سعید مهری در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در استان اردبیل هم اکنون ۳ هزار و ۸۰۰ پرستار در بخش دولتی و خصوصی مشغول فعالیت هستند و ۶ دانشکده پرستاری با ۵۰ عضو هیئت علمی و ۵۰۰ نفر دانشجو در استان اردبیل فعالیت میکنند.
وی شاخص استاندارد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی را در کشور ۱.۸ دهم اعلام کرد و گفت: این شرایط در استان اردبیل ۹۹ صدم است که هر پرستار به جای ۲ نفر فعالیت میکنند.
رئیس نظام پرستاری استان اردبیل تصریح کرد: ما کمبود پرستار نداریم بلکه با کمبود استخدام و جذب پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی روبهرو هستیم که انتظار میرود با افزایش مجوز استخدام پرستاران زمینه مساعدی برای فعالیت آنها فراهم آید.
مهری افزود: پرستاران امروز با حجم عظیمی از مسئولیت در مراکز بیمارستانی روبهرو هستند در حالی که اگر جذب نیرو اتفاق بیفتد، یک پرستار میتواند بر سر بالین یک بیمار حاضر شده و مراقبتهای لازم را انجام دهد.
وی شرایط کرونایی و ایثارگری پرستاران را یادآور شد و خاطر نشان کرد: در این ایام به دلیل نیاز به فارغالتحصیلان پرستاری، جذب نیروها به صورت قرارداد ۸۹ روزه انجام شد که ما به این موضوع معترض بودیم که با حل این مشکل هم اکنون نیروهای پرستاری به صورت شرکتی و قراردادی به مدت ۶ ماه فعالیت میکنند.
مهری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما با نوعی تبعیض در بین نیروهای شرکتی، قراردادی، استخدام رسمی و پیمانی روبهرو هستیم به طوری که سازمان نظام پرستاری تلاش میکند تا زمینه جذب و تعیین تکلیف استخدامی نیروها مشخص شده و سردرگمی به وجود آمده به نوعی رفع شود.
وی بیان کرد: باید نحوه استخدام پرستاران و جذب آنها از یک قانون واحد تبعیت کند تا بیش از این سردرگمی در جذب و استخدام نیروها را شاهد نباشیم.
مهری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: کمبود نیروی پرستار مشکلاتی را در ارائه خدمات استاندارد مراقبتی به وجود آورده و ما شرایط سخت کاری را برای جامعه پرستاری و کادر درمانی شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: سختی کار و خستگی جامعه پرستاران مانع از انجام تعهدات نشده و پرستاران با وجود اینکه شغلشان جز مشاغل سخت و زیانآور است، نتوانستند تاکنون از مزایای این رسته شغلی استفاده کنند.
مهری گفت: این خلاف قانون است که از یک پرستار ۲۵۰ میلیون تومان برای بازنشستگی پیش از موعد مقرر مطالبه شود در حالی که باید اصل قانون در این زمینه رعایت شده و مورد اجرا قرار گیرد.
وی در مورد قانون تعرفهگذاری نظام پرستاری افزود: یک پرستار به تناسب کارهای متعددی که در بیمارستان و درمانگاه اعم از تزریق آمپول، سرم و سایر فعالیتها انجام میدهد باید مبالغی را دریافت کند که این امر به عنوان قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سالهای اخیر نادیده گرفته شده است.
مهری در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: انتظار میرود این قانون که از سال ۸۶ تصویب شده و بسترهای اجرایی آن نیز فراهم شده به دقت مورد توجه قرار گیرد که دولت سیزدهم در تلاش است در ۳ ماه پایانی سال به صورت پایلوت در برخی از استانها قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اجرا کرده تا از سال آینده به شکل جامع و کامل عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: در قانون ارتقا بهرهوری شیفت کاری پرستاران تعدیل شده و پرستاران باید از یک شیفت کاری کمتر از ۳۵ ساعت بهرهمند شوند که همچنان فعالیت پرستاران ۳۵ تا ۴۴ ساعت در هفته در مرحله اجراست.
مهری بیان کرد: بخش خصوصی به هیچ وجه قانون ارتقا بهرهوری را اجرا نمیکند و انتظار میرود با تلاش و پیگیری مسئولان استانی زمینه اجرایی شدن این قانون به شکل درست فراهم آید.
وی در مورد نیروهای طرحی و کسب تجربه برای پرستاران ورودی تازه به این شغل حساس و خطیر اظهار کرد: شرایط سخت و درآمد پایین جامعه پرستاری موجب شده تا در هر ماه ۳۰۰ پرستار از کشورمان مهاجرت کنند که عمده آنها برای کسب درآمد به کشورهای مختلف سفر میکنند.
رئیس نظام پرستاری استان اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل شرایط کرونایی پذیرش پرستاران در خارج از کشور به راحتی انجام میشود و اگر توجهی به وضعیت معیشتی پرستاران نکنیم، نیروهای موجود نیز از دست ما خارج خواهند شد.
مهری گفت: ما همه ساله ۱۰۰ هزار پرستار را آموزش میدهیم در حالی که امکان استخدام و جذب آنها در مراکز درمانی وجود ندارد و این خود دلیلی بر مهاجرت و خروج آنها از کشور شده است.