به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی «آنتن» یونان اعلام کرد که مسکو نگران انتقال تجهیزات نظامی ناتو از طریق بندر «الکساندروپولیس» یونان است.
وی در اظهار نظری درباره تجدید همکاری های دفاعی بین آتن و واشنگتن گفت: قسمت دشوار آن بسیار ساده است. شما تعداد بیشتری از سربازان ناتو، سربازان آمریکایی را در قلمرو خود دارید. شما صدها و هزاران واحد تجهیزات نظامی را از طریق الکساندروپولیس و غیره منتقل می کنید. شما در حال ایجاد امکاناتی جدید برای ناتو هستید.
سخنگوی کرملین در پاسخ به این مسئله که یونان نیز به نوبه خود نگران تحویل سامانه دفاعی «اس -۴۰۰» (S-۴۰۰) ساخت روسیه به ترکیه است، گفت: اس -۴۰۰ سامانه ای دفاعی است اما تجهیزاتی که از بندر الکساندروپولیس در حال انتقال هستند، دفاعی نیستند.
پسکوف همچنین با اشاره به اینکه مسکو مطمئن است که آتن هرگز نسبت به روسیه خصومت ورزی ندارد، افزود: اما یونان مجبور به رعایت تمامی تعهدات تحت نظارت ناتو است. این مشکل ناتو برای ماست. و ناتو به مرزهای ما نزدیکتر خواهد شد. همه مان شاهد گسترش به نظر ما کاملاً خصمانه ناتو به سمت مرزهای مان و به سمت اوکراین هستیم.
وی همچنین در ادامه افزود که حدود بیش از ۴۰ درصد گاز مورد نیاز یونان از طریق روسیه تامین می شود و مسکو به پایبندی خود در جهت تامین گاز مورد نیاز خریداران یونانی ادامه خواهد داد.
سخنگوی کرملین همچنین گفت که روسیه به اجرای پروژه های بزرگ در یونان، همانند ترکیه علاقه مند است.
پسکوف با اشاره به این مطلب که مسکو مایل به گسترش همکاری های اقتصادی با یونان است، گفت: ما تعداد زیادی شرکت روسی داریم که آماده سرمایه گذاری در اقتصاد یونان هستند. ما علاقه مند به اجرای پروژه های بزرگ و عظیم مانند آنچه در ترکیه انجام می دهیم، هستیم. البته اینطور نیست که در یونان هر پروژه ای مجاز باشد، مثلاً در آق قویو ترکیه در حال ساختن یک نیروگاه هسته ای هستیم، اما متأسفانه انرژی هسته ای در یونان ممنوع است.
صحبت های پسکوف در حالی مطرح شده است که خبر فروش کشتی های جنگی آمریکایی به یونان رسانه ای شده است.
وزارت خارجه آمریکا در همین رابطه اعلام کرد که واشنگتن با فروش ۴ فروند کشتی جنگی به ارزش ۶.۹ میلیارد دلار به یونان و همچنین نوسازی و مدرن سازی ناوچههای سنگین این کشور به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار موافقت کرده است.
در حالی که برخی خبرگزاری ها از این اقدام واشنگتن جهت به چالش کشیدن فروش تسلیحات فرانسه به کشورهای اروپایی یاد کرده اند، به نظر می رسد هدف این ماجرا تنش های اخیر واشنگتن و متحدانش در ناتو با مسکو بر سر اوکراین باشد.
همچنین پسکوف پیشتر اعلام کرده بود که مسکو آماده تحویل سری دوم سامانه اس -۴۰۰ به ترکیه است.
آمریکا بابت تحویل گرفتن سری اول اس -۴۰۰ روسی از ترکیه دلخور است و حتی این کشور را با قانون تحریمی کاتسا تهدید می کند. ناتو نیز تجهیز آنکارا به سامانه های پدافندی روسیه را موجب تضعیف دیوار بازدارندگی خود علیه مسکو می بیند.
همچنین اختلاف دیرینه یونان و ترکیه بابت تقسیم قبرس به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین و این اواخر، نزاع آنها درباره بهره برداری از منابع گاز طبیعی مدیترانه شرقی است که موجب صف آرایی اتحادیه اروپا علیه آنکارا شده و آنها را متمایل به یونان کرده است.