به گزارش خبرنگار مهر، این دوره از مسابقات بیست و هفتم آذرماه با حضور ۵۴۵ کاراته کا از ۲۹ کشور آسیایی به مدت چهار روز در ردههای سنی نوجوانان، جوانان، زیر ۲۱ سال و بزرگسالان در دو بخش زنان و مردان به مصاف هم خواهند رفت.
فدراسیون کاراته ایران پس از وقفه دو ساله در شرایط سخت شیوع پاندومی کرونا که تعطیلی فعالیتهای ورزشی بخصوص مسابقات مختلف را در پی داشت این بار با اعزام کاروانی کامل (ایران بیشترین ورزشکار و مربی را در مسابقات قهرمانی اسیا داراست) به دنبال کسب بهترین نتایج است.
اهمیت حضور تمام تیمهای ملی کاراته ایران در شرایطی است که با توجه به اوضاع اقتصادی کشور تصور میشد فدراسیون نتواند تیمهایش را به قزاقستان اعزام کند ولی نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه ایران کاملترین تیم را در میان تمامی تیمهای آسیایی دارد تا جایی که در دو بخش دختران و پسران تمام نفرات اعزام خواهند شد. در واقع در این روزهای سخت اقتصادی کاراته ایران سه برابر بودجه سالیانه خود هزینه اعزام تیمهای ملی کرد تا خللی در روند پشتوانه سازی کاراته پیش نیایید.
اوایل سال ۹۸ و در روزهای ابتدایی حضور طباطبایی در فدراسیون کاراته تیمهای پایه به مسابقات اعزام نشدند. او پس از لغو اعزام در صحبتهایش مدعی شد که مقدمات کار برای اعزام تیم فراهم نشده بود و به همین دلیل نتوانست تیمهایش را روانه مسابقات کند.
بعد از این صحبتها، برخی منتقدان مدعی شدند که اینها بهانهای بیش نیست و فدراسیون توجه لازم را به تیمهای پایه ندارد ولی اعزام تیمهای کاراته با نفرات کامل به مسابقات قزاقستان نشان داد که اهمیت تیمهای پایه برای فدراسیون کاراته به اندازهای است که حاضر شده برای برگزاری اردوها و اعزام نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان هزینه تمام ردهها کند. اقدام فدراسیون در اعزام تمام ورزشکاران به مسابقات قهرمانی آسیا ارزشمند بوده و حالا نوبت کاراته کاها به ویژه در ردههای پایه است که در رقابت با قدرتهای آسیا بهترین نتایج را کسب کنند.
با نگاهی به سایت رسمی مسابقات مشخص میشود که بیشترین تعداد شرکت کننده برای وزن ۶۷- بزرگسالان مردان است که در آن ۲۲ ورزشکار حضور دارند. در بخش مربیان ایران به همراه قزاقستان بیشترین مربی را در این مسابقات داراست. در این بین ایران با ۶۴ کاراته کاکا در دو بخش کاتا و کومیته دختران و پسران بیشترین و پاکستان با ۲ ورزشکار کمترین شرکت کننده را در این دوره از مسابقات داراست.