چین در حال انجام تحقیقات گسترده‌ای برای ابداع فناوری‌های تازه کشاورزی برای حفظ امنیت غذایی خود در سال‌های آینده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی جی تی ان، این فناوری‌ها به ارتقای شیوه کشت برنج، افزایش حاصلخیزی خاک و حل بحران‌های آتی به خصوص بحران جهانی غذا کمک می‌کند.

در شهریورماه آکادمی علوم کشاورزی چین، طرحی را برای ارتقای موضوعات کلیدی مرتبط با چهاردهمین دوره برنامه پنج ساله این کشور (۲۰۲۱-۲۰۲۵) منتشر کرد تا نوآوری‌های علمی- فناورانه خود در حوزه کشاورزی را تقویت کند.

تا سال ۲۰۲۰ سهم توسعه فناوری‌های کشاورزی در کمک به رشد اقتصادی چین به بیش از ۶۰ درصد رسیده و این امر به بهبود ۹۶ درصدی شیوه کاشت انواع محصولات کشاورزی منجر شده است.

در استان یوننان در جنوب غربی چین، دومین نسل از برنج فوق هیبریدی که توسط تیمی به سرپرستی یوان لونگ پینگ، کشاورز فقید تولید شد، در پاییز امسال بازدهی ۱۱۰۷.۵ کیلوگرم در مو (۱۶.۶ تن در هکتار) را به ثبت رساند. این چهارمین سال متوالی است که متوسط تولید برنج از ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مربع (۱۵ تن در هکتار) فراتر می‌رود. متوسط تولید برنج معمولی از ۳۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در متر مربع (۹-۴.۵ تن در هکتار) متغیر است.

دانشمندان چینی همچنین از فناوری طراحی ژنوم برای بهبود سرعت پرورش و کارایی تولید مثل گیاهان مختلف استفاده کرده‌اند. استفاده از این فناوری‌های نوین منجر به خودکفایی چین در تولید انواع محصولات و غلات شده است. این کشور همچنین به دنبال استفاده از ماشین آلات نوین کشاورزی نیز هست.