به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در سالهای اخیر محصولات متعدد و متنوعی مانند نمای شیشهای اسپایدر، نمای خشک سرامیک و همچنین نمای فریم لس برای پوشش نمای ساختمان به بازار آمده که هر یک زیبایی، ویژگی و قابلیتهای خاص خود را دارد و برای نوعی از ساختمان پیشنهاد میشود. ما در این مطلب سعی داریم شما را با هریک از این نماها و کاربرد آنها آشنا کنیم.
چرا نمای ساختمان مهم است؟
پیش از آنکه به بررسی انواع نما از قبیل نمای شیشهای اسپایدر، نمای خشک سرامیک و همچنین نمای فریم لس بپردازیم، لازم است ببینیم نمای ساختمان چیست و چرا مهم است؟ همان طور که میدانید به بخش بیرونی هر ساختمان که قابل دیدن است نمای ساختمان گفته میشود و طبیعتاً لازم است یک همخوانی و ارتباط منطقی بین نما و داخل ساختمان برقرار باشد. بنابراین به عنوان مثال برای یک مرکز تجاری نمیتوان از هر نوع نمایی استفاده کرد و بهتر است نمای این ساختمان نشانگر قابلیتهای درونی آن باشد. نکته دیگر درباره نمای ساختمان این است که در اغلب کشورها قوانین سختگیرانهای برای نما در نظر گرفته میشود و از آنجا که نمای ساختمان در برابر عوامل طبیعی مانند باد و باران و برف قرار دارد لازم است به این مورد توجه شده و به عنوان مثال برای شهرهایی که زلزله خیز است و یا امکان طوفان زیاد است از نماهایی استفاده شود که آسیب رسیدن به آنها شرایط آسیب و زیان برای مردم را فراهم ننماید. در حال حاضر برای نمای ساختمان از مصالح گوناگونی مانند آجر نما، انواع شیشه، سنگ و سرامیک و یا ورقهای آلومینیوم و.. استفاده میشود. ما در ادامه به معرفی چند نمونه از پرکاربردترین آنها خواهیم پرداخت.
نمای شیشهای اسپایدر
در سالهای اخیر نمای شیشهای اسپایدر Point-fixed glass facades برای نمای ساختمان به کار میرود که از طراحی مدرنی برخوردار است و زیبایی بینظیری به ساختمان میبخشد و به این دلیل نام اسپایدر برای آن انتخاب شده است که ساختاری عنکبوتی به نما میدهد. این نوع نما به گونهای طراحی شده که شیشه بدون قاب با استفاده از استراکچر که همان اسکلت فلزی میباشد به نما متصل میگردد و هنگگام نصب آن باید دقت شوود تا اندازهگیریها به صورت دقیق انجام شود تا یک ایراد در اندازهگیری اندازه سایز قطعات شیشه را با مشکل مواجه نکند. مهمترین قابلیت نمای شیشهای اسپایدر میتوان به این مورد اشاره کرد که دید بسیار وسیع و گستردهای را در اختیار فرد قرار میدهد. از دیگر مزایای این نوع نما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نسبت به سایر نماها وزن کمتری دارد.
از شفافیت بالایی برخوردار است.
به راحتی نصب میشود.
در نماهایی که ظاهر پیچیدهای دارند، قدرت مانور بالایی در اختیار نصاب قرار میدهد.
نمای شیشهای اسپایدر از تنوع بالایی برخوردار است.
در برابر زلزله مقاومت بالایی دارد.
نمای خشک سرامیک
از دیگر مصالحی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد میتوان به نمای خشک سرامیک اشاره کرد که یکی از مصالح جدیدی است که در این حوزه مورد استفاده قرار میگیرد و ساختار تازه و نویی را در نمای ساختمان ایجاد کرده است. نمای خشک سرامیکی از دسته سرامیکهای پیشرفته پرسلانی است که با استفاده از روش اکستروژن تولید میشود و از مواد معدنی غیرفلزی تولید شدهاند. ضمن آنکه این نوع سرامیکها کمترین میزان جذب رطوبت را داشته و میتواند نه تنها برای نمای ساختمانهای مسکونی، تجاری اداری و … بلکه برای ایستگاهای مترو و همچنین برای بخشهای داخلی برخی ساختمانها و سازهها مورد استفاده قرار گیرد.
نمای خشک سرامیک از طرح و رنگ مختلفی برخوردار است به همین جهت است که دست متخصصان و مهندسان صنعت ساخت و ساز در اجرای نمای ساختمان با استفاده از این محصول باز خواهد بود. نکته قابل توجه در خصوص نمای خشک سرامیک این است که برای اتصال و نصب آن به نمای ساختمان، نیازی به استفاده از ملات سیمان و … وجود ندارد و با استفاده از یکسری انکرها و یا با استفاده از اتصالاتی که نصب را نمایان و یا غیر نمایان میکند و یا شیارهایی که روی آن طراحی شده است به دیوار نما متصل میگردد.
از جمله مزایای استفاده از نمای سرامیک خشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نصب آن با سرعت بالایی انجام میگیرد.
نمای خشک سرامیک قابلیت بازیافت دوباره دارد و تولید ضایعات ساختمانی نمیکند.
عایق حرارت و صدا هستند.
با استفاده از آنها میتوان در مصرف انرژی تا حد زیادی صرفه جویی نمود.
نمای خشک سرامیک گزینه بسیار خوبی برای نمای ساختمانها مرتفع به شمار میآید.
به دو صورت نمایان و غیر نمایان قابل اتصال به نما است.
نمای فریم لس
نمای فریم لس نیز یکی از انواع نماهای جدیدی است که برای سازههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و زیبایی بینظیری به ساختمان میبخشد. اما در بررسی نام این نوع مصالح ساختمانی ممکن است این سوال پیش آید که اگر هیچ گونه فریمی برای آن طراحی نشده پس شیشهها چگونه به نما متصل میگردد به طوری که از امنیت بالایی نیز برخوردار باشد؟
ساختار نمای فریم لس شامل شیشههایی میشود که بر روی قابی آلومینیومی یا فولادی فیکس شده و در نهایت به نمای ساختمان اتصال مییابد که این نوع طراحی کمک میکند تا سازه در برابر زلزله و شرایط جوی مختلف از مقاومت بالایی برخوردار باشد. به طورکل استفاده از شیشه برای نمای ساختمان از زمان ورود شیشههای رفلکس شکل گرفت که البته بیشتر برای نمای ساختمانهای مرتفع، برجها و مراکز تجاری مورد استفاده قرار میگرفت که از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به استفاده از بیشترین میزان روشنایی روز و نور اشاره کرد.
از دیگر مزایای استفاده از نمای فیرم لس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تنوع رنگ بالایی دارند.
نصب ساده و آسانی دارند.
از دیتیلهای نصب مختلفی میتوان برای آن استفاده کرد.
شیشههای ۲ یا ۳ جداره میتوانند عایق خوبی برای صدا و حرارت به شمار آیند.
فواصل شیشهها به گونهای طراحی شده که فریمها و قابهای فولادی و آلومینیومی از روبرو دیده نمیشود.
نظافت و تمیز کردن آنها به راحتی انجام میشود.
قیمت نمای فریم لس بر چه اساسی محاسبه میشود؟
چند فاکتور مختلف در قیمت فریم لس موثر است که میتوان به مواردی از قبیل اندازه شیشه، نوع قاب و نوع کاوری که شیشه روی آن قرار میگیرد و همچنین ابزار نصب اشاره کرد. البته دستمزد نصب نمای فریم لس نیز که از جانب کدامیک از شرکتها اجرایی شود نیز میتواند در قیمت نمای فریم لس تاثیرگذار باشد.
شرکت مهرسان نوین
در حال حاضر که مصالح و المانهای مختلفی برای نمای ساختمان طراحی شده، میتوان در ساخت سازه و ساختمانهای مختلف از نماهای متنوعی استفاده کرد به طوری که در نمای کلی شهر و ساختار آنکه با استفاده از سازههای مختلف شکل میگیرد، تغییرات اساسی و زیبایی به وجود آورد.
شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین یکی از شرکتهای فعال در این زمینه است که فعالیت خود را در حوزه تولید شیشههای ساختمانی و نماهای شیشهای از سال ۱۳۷۵ آغاز کرده است و در سال ۱۳۹۳ نیز با تاسیس شرکت و تکمیل کادر متخصص در خصوص نماسازی در این حوزه به فعالیت ادامه داده است. برای اطلاع از خدمات شرکت مهرسان نوین میتوانید به سایت این مجموعه به آدرس http://www.mehrsunnovin.com/ مراجعه کرده و برای دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص استفاده از نمای شیشهای اسپایدر و نمای خشک سرامیک و .. با کارشناسان این شرکت ارتباط برقرار نمایید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.