ویراست جدید مجموعه «قصه‌های شیرین مغزدار» اثر علی‌اصغر سیدآبادی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ویراست جدید مجموعه «قصه‌های شیرین مغزدار» اثر علی‌اصغر سیدآبادی به‌تازگی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌مجموعه چندسال پیش منتشر و سال ۱۹۹۹ وارد فهرست کلاغ سفید کتابخانه‌ بین‌المللی مونیخ و در سال ۱۳۸۸ هم برنده تندیس سرو سبز برای بهترین بازآفرینی شد. حالا ویراست جدید آن، علاوه بر ویرایش متن با گرافیک و صفحه‌آرایی جدید عرضه شده است.

در ویراست جدید، تصویرگری مجموعه توسط علیرضا گلدوزیان انجام شده است. ویژگی قصه‌های شیرین مغزدار این است که قصه‌های آشنا را به هم می‌ریزند و بناست در ذهن بچه‌ها ایجاد پرسش کنند. به این‌ترتیب بچه‌ها اجازه پیدا می‌کنند در ساختن روایتی نو و جور دیگری از داستان با نویسنده اثر شریک شوند.

مجموعه پیش‌رو ۵ عنوان را شامل می‌شود که یکی از آن‌ها، «خاله سوسکه با کی ازدواج کرد؟» است. این‌کتاب همان‌طور که از نامش مشخص است، درباره قصه معروف خاله‌سوسکه است. اما خاله‌سوسکه این‌بار جای این‌که پیاده تا همدان برود، به ترمینال می‌رود و یک‌بلیت اتوبوس می‌خرد و سوار می‌شود. اما او برعکس همه‌ خاله‌سوسکه‌ها نمی‌خواهد با هیچ آقاموشه‌ای ازدواج کند. و سوال مهم قصه این است که بالاخره می‌تواند این قصه‌ تکراری را تغییر دهد یا نه؟

کتاب دیگر مجموعه، «روباه غذای لک‌لک‌ را چه‌جوری خورد؟» است. در این‌داستان ابتدا روباه مکار،‌ لک‌لک‌ را به خانه‌اش دعوت می‌کند و جلویش سنگ می‌گذارد که نتواند بخورد و اذیت شود. بعد لک‌لک، روباه را برای ناهار دعوت می‌کند و می‌خواهد بدجنسی‌اش را تلافی کند. به‌همین‌دلیل جلویش گندم برشته می‌گذارد. روباه هم که می‌داند داستان از چه قرار است، می‌خواهد حال لک‌لک را بگیرد. نویسنده داستان از بچه‌هایی که این‌کتاب را به دست گرفته‌اند، می‌پرسد فکر می‌کنی روباه چه نقشه‌ای برای لک‌لک کشیده؟

«کدو قلقله‌زن کی برگشته بود؟» عنوان کتاب سوم این‌مجموعه است که درباره قصه مشهور کدوی قلقله‌زن است. این‌بار بدشانسی پیرزن قصه این است که مردم آن‌قدر داستانش را وقت خواب و بیداری برای بچه‌هایشان تعریف کرده‌اند که به گوش شیر و پلنگ و گرگ هم رسیده! ولی پیرزن می‌خواهد هر جور شده از جنگل رد شود. انگار او باید این‌بارنقشه‌ی تازه‌ای بکشد، اما سوال این است که چه نقشه‌ای؟

کتاب بعدی براساس قصه بزبز زنگوله‌پا نوشته شده و «بچه‌های بز زنگوله‌پا کجا بودند؟» عنوان دارد. این‌قصه تا زمان رسیدن بز زنگوله‌پا به خانه مثل قبل است اما وقتی بز به خانه می‌رسد و چندبار به در می‌کوبد و صدایی نمی‌شنود، شک می‌کند و نگران می‌شود بچه‌هایش کجا رفته‌اند؟ دنبال بازی یا توی شکم گرگ؟ و نکند بلایی سر بزغاله‌هایش آمده باشد؟

پنجمین‌کتاب «قصه‌های شیرین مغزدار» هم براساس ماجرای خاله‌خرسه نوشته شده و «خرس دانا چرا به این روز افتاده بود؟» عنوان دارد. خرس نادان، با قصه‌هایی که از او نقل کرده‌اند، آبرویی برای خرس‌ها نگذاشته است. اما حالا خرس دانا می‌خواهد جلوی آبروریزی را بگیرد ولی ظاهرا با کار راحتی روبرو نیست...

این‌کتاب‌ها با ۲۸ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۴۵ هزار تومان منتشر شده‌اند.