خبرگزاری مهر، گروه استانها: داستان لیلا و حمید، عاشقانه ای است که بیش از ۲۰ سال از جوانی خود را به پای برادری که معلول ضایع نخاعی است، سپری کرده است و همچنان پای این عشق ایستاده است.
حمید برادر بزرگتر ۴۴ سال سن دارد و در سال ۷۸ درحین کار دچار برق گرفتگی شد و خواهرش لیلا، مونس و همدم سالهای خانه نشینی و عزلت است. مادر خانواده سال ۸۱ آسمانی شد و از آن پس لیلا مادر و پرستار برادر شد.
جمجمه «حمید» مصنوعی است، جراحی پلاستیک صورت کرده و از ناحیه ریه، قفسه سینه، کمر و پا دچار آسیب شده و این روزها به خاطر هزینههای مالی دیگر قادر به ادامه درمان خود نیست.
لیلا در اوج جوانی وقتی میبیند که برادرش دیگر قادر نیست تنها به زندگی ادامه دهد به برادرش قول میدهد از او نگهداری کند. «لیلا» عمر و جوانی خود را بهپای برادرش گذاشت و در تمام این سالها، از «حمید» پرستاری کرد.
حمید رشیدی با بیان اینکه از سال ۷۸ در حین کار دچار برق گرفتگی و ضایعه نخاعی شده است، میگوید: با آنکه تحت پوشش بهزیستی هستم اما چون از تأمین اجتماعی از کارافتادگی میگیرم، حمایت مالی از سوی بهزیستی نمیشوم.
وی در گفتگوبا خبرنگار مهر با اظهار اینکه یک ماشین داشتم که اکنون با حکم دادگاه توقیف شده است، افزود: در حال حاضر خانه نشین هستم و تمامی کارهایم را خواهرم که پرستارم هست، انجام میدهد.
وی که مسئولیت بیماران ضایعه نخاعی را در سوادکوه عهده دار است، افزود: بیماران ضایع نخاعی نیازمندیهای زیادی دارند و هزینههای بالا سبب شده تا بسیاری از وسایل و تجهیزات بهداشتی را حذف کنیم.
بیماران ضایع نخاعی نیازمندیهای زیادی دارند و هزینههای بالا سبب شده تا بسیاری از وسایل و تجهیزات بهداشتی را حذف کنیم
رشیدی با عنوان اینکه ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه ایزولایت بهداشتی است، افزود: همچنین هزینههای بالا سبب شده تا بسیاری از داروها را نیز حذف کنم.
این توانخواه ضایع نخاعی با اظهار اینکه یک معلول با دریافت حقوق از کارافتادگی نمیتواند از پس مایحتاج و خرجهای شخصی برآید گفت: یک فرد ضایعه نخاعی حداقل ماهانه چهار تا پنج میلیون تومان هزینه دارد.
این بیمار که از سینه به پایین دچار قطع نخاع بوده ادامه میداد: در شرکت مخابرات و در حین کار دچار برق گرفتگی و معلولیت شدم.
لیلا رشیدی خواهری که سالها با عشق و محبت از برادرش پرستاری میکند، نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان آنکه ۱۹ سال از برادرم پرستاری میکنم، گفت: تمامی کارهای شخصی برادرم اعم از خرید ایزولات و پک های بهداشتی را انجام میدهم.
وی با اظهار اینکه منبع درآمدی هم برای تأمین نیازها نداریم، گفت: تمام درآمد من حق پرستاری است از سوی بهزیستی دریافت میکنم و این مبلغ هم ناچیز بوده وپاسخگوی هزینههای نیست.
تمام درآمد من حق پرستاری است از سوی بهزیستی دریافت میکنم و این مبلغ هم ناچیز بوده وپاسخگوی هزینههای نیست
وی که تمام جوانی و زندگی خود را به پای بردارش صرف کرده است، خود نیز از بیماریهایی نظیر سیاه تیک، آرتروز و دیسک رنج میبرد و با این حال کارهای برادرش را با عشق و محبتی خواهرانه انجام میدهد. لیلا با اشاره به حمایتهای ناچیزی که از سوی دستگاههای حمایتی انجام میشود، آن را برای تأمین نیازهای بیمار ضایع نخاعی ناچیز دانست.
لیلا علاوه بر انجام کارهای روزمره برادرش با کشت در باغچه خانگی، برخی اقلام غذایی مورد نیاز را تهیه میکند، گفت: همچنین با شیر چند رأس گوسفندی که داریم، ماست و کره تهیه میکنیم.
کمیته امداد وعده حمایت داد
مسعود قنبری مدیر روابط عمومی کمیته امداد مازندران نیز در پیگیری خبرنگار مهر با بیان اینکه حمید تحت پوشش بهزیستی است و ماهانه حقوق از کارافتادگی دریافت میکند، افزود: گرفتار و مشکلات این بیمار ضایعه نخاعی کاملاً محرز و مسلم است.
وی با بیان اینکه قرار شد در زمینه تأمین ایزولات به این بیمار کنیم، گفت: همچنین رئیس کمیته امداد شهرستان در حال پیگیری برای جذب خیر ونیکوکاری است تا بتواند برای ساخت سرویس بهداشتی کمک کند.
۱۲۰۰ معلول مازندران ضایع نخاعی هستند
بنیامین محسنی رئیس انجمن معلولان ضایعه نخاعی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه معلولان از افراد آسیب پذیر جامعه به شمار میروند، اظهار داشت: یکی از قوانین مترقی و مدرن، قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت بوده که در سال ۹۷ ابلاغ شده است.
وی با اظهار اینکه برای اجرای قانون نیازمند بودجه هستیم، افزود: در سال جاری ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای قانون نیاز بوده درحالی که هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای آن مصوب شده است
در مازندران بیش از ۶۲ هزار نفر معلول هستند که هزار و ۲۰۰ نفر از ضایعه نخاعی رنج میبرند.