رجبعلی برزویی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر اساس سند درمان کشور (۱۴۰۴)، که در سالهای ۹۴ تا ۹۶ در وزارت بهداشت تهیه شده است، کمبود پزشک وجود دارد.
وی با اشاره به شاخصهای جهانی، گفت: آنچه برای سرانه پزشک در کشور مطرح است، ۱۸ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است.
برزویی ادامه داد: شاخص سرانه پزشک در منطقه بالای ۲۳ و در کشورهای پیشرفته دنیا، ۳۵ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با عنوان این مطلب که آمارهای متعددی در ارتباط با تعداد پزشک در کشور وجود دارد، افزود: وزارت بهداشت در سال ۹۴، گزارش رسمی از تعداد پزشکان فعال در کشور تهیه کرد که نشان میداد ۴۲۲۰۶ پزشک عمومی و ۳۳۱۵۲ پزشک متخصص و فوق تخصص داریم که مجموع آنها ۷۸۳۵۸ پزشک میشود.
وی گفت: بر اساس نقشه راه درمان کشور، اگر فرض کنیم از سال ۹۵ هر چه دانشجوی پزشکی داشتهایم، در کشور هستند و طبابت میکنند، عددی نزدیک به ۱۰۱ هزار نفر میشود که با این احتساب، سرانه پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت، ۱۱.۸ پزشک میشود.
برزویی همچنین به توزیع نامناسب پزشک در کشور اشاره کرد و افزود: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که ۵۰ درصد جمعیت کشور به ۳.۸ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت دسترسی دارند. البته این عدد در تهران ۳۵ پزشک است که نشان میدهد توزیع پزشک عادلانه نیست.
وی تاکید کرد: اگر سالیانه بین ۳ تا ۵ هزار دانشجوی پزشکی اضافه شود، ۱۱ سال دیگر به سرانه ۱۸ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت خواهیم رسید.
برزویی گفت: ضمن اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی میرود و اگر در رفع کمبود پزشک تعجیل نکنیم، قطعاً در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: البته ما الزامات مورد نیاز برای افزایش ظرفیت پزشکی را قبول داریم و همه باید به حل این مشکل کمک کنیم. امیدواریم وزارت بهداشت نیز در این مسیر، کمک کند.