به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مشاغل صنعتی از اساسیترین ارکان پیشرفت هر جامعهی موفقی در زمینه اقتصادی است. بدین جهت هر کارخانه یا شرکت صنعتی بایستی بهترین تجهیزات را مورد استفاده قرار دهند که سبب افزایش سرعت و کارایی موثرتر در روند تکمیل پروسههای تولیدی میشود.
کنترل پی اس آی از جمله شرکتهایی است که در زمینه تهیه و تولید تجهیزات صنعتی پنوماتیک فعالیت داشته است و با بهمراه داشتن تجربه و تخصص بالا در زمینه تولید ابزار صنعتی پنوماتیک جایگاه خود را در این بازار اثبات کرده است.
کنترل پی اس آی با عرضه محصولات کارامد، نصب و راه اندازی صحیح آن در جهت کاهش خلل در روند پروسههای صنعتی و صرفه جویی در هزینه و انرژی مصرفی گام برداشته است.
پنوماتیک
پنوماتیک“pneumatic” بر اساس کلمه یونانی “pneumatikos” است، به معنی “ناشی از باد”.”pneumatic” عنوانی است برای معرفی علمی که از نیروی هوای فشرده برای انجام عمل و کار خاصی استفاده میکند. پنوماتیک اولین بار نزدیک به ۲۰۰۰ سال پیش، یک مخترع یونانی از نیروی هوای فشرده استفاده کرد.
برای تکمیل پروسههای تولیدی نیاز به انتقال انرژی داریم. این انتقال و جا به جایی انرژی در صنایع مختلف به شیوههای گوناگون انجام میگیرد. انتقال انرژی میتواند به صورت سیالات تحت فشار، نیروی الکتریکی و مکانیکی انجام شود. روش پنوماتیک به عنوان یکی از روشهای انتقال انرژی مورد توجه قرار میگیرد.
چرا از پنیوماتیک استفاده کنیم؟
سیستم پنوماتیک با مزایای بسیار همراه است. به همین خاطر افراد بسیاری بهره مندی از سیستمهای بادی را برای صنایع ترجیح میدهند. سیستمهای بادی از نظر کارکرد و راه اندازی بسیار ساده هستند. همین موضوع امکان استفاده همه جانبه آنها را در محیطهای مختلف فراهم میآورد. سادگی ابزار در صنایع سبب افزایش سرعت و کارایی بهتر تجهیزات خواهد شد. در واقع افراد کم تجربه نیز میتوانند راه اندازی سیستمهای پنوماتیک را فراهم آورند.
طرز کار شیر برقی پنوماتیک
در شیرهای برقی پنوماتیک برای ایجاد نیرو از جریان الکتریکی کمک گرفته میشود. جریان الکتریکی زمینه لازم برای کنترل شیر را فراهم مینماید. در واقع در این حالت عملکرد شیر به جریان الکتریکی وابسته است. زمانی که جریان الکتریکی بر روی شیر پنوماتیک اعمال میگردد، به شدت بر روی بویین تاثیر خواهد داشت. تاثیرگذاری جریان الکتریکی بر روی بویین با خاصیت مغناطیسی همراه است و سبب عملکرد شیر میشود.
شیر برقی پنوماتیک تنها برای جریان فشرده هوا کارایی دارد. در واقع از این شیر نمیتوان برای عبور یا قطعی جریانهای گازی مانند نیتروژن، آرگون و … بهره مند شد. در ساختار شیرهای برقی پنوماتیک میتوان بویین را مشاهده کرد. بویین ها برای جذب انرژی الکتریکی مدنظر قرار میگیرند و عملکرد قطع و وصل شدن جریان هوای فشرده را در دستگاههای مختلف موجب میگردند.
سیستم کنترل شیر برقی بادی
سیستم کنترلی مورد نظر برای قطع و وصل شدن جریان در بیرون از سیستم شیر برقی قرار میگیرد. این سیستم کنترلی برای کارکرد بهتر و کارایی بیشتر تجهیزات صنعتی مدنظر است. نحوه استفاده از شیرهای برقی پنوماتیک راحت و آسان بوده و این شیرها قابلیت استفاده در صنایع مختلف را دارند. به همین خاطر بیشتر افراد تمایل دارند از این شیرها برای امور مختلف بهره مند گردند.
برای اینکه بتوانیم از حداکثر توان و کارایی شیر برقی پنوماتیک بهره مند شویم، نیاز به نصب و راه اندازی صحیح آن داریم. تنها در این صورت امکان بهره مندی بهینه و بدون دردسر از تجهیزات تولیدی فراهم میگردد. استفاده از شیرهای برقی پنوماتیک با صرفه جویی در هزینهها و انرژی همراه است.
شیر برقی چیست؟
شیر برقی یک نوع سیم پیچ است که الکتریسیته را از خود عبور میدهد. سولنوئیدها یک شکاف در میانه هستند این دستگاهها شامل میلههای فلزی مخصوصی هستند که به واسطه مغناطیس خاص از جریان عبور صورت میگیرد.
به طور کلی شیر برقی پیچی را به عنوان بخش فرمان میشناسند و در این راستا این شیرها برای کنترل جریان برق استفاده میشوند و شدت جریان هوا را کنترل میکند. این شیرها به صورت افقی بسته میشود و مجهز به اندازههای دستی هستند. این شیرها در مدارهای جدید به سبک خاصی اجرا میشوند.
ساختار شیرهای برقی
در ساختار شیرهای برقی میتوان یک هسته فرومغناطیس و کویل الکتریکی را مشاهده کرد. ساختار ولو به گونهای ساماندهی شده که توانایی جا به جایی دارد. در قسمت مرکزی سلونوئید ولو و سیم پیچ یک هسته به نام پیستون وجود دارد. این پیستون منجر به بستن حفره کوچک میگردد.
زمانی که جریان الکتریکی برای شیرهای برقی فراهم میشود، میدان مغناطیسی در فضای شیر شکل خواهد گرفت. پیستون درون سلونوئید تحت تاثیر میدان مغناطیسی واقع شده و جا به جا میشود. در واقع جا به جایی هسته، باز و بسته شدن مجرای جریان را به دنبال دارد.
در شیرهای برقی هیدرولیک از نیروی الکتریکی برای کنترل جریان سیال استفاده میشود. در شیرهای برقی هیدرولیک امکان تنظیم، قطع و وصل کردن جریان به خوبی فراهم میگردد. اعمال تغییرات برای روی سلونوئید ولو از سیستم کنترل اخذ میگردد. شیرهای برقی بسته به نوع عملکرد میتوانند تنوع زیادی داشته باشند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.