وزیر جدید آموزش و پرورش در مدت حضور خود در وزارتخانه آموزش و پرورش کمترین ارتباط را با اهالی رسانه و تشکل های رسمی در آموزش و پرورش داشته است که باعث گلایه هایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، از ۷ آذر تا امروز ۱۵ روز از رای اعتماد گرفتن وزیر آموزش و پرورش از مجلس شورای اسلامی و تکیه زدن بر صندلی وزارت می گذرد. در این مدت حضور کمی در مجامع رسانه‌ای و تشکلات رسمی فرهنگیان داشته است. گرچه پیش از این در گزارشی با عنوان تحول از نگاه وزیر جدید آموزش و پرورش / آغاز یک چرخش به این اشاره شد که وزیر جدید آموزش و پرورش می تواند مبنای یک تحول در سیستم آموزشی و تربیتی کشور باشد، اما به نظر می رسد اگر وزیر آموزش و پرورش نتواند بدنه رسانه‌ای و فرهنگیان و حامیان تعلیم و تربیت را با خود همراه کند، عملاً تحول ناممکن خواهد بود.

در این مدت که شاید به نظر زمان کوتاهی برسد برای قضاوت عملکرد وزیر، وی ترجیح داده است که هیچ نشست رسانه‌ای حداقل برای آشنایی خبرنگاران این رسانه با دیدگاه های وی نداشته باشد و این در حالی است که وی بر خلاف دو گزینه قبلی وزارت آموزش و پرورش که با عدم رای اعتماد مواجه شدند، در زمان معرفی اش نیز دیداری با اهالی رسانه نداشت.

در این مدت به نظر می رسد وی دیدار های میدانی سمبلیک برای بررسی فرآیندهای آموزش حضوری مدارس و یا دانشگاه فرهنگیان و یا مدارس استثنایی و دیدارهایی با علمای قم داشته است و دو بار هم در مراسم سازمان های زیر مجموعه آموزش و پرورش حضور یافته که سخنان کوتاهی گفته است.

حالا در نامه سرگشاده شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خطاب به وزیر آموزش و پرورش نوشته است: «شاهد فاصله‌ای جدی میان رویکرد دولت انقلابی و عملکرد وزیر آموزش و پرورش هستیم»

در متن این نامه ذکر شده است: «روز دانشجو روز مبارزه با استکبار، نماد آزادگی و آزاد اندیشی دانشجویان و مسیری برای تجربه زیست انقلابی است؛ که با فریاد مطالبات مردم همراه است‌. متاسفانه در دولت گذشته فرار از شنیدن صدای آرمانخواهی مردم و دانشجویان در کشور مرسوم و جلسات فرمایشی و امنیتی، جایگزین جلسات مطالبه گری از مسئولین که میراث انقلاب اسلامی می باشد، گردید. این رویکرد در وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان نیز محسوس بوده است. حضور رییس جمهور پیشین در دانشگاه و اقدام برای مهندسی شرکت کنندگان نمونه‌ای است که البته با حضور جدی و بدون لکنت نسل نوی معلمی ناکام ماند.

با روی کار آمدن دولت مردمی، انتظار می رود این رویه پایان یابد و بازگشت به شعارهای اصیل انقلاب اسلامی صورت پذیرد؛ حضور رییس‌جمهور و برخی مسئولین در میان مردم و دانشجویان در این ایام، موید این اتفاق و نوید بخش تغییر وضع موجود می باشد.

اما در کمال تأسف این رویه در وزارت آموزش و پرورش نه تنها بهبود نیافت بلکه شاهد فاصله‌ای جدی میان رویکرد دولت انقلابی و عملکرد وزیر آموزش و پرورش هستیم.

وزیر محترم که در ایام معرفی به مجلس، از حضور در جمع معلمی و دانشجومعلمی پرهیز داشتند، به مناسبت روز دانشجو به جای پاسخ به دعوت تشکل های دانشگاه، گفتگو با دانشجویان و شنیدن صدای آنان، به حضوری نمایشی در جمعی که توسط مسئولین دانشگاه گزینش و دعوت شده بودند، اکتفا کردند. حضوری که با اخراج دیگر دانشجویان و مسئولین آموزشی از محوطه دانشگاه همراه بوده، متن هایی از پیش تعیین شده و فرمایشی در آن قرائت گردیده و هیچ شباهتی به رویکردهای انقلابی نداشته و ادامه دهنده رویکردهای غلط گذشته است‌.

سکوت و یا همکاری مدیریت دانشگاه در این قبیل جریانات که مسبوق به سابقه نیز می باشد و به نظر می رسد به جهت جلوگیری از بیان انتقادات چندین ساله به عملکرد ریاست دانشگاه صورت می پذیرد محل مطالبه و انتقاد جدی است.

لذا شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با توجه به موارد فوق اعتراض شدید خود را به این اقدام اعلام داشته و انتظار داریم ضمن عذرخواهی از دانشجو معلمان، با حضور در جمع نمایندگان تشکل های دانشجویی به خصوص تشکل های منتقد و با ترکیبی مهندسی نشده!، شنوای انتقادات بوده و در صورت عدم اطلاع وزیر آموزش و پرورش از این اتفاق با مسببین برخورد جدی صورت بگیرد.»

به نظر می رسد وزیر آموزش و پرورش با فاصله گرفتن از ذی نفعان یا همراهان حوزه تعلیم و تربیت این روزها با انتقادهای جدی رو به روست که شاید قدم موثر برای شروع فرایند بهبود این فاصله بعد از ۱۵ روز، برگزاری حداقل یک نشست خبری با اهالی رسانه باشد.