خبرگزاری مهر، گروه استانها: ایران اسلامی دارای الگوهای بسیار فرهنگی و دینی و سبک زندگی ایرانی اسلامی است که شهدا، شاخصترین آنها هستند. جوانانی که از همه چیزشان گذشتند تا کشور و انقلاب شأن را حفظ کنند و امروز یادشان برای همیشه گرامی است.
بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران همچنین ائمه جمعه استان سمنان همواره بر یک نکته تاکید دارند و آن هم اینکه استان سمنان با دارا بودن سه هزار شهید دفاع مقدس آن هم زمانی که جمعیت این استان ۳۰۰ هزار نفر هم نبود، آیا نیاز به الگو سازی دیگری دارد؟
توجه به وصیت نامه شهدا، سیره عملی آنان و راهی که طی کردهاند نه تنها بهترین راه الگو سازی بلکه بهترین راه شناخت شهدا نیز محسوب میشود. شهدایی که خود، الگوهای بزرگی محسوب میشوند و برایمان همه چیز از عرفان، عشق، تربیت اسلامی، احترام، فداکاری، ایثارگری و… دارند.
الگوسازی فرهنگی
اما به نظر میرسد در این راه چندان کار اساسی و مدونی صورت نگرفته است. باید بتوانیم از ظرفیت خانواده، دانشگاه، حوزه علمیه، مساجد و… برای الگوسازی و به خصوص فرهنگ ایرانی اسلامی بهتر و بیشتر استفاده کنیم و در این راه از همه داشتههایمان کمک بگیریم.
چندی قبل شاهرود میزبان همایشی در حوزه علمیه بود که در آن خواهر شهید ابراهیم هادی از شهدای شاخص جوان کشور، حضور داشت. زهره هادی در این سفر با خبرنگار مهر نیز همکلام شد تا درباره فرهنگ دینی، انقلابی، نقش شهدا و همچنین ترویج فرهنگ دینی و اسلامی در خانوادهها، سخن بگوید.
*در ابتدا درباره شهید هادی بگویید.
ابراهیم هادی از بنیانگذاران گروه چریکی شهید اندرزگو در جبهه گیلان غرب بود او ورزش کشتی را هم ادامه میداد در سال ۳۶ در میدان خراسان تهران به دنیا آمد و خیلی زود در همان نوجوانی پدرمان را از دست دادیم و مادر محور زندگیمان قرار گرفت مادری که نمونه شیر زنان ایران در پیروزی جنگ هشت ساله است، مادرانی که خود ساک سفر فرزندان خود را بستند اما هنوز فرزندانشان به آغوششان برنگشتند. ابراهیم هم خیلی زود در جوانی به جبهه رفت و دیگر بازنگشت.
زمان جنگ ۱۶ ساله بودم همراه مادر در مسجد ملافه، کلاه، لباس گرم و… میدوختیم. اما راضی نمیشدم. دوست داشتم مانند ابراهیم برادرم باشم لذا بعد از شهادتش وقتی بسیج خواهران در مساجد قوت گرفت، سعی کردم در جذب جوانان شبیه او باشم. از ابراهیم خواستم کمکم کند و او واقعاً کمک کرد بیآنکه ببینمش مسیر درست را به من نشان داد مثل اربعین هر سال که همقدم من است.
*به نظر شما چه میزان در الگوسازی شهدا در جامعه موفق ظاهر شدهایم؟ در این زمینه در کجا از خود ضعف نشان دادهایم؟
اشتباه ما این بود که به سبب مشاهده فضای جامعه؛ مقداری از فضا کنارهگیری کردیم اما اگر در همه جا حاضر بودیم میتوانستیم برنامههایی را در زمینه الگو سازی شهدا انجام دهیم و این برنامهها در رأس کارها انجام شوند. تا ما نیز مانند آنهایی که برای الگوسازی شهدا مقاومت میکنند، مقاومت کنیم.
*کدام قسمتها را باید تقویت کرد؟
حوزه خانواده را بیشتر باید تقویت کرد؛ چرا که در آن جمع هرکس کوچک و بزرگ خودش را تربیت کند، جمع بزرگتر شده در نتیجه جامعه شکل میگیرد و همه درگیر این مسئله میشوند. پدر و مادرها آموزگاران خوبی در این جمع هستند. از آنها میخواهم تقویت این گونه الگوسازیها را در خانههای خود در نظر بگیرند.
*آیا جوانان و نوجوانان امروزی با شهید ابراهیم هادی آشنایی دارند؟
جوانان و نوجوان زیادی با شهدا آشنایی دارند و علت آن این است که کارهای فرهنگی هرچند کم انجام شده اما ما باید کار فرهنگی در این حوزه را تقویت کنیم. من خود سفیر شدهام تا با سفر به همه مناطق پیام شهدا را برسانم. به همه توصیه میکنم پیام شهدا را به گوش همه افراد برسانند.
*به نظر شما حوزه علمیه چه تأثیری در فضای مجازی و جنگ نرم داشته است؟
به نظر من توانستند در این زمینه خوب برنامهریزی کنند. برای مثال انتشار مطالب در فضای مجازی که هر مطلب بیانگر الگوسازی شهدا در جامعه و بیان درد جامعه بوده است. دعوت از خانواده شهدا و بازدید از خانواده آنها از برنامههایی است که در فعالیتهای خود جای دادهاند.
*مردم شاهرود یک هزار شهید را تقدیم انقلاب کردهاند نظر شما در مورد این مردم چیست؟
به نظر من مردم این شهر محکم بر اعتقادات خود ایستادهاند و باید خانوادههایی که جوانان خود را در این راه دادهاند تقویت شوند، این شهر با جمعیت کم هزار نفر شهید داده و این چیز کمی نیست، باید از خونهایی که به پای انقلاب ریخته شده پاسداری کرد.