معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، از راه اندازی پرتال و تلویزیون اینترنتی پژوهشگاه خبر داد .

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم هفته پژوهش و فناوری با عنوان میراث فرهنگی یادگار گذشته، ثروت امروز و سرمایه آینده از امروز بیستم آذر ۱۴۰۰ در محل موزه ملی آغاز شد و تا ۲۶ آذر ادامه خواهد داشت.

در این برنامه علیرضا انیسی عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و معاون پژوهشی پژوهشگاه گفت: پژوهش فرایندی آگاهانه و روش مند است همین تعریف می‌گوید اگر بخواهیم درست گام برداریم باید دو نکته مهم خلاقیت و نوآوری را در کارهایمان داشته باشیم.

وی گفت: امیدواریم با همکاری دوستان زمینه‌هایی را فراهم کنیم که بتوانیم در آینده فعالیت پژوهشی بیشتری داشته باشیم زمینه اصلی ما در سه حوزه شناخت، حفظ و توسعه میراث فرهنگی احیای هنرهای سنتی و تقویت صنایع دستی و توسعه گردشگری است. باید در این حوزه‌ها متمرکز شویم تا بتوانیم پروژه‌های پژوهشی را تعریف کنیم.

انیسی گفت: چیزی که ما الان به عنوان طرح پیشران اعلام می‌کنیم شاید همه خواسته ما نباشد اما می‌توان به آن فکر کرد تا در حد امکان خود پاسخگوی برخی از نیازها باشد. امیدوارم در آینده همین طرح‌های پیشران نقشه راه ما در آینده باشند.

وی ادامه داد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دوستان می‌گویند باید به آینده فکر کرد اما آنقدر مشکلات وجود دارد که نمی‌توان آن را پیش بینی کرد چون هر روز با مشکلات زیادی مواجه هستیم و آینده پژوهی برای ما کار آسانی نیست. به نظرم اگر بخواهیم در حوزه فعالیت‌های پژوهشی موفق شویم باید به چهار راهبرد برسیم یکی ارتقای کیفی پژوهش. دیگری تشویق، خلاقیت و نوآوری است. بهره گیری از فضای مجازی در گسترش فعالیت‌ها نیز امر مهمی در این زمینه است که باید به آن پرداخت.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی تصریح کرد: باید بتوانیم پرتال پژوهشگاه را به درستی راه اندازی کنیم. این اقدام در دست اجراست. همچنین امیدواریم بتوانیم تلویزیون اینترنتی پژوهشگاه را رونمایی کنیم.

وی با بیان اینکه در یک چشم انداز بلند مدت به چند موضوع مهم خواهیم پرداخت گفت: برقراری ارتباط با معاونت‌های وزارت خانه به منظور هم افزایی و کمک به تحقق اهداف و برنامه‌های وزارت خانه، انجام تغییرات در اساسنامه پژوهشگاه، بازتعریف پژوهشگاه و همکاری با ستاد وزارتخانه، تأمین اعتبار و حل مسائل حقوقی همکاران از جمله مسائلی است که باید در سطح اعضای هیأت علمی و غیرعلمی پیگیری شود. چند اقدام از چند سال پیش شروع شده که در دوران کرونا متوقف مانده بود و آن هم مطالعات در حوزه هنرهای سنتی، صنایع دستی و تمدن ایران و تهیه پیوست میراث فرهنگی برای طرح‌ها است.