به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، مریم گل آبادی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کشاورزان در سراسر کشور، از انواع بذرهای کشاورزی کشت می کنند که این بذر هیبریدی، گران ترین بذر به حساب می آید.
وی افزود: بذر هیبریدی از ترکیب دو والد پدر و مادر به دست آمده و انتظار می رود که خصوصیات تجمیع شده و در نتیجه، شرایط و محصول گیاه هیبریدی از لحاظ عملکرد و کیفیت، خیلی بهتر باشد.
گل آبادی افزود: دسترسی به والدها، پروسه سخت، زمان بر و هزینه بری است و به همین دلیل برخی شرکت های ایرانی به این موضوع اقبال نشان داده و این والدها را از خارج از کشور وارد می کنند.
وی با بیات اینکه صفر تا صد این بذرهای هیبرید در شرکت ما بومی سازی شده گفت: ما توانستیم نمونه های این محصولات شامل گوجه، خیار، فلفل، ملون، هندوانه و . . . را به صورت لاین تولید کردند. این محصولات هیبریدی بعد از تولید، در مناطق مختلف کشور کشت شده و بازخوردها دریافت می شود.
به گفته وی، این محصولات از روش های اصلاح کلاسیک به دست آمده و در تولید آنها از زیست فناوری استفاده شده است که این روش با موضوع تراریخت، تفاوت های بسیاری دارد.
گل ابادی افزود: هزینه تمام شده بذر هیبرید خیار، نصف نمونه های مشابه خارجی است و به خوبی توان رقابت با آن نمونه ها را دارد. هم اکنون بذر خیار این شرکت، به عراق و افغانستان صادر می شود. دیگر محصولات نیز در مسیر توسعه و تجاری سازی قرار دارند.