به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز (سه شنبه، ۱۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، محمدرضا پورابراهیمی در نطق میان دستور ضمن تبریک روز دانشجو و گرامیداشت شهدای دانشجو و تبریک به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار به همه خدمتگزاران عرصه سلامت، گفت: مهم ترین اولویت کنونی کشور در حوزه اقتصادی، سند بودجه ۱۴۰۱ است، در ابتدا از تلاش سازمان برنامه و بودجه به ویژه آقای میرکاظمی برای اقداماتی که در این خصوص انجام داده است، تشکر میکنم اما به نظر میرسد محورهایی که در حوزه اصلاح ساختار باید دنبال کنیم، به طور کامل و جامع در این سند دیده نشده است.
شفافسازی شرکتهای دولتی و بانکها از محورهای مهم اصلاح ساختار بودجه
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: محورهای مهم و اساسی در اصلاح ساختار بودجه شفافسازی شرکتهای دولتی و بانکها و دیگری تصمیم برای اصلاح ساختار آنها است. اگر برای آنها تصمیم گیری نشود، اثرات آن در حوزه تصمیمات اقتصادی کشور، ما را با چالش جدی مواجه میکند.
وی درادامه اظهار کرد: مولد سازی داراییهای دولت، اساسیترین محور اصلاح ساختار بودجه است که باید در لایحه ۱۴۰۱ دیده شود اما بر اساس اطلاعات غیررسمی، کمترین توجه به این موضوع شده است. تحول در نظام مالیاتی کشور ازجهت قوانین موجود که اجرای آنها باید عملیاتی شود و همچنین از جهت ایجاد پایههای جدید مالیاتی در نظام اقتصادی حائز اهمیت است اما بر اساس اطلاعات غیررسمی، در لایحه ۱۴۰۱ به صورت جامع به آن توجه نشده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم تمرکز اما اتفاقی است که در این سند رقم خورده است، آقای رئیس جمهور اینکه اختیارات را به استانداران تفویض و به استانها واگذار کنیم تا با رویکرد عدم تمرکز در سیستم اداری کشور تصمیم گیری شود، نکته بسیار حایز اهمیت است و نیازی به قانون گذاری ندارد.
پورابراهیمی یادآور شد: به استناد اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی، امکان رویکرد تصمیم گیری در حوزه کار اجرایی کشور با نگاه عدم تمرکز در حوزه تصمیمات وجود دارد و قطعا امروز ظرفیت های مناطق مختلف کشور به استناد این تصمیم میتواند مبنای اتفاقات مثبت در نظام اجرایی باشد. پیشنهاد مشخص ما به رئیس جمهور و تیم دولت این است که از سال ۱۴۰۱ به استناد قوانین مرتبط با این حوزه، اصول قانون اساسی و بودجه این ظرفیت را در اقتصاد کشور اجرایی کنند.
گزارش مجمع تشخیص در ارتباط با سیاستهای کلی نظام نهایی نشده است
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات واصله، تا امروز گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با سیاست های کلی نظام نهایی نشده است لذا از اعضای مجمع تشخیص درخواست دارم تاهر چه سریعتر این سیاستهای کلی نظام را مشخص کنند تا خط و مشی دولت و مجلس برای احکام قانون و برنامه هفتم توسعه فراهم شود.
پورابراهیمی ادامه داد: ما در آستانه دومین سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی هستیم، سرداری که سال قبل به دلیل کرونا نتوانستیم مراسم درخور جایگاه این عزیز برگزار کنیم لذا از همه نمایندگان دعوت میکنم که در دومین سالگرد این شهید عزیز در کرمان حضور پیدا کنند، ضمن اینکه از رئیس جمهور محترم درخواست کردیم با توجه به رفع محدودیت های کرونا، در این مراسم شرکت کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر همدلی و وحدت در کشور، تصریح کرد: این فضا نیازمند اتفاقات دوطرفه است، اقدامات اخیر وزارت اقتصاد در موضوع انتصابات در دستور قرار داده از نظر ما با نگاه مشورتی، قابل قبول نیست به ویژه اقدام اخیری که در معاونت پارلمانی وزارت اقتصاد انجام شد . لذا از آقای حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور درخواست دارم تا گلایه کمیسیون اقتصادی را به شخص رئیس جمهور اعلام کند. ما به نیروی اقتصادی جهت همکاری در این حوزه نیاز داشتیم، این انتصاب با چه شاخصهایی انجام شده است؟
وی همچنین در خصوص همدلی در استان، گفت: امیدواریم با محوریت نماینده ولی فقیه و با حضور فرمانده سپاه ثارالله و همه عزیزان و حوزه استانداری و سایر بخشها شاهد اتفاقات مثبتی در رشد و توسعه اقتصادی استان کرمان باشیم.