به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین اللهی، روز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰، در مراسم تقدیر از پرستاران نمونه کشوری که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: پرستار یک ربات نیست، او یک انسان است که عاطفه دارد و بیمار فقط نیازمند درمان نیست.
وی بر ضرورت آموزش مداوم پرستاری تاکید کرد و افزود: دانش بشری باید به روز شود، در غیر این صورت از بین میرود.
عین اللهی به موضوع تحول در پرستاری اشاره کرد و گفت: پرستاران ما را باید ساعتها وقت برای نوشتن بگذارند که نباید این طور باشد و پرستار باید وقت خود را صرف مراقبت از بیمار کند.
وزیر بهداشت در ادامه به هجمههایی که علیه جامعه پزشکی کشور صورت میگیرد، اشاره کرد و افزود: دشمن ناجوانمرد قبل از کرونا قشر پزشکی را مورد تهاجم قرار میداد.
وی با عنوان این مطلب که قدر و منزلت جامعه پزشکی تا قبل از کرونا نهفته بود، گفت: هویت جامعه پزشکی را نمیتوان نادیده گرفت.
وی تاکید کرد: حتی از خودیها هم این تهاجم را میدیدیم ولی در کرونا برگ جدیدی از توانایی جامعه پزشکی کشور نمایان شد.
عین اللهی به اهمیت سلامت معنوی اشاره کرد و گفت: با توجه به ریشه مذهبی قوی که داریم، متأسفانه اصلاً از سلامت معنوی استفاده نمیکنیم.
وزیر بهداشت، نسبت به ضعف در روایت کرونا در کشور گلایه کرد و بر آمادگی وزارت بهداشت برای همراهی با هنرمندان به منظور انعکاس واقعیتهای کرونا تاکید کرد و افزود: رسانهها در زمینه انعکاس واقعیتهای کرونا در کشور، باید بیشتر تلاش کنند.
وی در حاشیه این مراسم، در جمع خبرنگاران، با اشاره به موضوع تبدیل وضعیت پرستاران ۸۹ روزه، گفت: انصاف نیست این افراد از مراکز خارج شوند و معاونت توسعه وزارت بهداشت پیگیری جدی خواهنپد کرد تا درباره به کارگیری آنها در زمینه فوقالعاده خاص کار شود.
عیناللهی درباره بودجه تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: بودجه ۱۴۰۱ تغییرات زیادی پیدا میکند و مقدار زیادی از اختیار آن به وزارت بهداشت داده میشود و ما از منابعی که داریم، سعی میکنیم آن را انجام دهیم. ما هم از یکسری درآمد اختصاصی استفاده میکنیم و هم بودجه دولتی داریم. در دانشگاههای علوم پزشکی هم هیأت امنا و اختیارات خاص داریم که میتوانیم بودجههایمان را روی آن اعتبار قرار دهیم.
وی درباره وضعیت ارز و یارانه دارو در سال آینده، گفت: هنوز بحث ارز دارو مشخص نیست. جلساتی را در پیش داریم که در این زمینه تصمیمگیری شود.