به گزارش خبرنگار مهر، امین حسین رحیمی، صبح سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ در همایش بزرگداشت روز جهانی مبارزه با فساد، اظهار داشت: در سیاستهای کیفری توجه به عدالت ترمیمی بیشتر از عدالت برخورد با مجرم است، امروزه باید بین تجربه فساد و ادراک فساد تفاوت قائل شد.
وی افزود: فرق است بین فردی که مرتکب جرم شده است یا بزه دیده است، ما باید ببینیم از چه راههایی میتوان به بزه دیدگان فساد کمک کرد.
رحیمی ادامه داد: فردی که ناچار شده است برای گرفتن یک خدمت عمومی رشوه دهد بزه دیده از فساد است.
وزیر دادگستری بیان کرد: وقوع فساد یا تجربه فساد گرچه زیاد اعلام میشود، خیلی بالا نیست، اما متأسفانه ادراک و احساس فساد در جامعه زیاد است، اگر جامعه احساس کند برای گرفتن خدمت عمومی باید رشوه پرداخت کند، خیلی بد است و ما باید به عنوان حکومت این موضوع را رفع کنیم.
وی اظهار کرد: مردم از جمهوری اسلامی انتظار فساد ندارند وقتی در ایران فسادی میبینند چون انتظارش را نداشتهاند احساس فساد در آنها بالا میرود.
رحیمی گفت: همه باید تلاش کنیم بزه دیدگانی که شاید تجربه فساد ندارند ولی احساس فساد میکنند از عدالت ترمیمی بهره ببرند.
وزیر دادگستری تصریح کرد: در دوره جدید برنامه داریم تلاش کنیم فساد را به حداقل برسانیم، تا الان رویه بیشتر بر این بوده است که وظایف بین المللی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: برنامه داریم هم به وظایف بین المللی بپردازیم و هم تلاش کنیم وجود فساد در کشور را کم کنیم.
رحیمی گفت: برنامهها را باید از طریق ایجاد دستگاههایی که وظیفه مبارزه با فساد دارند انجام دهیم، منفذهای فساد که معمولاً در دستگاههای اجرایی قرار دارند را باید شناسایی کنیم.
وزیر دادگستری با بیان اینکه منافذ فساد معمولاً در دستگاههای اجرایی در دولت وجود دارد، افزود: باید این منافذ را شناسایی و به دستگاههای ذی ربط اعلام کنیم و پیشنهاد دهیم که قوانین و مقررات لازم تصویب شود و از تجربیات کشورهای دیگر در زمینه مبارزه با فساد استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: گرجستان در سال ۲۰۰۳ رتبه ۱۲۴ در خصوص شاخص ادراک فساد را داشته اما در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۴۵ رسیده است؛ لذا باید از این تجربیات استفاده کرد.
رحیمی عنوان کرد: اگر ما به عنوان مجموعه حاکمیت و دستگاههای ذی ربط تلاش کنیم منافذ فساد را از طریق دولت الکترونیک و آموزش ببندیم به نتیجه خواهیم رسید.
وزیر دادگستری در پایان گفت: پذیرفته نیست در حکومت جمهوری اسلامی ایران رتبه احساس و ادراک فساد در کشور بالا باشد. اگر برای مردم ثابت شود که این اراده برای مبارزه با فساد وجود دارد، مطمئناً در شاخص ادراک و احساس فساد رتبه کشور ما بهبود پیدا خواهد کرد.