به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جانثاری بعدازظهر دوشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، زنان و خانواده که در سالن اجتماعات استانداری اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه همصدایی بین همه بخشها برای رفع مشکل آلودگی هوای اصفهان ضروری است، اظهار داشت: اگر احساس کردیم مسئولی در این زمینه با سیاستهای استان، هماهنگ نیست با او برخورد میشود.
او با تاکید بر اینکه همصدایی در پیگیری مشکل آلودگی هوای اصفهان بسیار مهم است و ما به هیچ عنوان، دروغ یا بی توجهی در این زمینه را تحمل نمیکنیم، گفت: فعال کردن تشکلهای مردم نهاد و رسانهها در این زمینه ضروری است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: تشکلهای زیادی در زمینه محیط زیست مجوز فعالیت گرفتهاند اما پرسش ما این است که این روزها، اکثر آنها کجا هستند درحالیکه باید به مطالبه گری بپردازند و رسانهها نیز مطالبهها و راهکارها را مطرح و بر آنها تاکید کنند.
جان نثاری با بیان اینکه مطالب رسانهها به گونهای نباشد که برای مردم التهاب آور باشد بلکه بیشتر بر مطالبه گری تاکید داشته باشند، خاطرنشان کرد: ما از همه ظرفیتهای موجود در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگسازی برای رفع آلودگی هوا استفاده نکردیم، از این رو لازم است این مباحث در مراسم مختلف مانند نماز جمعه نیز مطرح شود.
او با بیان اینکه لازم است بایدها و نبایدها و وظایف ۲۲ دستگاه اجرایی مرتبط با قانون هوای پاک و متناسب با شرایط روز توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان احصا و ابلاغ شود، اظهار داشت: این اداره پس از تعیین وظایف هر یک از دستگاههای اجرایی، باید آنها را اولویت بندی و استانداری اصفهان آنها را پیگیری کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه پس از ابلاغ وظایف و اولویتها باید پیوست مربوطه برای راهکارها و برنامه زمانبندی شده توسط هریک از دستگاههای اجرایی ارائه شود، اضافه کرد: پس از ابلاغ این وظایف، استانداری به برنامهها و عملکرد هر یک از این دستگاهها رسیدگی و بررسی میکند که مشکلات آنها برای انجام این وظایف چیست.
او با اشاره به اینکه همه مشکلات فقط مربوط به بودجه و اعتبار نیست، تصریح کرد: این موضوع نیازمند همت، جدیت، پشتکار و یکصدایی است.
معاون استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه ما وارث نابسامانیها در این بخش هستیم، تاکید کرد: لازم است برای توقف پیشرفت نابسامانیهای موجود اصرار داشته باشیم که این کار نیازمند مطالبه گری جدی است.
جاننثاری با اشاره به اینکه ما امروز با ۲ مساله مهم آب و هوا در استان مواجه هستیم، تاکید کرد: نقاطی که باید برای رفع آلودگی هوا، توقف آنی شود را به ما اعلام کنید تا در دستور کار مدیریت استان قرار گیرد تا از این پس، روند کارها سالم طی شود.
آلودگی هوا ایستگاههای ورزشی شبانه را به تعطیلی کشاند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز باید آثار آلودگی هوا بر روی سلامت جسمی و روحی و روانی مردم را بررسی و گزارش کند، گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان و شهرداری اصفهان نیز باید تأثیر آلودگی هوا بر روی نشاط اجتماعی را گزارش کنند.
در ادامه سیدمحمد طباطبایی مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در مواقع آلودگی هوا، بهترین بستر برای ورزش، سالنهای سرپوشیده است، اظهار داشت: آلودگی هوای اصفهان، ایستگاههای ورزشی شبانه را نیز بهدلیل بالا بودن شاخصهای آلایندگی به تعطیلی کشانده است.
۱۶ واحد آلاینده در یک ماه گذشته پلمب شد
در ادامه این جلسه ایرج حشمتی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز اظهار داشت: در یک ماه گذشته، یکهزار و ۲۲۱ پایش روزانه و ۴۵۵ پایش شبانه کارگاهها در استان انجام شد و ۲۹۹ واحد اخطار دریافت کردند و ۱۶ واحد پلمب شد.
او با اشاره به ۴۸۳ هکتار واحد کارگاهی غیر مجاز که در ادوار گذشته در اصفهان ایجاد شده است، اظهار داشت: این واحدها در ۲۰ تا ۳۰ گذشته تا کنون فعالیت داشتند و هنوز تعیین تکلیف نشدند.
حشمتی با بیان اینکه اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها، کمترین میزان بارش را دارد، تصریح کرد: شرایط جغرافیایی و اقلیمی اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها بسیار بدتر است به طوری که این شهر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و سال ۹۸ به ترتیب با ۵۱ و ۹۸ درصد افزایش آلودگی هوا مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی از کلانشهرهای کشورمان امسال بیش از یکصد روز هوای پاک داشتند درحالیکه اصفهان، هیچ روزی هوای پاک نداشت، اضافه کرد: مسئولان برخی از این شهرها عنوان میکنند که چرا در اصفهان از مازوت استفاده نمیشود درحالیکه باید به آنها آگاهی داد که شرایط اصفهان با سایر کلانشهرها، بسیار متفاوت است.
او به مفادی از قانون هوای پاک اشاره و اضافه کرد: به عنوان مثال بر اساس این قانون، همه سوختها از سال ۱۴۰۰ باید استاندارد ملی داشته باشند، از سال ۹۶ به بعد هیچ پیک موتوری غیر برقی نباید مجوز میگرفت و از سال ۹۹ هیچ پیک موتوری کاربراتوری نباید فعالیت میکرد و حال امروز باید دید که چقدر از این مفاد قانونی اجرا شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان همچنین با بیان اینکه در ۶ ماه نخست سال ۵۳ درصد غلظت آلایندههای هوا مربوط به حمل و نقل و ۱۲ درصد مربوط به صنعت است، گفت: در ۶ ماه دوم سال، ۳۳ درصد آلایندهها مربوط به حمل و نقل و ۳۷ درصد مربوط به صنعت است.
او با اشاره به تردد زیاد کامیونها در اصفهان برای حمل و نقل به واحدهای صنعتی، افزود: عدهای انتقاد میکنند که چرا در اصفهان شبها، هوا آلودهتر است و در پاسخ به آنها باید گفت که شبها اتفاقهای بسیاری میافتد که در ید کنترل ما نیست زیرا سامانه پایش متمرکز نداریم که کدام کارخانه، فیلترش را در شبها، باز میکند.
حشمتی با بیان اینکه در برخی شبها، پسماندها و ضایعات کشاورزی را میسوزانند، تاکید کرد: نظارت بر همه اینها با اداره کل حفاظت محیط زیست است اما این نکته را در نظر بگیرید که کل اعتبارات این مجموعه چهار میلیارد تومان است که در سال جاری ۳۵۰ میلیون تومان برای اجرای این تکالیف در نظر گرفته شده و با این اعتبارات چه انتظاری میتوان داشت.
او با انتقاد از تخصیص نیافتن اعتبارات کافی برای محیط زیست اصفهان با وجود مشکلات فراوانی که دارد، افزود: از گذشته برای محیط زیست اصفهان خوب عمل نشده و اعتبارات آن، پایدار نشده است.
به گفته حشمتی، اعتبارات محیط زیست شهرستان شاهین شهر که دهها کارگاه آجرپزی، چندین شهرک صنعتی و مجموعههای صنعتی بزرگ در آن مستقر است، ۴۵ میلیون تومان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه نباید برای حل مشکلات زیست محیطی اصفهان چند صدایی باشد، گفت: اداره حفاظت محیط زیست، استانداری، دانشگاهها و سایر دستگاههای اجرایی و نهادها باید یکصدا و مطالبهگر باشند.