبتی برای حضور در استان نخواهد داشت.
نباید سرمایه گذار را با مشکلات خود رها کنیم
وی عنوان کرد: اگر مدیران ارشد حوزه صنعت استان، سرمایه گذار را با مشکلات خود رها کرده و او را درگیر بورکراسی های پیچیده و دست و پاگیر کنند طبیعتاً نیز نباید انتظار حضور مؤثر او در استان را داشته باشند.
این مسئول با بیان اینکه یکی از مشکلات ما رفتار شعاری و به دور از عمل است، گفت: وقتی یک صنعتگر و سرمایه گذار وارد استان میشود و می بیند که علاوه بر مهیا بودن شرایط، با احترام با او رفتار میشود و شاهد روان بودن کار برای اجرای پروژه است طبیعتاً با رغبت بیشتری سرمایه گذاری میکند.
وی اظهار کرد: از سویی با ورود سرمایه گذار و راه اندازی یک واحد تولیدی باید نیازهای او را برای رشد و توسعه برطرف شود.
مدیر جهاد دانشگاهی استان قزوین افزود: مواد اولیه اولین نیاز صنعتگر است اما مشکلاتی همچون بی ثباتی نرخ ارز، تورم و مشکل در ترخیص مواد اولیه کالا بر سر راه صنعتگر و واحدهای تولیدی قرار گرفته و اجازه تأمین راحت مواد اولیه را نمیدهد.
وی با بیان اینکه سرمایه در گردش نیز نیاز دیگر واحدهای تولیدی در استان است، عنوان کرد: اگر بانکها کمک کرده و شرایط را فراهم کنند صنعتگر با خیال راحت به تولید میپردازد اما امروز روند اینگونه نیست و واحدهای تولیدی برای گرفتن یک وام باید از هفت خوان رستم عبور کنند.
هنوز به اهمیت صنعت و تولید پی نبردهایم
پیله چی تصریح کرد: در خیلی از کشورها کمترین میزان نرخ و بهرههای بانکی به بخش تولید تعلق میگیرد اما امروز و در این کشور در تابستان برق را از صنعت میگیریم تا منازل برق داشته باشند و این یعنی هنوز به اهمیت صنعت و تولید پی نبردهایم.
وی اضافه کرد: ارتقا خط تولید و به روز شدن آن نیز یکی دیگر از اقدامات و نیازهای حوزه صنعت است که تولید کننده باید به درک اهمیت آن برسد.
این مسئول عنوان کرد: بیمه و مالیات نیز یکی دیگر از گلوگاهها و مشکلات واحدهای تولیدی است که باید به فکر تسهیل آن برای بخش تولید و صنعت باشیم.
این کارشناس حوزه صنعت با بیان اینکه عدم جانمایی درست شهرکهای صنعتی هم خیلی مهم است، تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی استان ما محیط زیست است و اکوسیستم ما در برخی مناطق بحرانی است و مشکل بی آبی یک بحران جدی برای قزوین محسوب میشود اما ما بدون توجه به شرایط محیط زیستی صنعتی را وارد استان میکنیم و بعد از چندسال همه متوجه میشویم که اصلاً ورود آن به قزوین اشتباه بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از تولید کنندگان مواد خام در دنیا هستیم اما در فراوری بسیار ضعیف عمل کردهایم، گفت: ایجاد ارزش افزوده برای صنایع و ایجاد صنایع تبدیلی یکی از اقدامات مهم برای استان است و استان قزوین در این حوزه ظرفیتهای بسیاری را دارد.
توجه به شرکتهای دانش بنیان و هایتک کشور را از خارج بی نیاز میکند
پیله چی با بیان اینکه توجه به صنایع هایتک و دانش بنیان که مورد تاکید مقام معظم رهبری است باید جدی گرفته شود، اظهار کرد: با استفاده از این شرکتها میتوان زمینه بی نیاز شدن از خارج را فراهم کرد.
وی افزود: امروز شرکتهای دنش بنیانی را داریم که محصولاتی را ارائه میکنند که نیاز روز جامعه است و ضمن اینکه نیاز ما را به خارج رفع میکند، ارز آور بوده و اشتغالزایی خوبی نیز دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین بیان کرد: اگر میخواهیم آینده را از آن خود بکنیم خیلی جدی باید در این عرصه سرمایه گذاری کرده و به آن توجه کنیم.
وی ادامه داد: امروز در قزوین شرکت دانش بنیانی داریم که فن آوری آن تا پیش از این در اختیار آمریکا بوده اما این شرکت با استفاده از معادن استان قزوین یک زنجیره ارزش را در استان تکمیل کرده است.
تقویت و ثبات صنعت در استان قزوین نیازمند بازار فروش پایدار است
پیله چی با بیان اینکه عدم توجه به این شرکتها ظلم در حق جامعه امروز و همچنین آیندگان است، خاطرنشان کرد: تقویت صنعت استان باید با یک هارمونی و هماهنگی بین مدیران و بدون نمایش و به صورت کاملاً عملیاتی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه تقویت و ثبات صنعت در استان قزوین نیازمند بازار فروش پایدار است گفت: فراموش نکنیم یکی از مهمترین موضوعات استان صادرات است و مانایی یک صنعت به بازار و فروش آن است که در این بین بدون شک اتاق بازرگانی نقشی جدی برای این حوزه ایفا میکند.
این کارشناس حوزه صنعت در پایان یادآور شد: یکی از کارهای جدی ما ایجاد فضای صادرات برای صنعتگران استان با اقداماتی همچون ایجاد هاب لجستیک یا بندر خشک و یا رایزنی با کشورهای همسایه است و میتواند باعث شکوفایی تولید در استان شود.