خبرگزاری مهر - گروه استانها: وجود پروژههای نیمهتمام فرهنگی در لرستان نشاندهنده آن است که مسئولان در گذشته اهتمام جدی برای تقویت زیرساختهای حوزه فرهنگ و هنر نداشتهاند، عدم تخصیص اعتبارات این پروژهها و یا روند تخصیص لاکپشتی اعتبارات آنها موجب شده تا امید به بهرهبرداری از این پروژههای فرهنگی در بین مردم کاهش یابد.
خبرگزاری مهر پیش از برگزاری سفر هیئت دولت در قالب سلسله گزارشهایی ضمن طرح برخی مسائل این استان، بستر پیگیری مطالبات و خواستههای مردم را فراهم کرد. در این راستا منطبق بر نظام مسائل تدوینشده در این خبرگزاری، مهمترین مطالبات استان در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … مورد اشاره قرار داد تا زمینهای برای توجه به این مطالبات در مصوبات سفر دولت فراهم شود. برای پیگیری این گزارشها لینک «مطالبات مردم لرستان از دولت» را مطالعه کنید.
و اما با پایان یازدهمین سفر استانی دولت به لرستان، کار جمعبندی مصوبات و دستاوردهای سفر در دستور کار دستگاههای متولی قرارگرفته، در این راستا در خبرگزاری مهر نیز جمعبندی سفر هیئت دولت و انطباق مصوبات با محورها و اولویتهای نظام مسائل استان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
همچنین بهزودی پروژه این خبرگزاری در زمینه پیگیری مصوبات سفر دولت به لرستان در قالب یک پرونده ویژه در دستور کار قرار میگیرد. گزارش یا گزارشهای جمعبندی سفر مبتنی بر نظام مسائل استان با نگاهی به گزارشهای تولیدشده پیش از سفر بسته خواهد شد و پیش روی مخاطبان این خبرگزاری قرار خواهد گرفت.
یک کتابخانه ۱۹ ساله!
یکی از مطالباتی که خبرگزاری مهر قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان در قالب سلسله گزارشهای «مطالبات مردم لرستان از دولت» پیگیری و مطرح کرد، گزارش «مجتمعهایی که به داد فرهنگ و هنر نرسید / پروژهای در آستانه ۱۴ سالگی» بود که در آن بر ضرورت تکمیل مجتمعهای فرهنگی و اختصاص اعتبار برای پروژههای کتابخانه ای از سوی دولت تاکید شده بود.
همچنین تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی خرم آباد از دیگر مطالبات مردم لرستان بود که خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «پروژه فرهنگی۱۹ ساله از عیار افتاد / اعتبارات قطرهچکانی گرهگشا نیست» به آن پرداخته بود. ۱۹ سال انتظار برای افتتاح این پروژه فرهنگی در خرمآباد موجب انتقادات جدی مردم شده است؛ متولیان امر میگویند با اعتبارات قطرهچکانی کتابخانه مرکزی این شهر به بهرهبرداری نمیرسد.
کمبود مجتمعهای فرهنگی و هنری در استان، نبود فرهنگسراها، کمبود فضای کتابخانهای و دهها زیرساخت فرهنگی و هنری دیگری که میتواند جامعه را به سمت نشاط فرهنگی پیش ببرد مردم، فعالان فرهنگی و هنرمندان را از وضعیت زیرساختها ناراضی کرده است.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتر خود گفت: در سفر هیأت دولت به استان لرستان ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل تالار مرکزی هنر خرم آباد و ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کتابخانه های عمومی این استان اختصاص یافت. تلاش میکنیم با از سرگیری روند پروژههای نیمه تمام، بخش عمدهای از این نواقص را در دولت سیزدهم برطرف کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین پیش از این در جلسه شورای اداری استان در پایان سفر دولت گفته بود: ۶۰ میلیارد برای تکمیل کتابخانه های مرکزی خرم آباد، نورآباد، دورود، بروجرد و الشتر در نظر گرفتهایم.
خبر خوش برای تکمیل کتابخانه ها و مجتمعهای فرهنگی و هنری
در این راستا احمد حسین فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اظهار داشت: یکی از پروژههای فرهنگی هنری بر زمین مانده استان که از مصوبات سفر ریاست جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به لرستان بهرهمند شد، هنرستان هنرهای زیبای خرم آباد است که برای تکمیل آن مبلغ ۲۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرد.
وی بیان داشت: در این سفر همچنین مبلغ ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژههای کتابخانه ای استان از جمله کتابخانه مرکزی مصوب شد که میتواند گامی مؤثر در جهت تکمیل این پروژهها باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به اختصاص دو میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کتابخانه و مجتمع فرهنگی هنری پلدختر گفت: از دیگر مصوبات مهم این سفر میتوان به اختصاص اعتبار ویژه برای تکمیل تالارهای آمفی تئاتر دورود، ازنا و الشتر و تأمین خودروهای اداری برای ادارات شهرستانی فاقد خودرو اشاره کرد.
قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان، احمد حسین فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به احداث فرهنگسراها و مجتمعهای فرهنگی در لرستان اظهار داشت: سالنهای آمفی تئاتر سه مورد از مجتمعهای فرهنگی استان هنوز تکمیل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه این مجتمعهای فرهنگی شامل دورود، ازنا و الشتر هستند افزود: ما از محل اعتبارات استانی، کار را در این مجتمعهای فرهنگی شروع کردهایم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه در حال حاضر مجتمع فرهنگی ازنا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: نگارخانه و سالن جلسات این مجتمع فرهنگی امسال افتتاح شد، منتها سالن اصلی و آمفی تئاتر آن هنوز عملیاتی نشده و منتظر هستیم که هم وزارتخانه و هم استان اعتباری برای تکمیل آن پرداخت کند.
فتایی با اشاره به اینکه مجتمع فرهنگی الشتر نیز همین شرایط مجتمع فرهنگی و هنری ازنا را دارد، گفت: مجتمع فرهنگی دورود هنوز شروع نشده است.
وی گفت: مجتمع فرهنگی شهرستان چگنی نیز ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ما بقی شهرستانها دارای مجتمع فرهنگی هستند.