به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت در جلسه امضای تفاهمنامه چهارجانبه صندوق نوآوری، دانشگاه خوارزمی، پارک علم و فناوری البرز و صندوق پژوهش و فناوری البرز، از همکاری پارک علم و فناوری البرز و صندوق پژوهش و فناوری این استان برای معرفی و ارائه خدمات صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان و فناور تشکر کرد و گفت: از آذر ماه سال ۹۷ تاکنون بیش از ۱۵ هزار فقره خدمات بلاعوض در حوزههای مشاوره، توسعه بازار، آموزش مشاوره، مالکیت فکری و… به شرکتهای دانش بنیان ارائه کردهایم.
وی با بیان اینکه خدمات صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان متنوع است، به نوع همکاری این صندوق با دانشگاه خوارزمی اشاره کرد و افزود: در راستای اجرای مفاد این تفاهمنامه و انجام توافقات مندرج در آن، باید خدمات صندوق نوآوری برای تأمین سرمایه خطرپذیر موردنیاز فعالیتها و طرحهای دانش بنیان و فناورانه شرکتهای مستقر در مراکز علمی، تحقیقاتی و رشد دانشگاه خوارزمی به شکل حضوری و یا مجازی به شرکتهای مستقر در دانشگاه معرفی شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به خدمت گرنت تحقیق و توسعه که از سوی این صندوق به شرکتهای دانش بنیان ارائه میشود، گفت: با توجه به اینکه نیاز تحقیق و توسعه برای شرکتهای دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است، صندوق نوآوری، گرنت تحقیق و توسعه را در دو حوزه تقاضای فناوری و عرضه فناوری طراحی کرده و مدل همکاری آن نیز به شکل سهجانبه میان صندوق نوآوری، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاه است.
وحدت با اشاره به سلسله رویدادهای صندوق نوآوری و شکوفایی برای توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان و توسعه بازار محصولات این شرکتها، گفت: ما در صندوق نوآوری طی هفته، رویدادهای مختلفی نظیر «شنبههای IP»، «یکشنبههای صادراتی»، «دوشنبههای استارتآپی»، «پیوند»، «نشست عیار» و «نشست خبرگی» را برگزار میکنیم تا شرکتهای دانش بنیان و فناور را برای توسعه بازار محصولاتشان توانمند کنیم و ایدههای فناورانه آنها را به مشتریان بالقوه و سرمایهگذاران خطرپذیر برسانیم و خود نیز با ابزارهای مختلف در کنار آنها بوده و در عین حال به تقویت سرمایهگذاریها در ایدههای فناورانه از سوی سرمایهگذاران خطرپذیر و شتابدهندهها میپردازیم.
پرداخت ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان طی سه سال اخیر
در این مراسم، دکتر علی ناظمی، معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، به ساختار این صندوق اشاره کرد و گفت: صندوق نوآوری چهار مأموریت اصلی سرمایهگذاری، توانمندسازی، ضمانتنامه و ارائه تسهیلات را در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان برعهده دارد و در راستای تأمین مالی حوزه نوآوری کشور فعالیت میکند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور بالغ بر ۶۴۰۰ شرکت است که این تعداد در سال ۹۲ کمتر از ۵۰ شرکت بود. این شرکتها از دل دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدهها بیرون آمده و تشکیل شدهاند.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد فعالیت این صندوق اظهار کرد: فعالیت صندوق تا سال ۹۷ بسیار محدود بوده، اما طی سه سال اخیر در بخش تسهیلات و سایر بخشها از جهش فوقالعادهای برخوردار بوده است.
ناظمی، تسهیلات اعطایی صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان از آذر سال ۹۷ تاکنون را بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که این رقم از ابتدای تشکیل این صندوق تا آذر سال ۹۷، مبلغ ۳۲۰ میلیارد تومان بوده است.
وی در ادامه با اشاره به خدمت ضمانتنامه صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری حوزه ضمانتنامه را بهعنوان ابزار توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان از سال ۹۷ در دستور کار خود قرار داده و تاکنون ۲۷۰۰ ضمانت نامه را با رقمی حدود ۶ هزار میلیارد تومان صادر کرده است.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه یکی از مأموریتهای این صندوق، ارتقای جایگاه صندوقهای پژوهش و فناوری و کمک به توسعه این صندوقها بوده است، گفت: در حال حاضر ۶۵ صندوق پژوهش و فناوری در کشور فعالیت میکنند و تاکنون حدود ۳ هزار میلیارد تومان خط اعتباری به این صندوقها تخصیص دادهایم تا بتوانند با استفاده از این خط اعتباری به اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان بپردازند.
ناظمی ادامه داد: صندوق نوآوری در بخش سرمایهگذاری نیز حدود ۸۵۰ میلیارد تومان خط اعتباری به صندوقهای پژوهش و فناوری جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان در حوزه جغرافیایی خود اعطا کرده است.
۱۵۴ طرح کلان ملی در کمیته صندوق نوآوری بررسی شد
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در حوزه طرحهای کلان ملی و سایر حوزهها به منظور توسعه فعالیتها به صورت عمودی در زنجیرههای مختلف کشور از امنیت نرم گرفته تا آب، محیط زیست، سلامت، حمل و نقل و مواد پیشرفته مشارکت کرده است، بیان کرد: ما از یک دفتر تقویم ملی برخورداریم و تلاش میکنیم تا با مشارکت در اجرای طرحهای ملی، تأثیرگذاری خود را داشته باشیم. تاکنون نیز ۱۵۴ طرح کلان ملی در کمیته ویژه این موضوع در صندوق نوآوری بررسی شده که از این تعداد ۱۰۴ طرح مصوب شده و به مرحله عقد قرارداد جهت حمایت از زنجیرههای مشخص رسیده است.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: از سال ۹۷ حوزه سرمایهگذاری در صندوق نوآوری شکل گرفته است. مجموع سرمایهگذاری صندوق نوآوری با سایر صندوقهای سرمایهگذاری حدود ۳ هزار میلیارد تومان بوده است که توانسته عملکرد خوبی را از خود به جا گذارد.
ناظمی تصریح کرد: سعی کردیم در حوزه سرمایهگذاری، صندوقهای تخصصی در حوزههای بلاکچین، پلتفرم، فین تک، کشاورزی و زیست فناوری را راهاندازی کنیم تا صاحبان ایده بتوانند به این صندوقها مراجعه و منابع مالی خود را از این صندوقها دریافت کنند.
وی به خدمت جدید صندوق نوآوری با عنوان «تأمین مالی جمعی» اشاره کرد و افزود: صندوق طی چند ماه گذشته بر روش تأمین مالی جمعی تمرکز کرده که اگر یک نفر از یک ایده برخوردار باشد آن ایده را در قالب پلتفرم معرفی میکنیم و همه مردم میتوانند از ۵۰۰ هزار تومان به بالا در طرح موردنظر مشارکت کنند.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در روش تأمین مالی جمعی ۱۰۰ درصد مبلغ اصل پول مردم از سوی صندوق نوآوری بیمه میشود و مردم فقط در ریسک طرح مشارکت دارند و سود آن نیز در حدود ۶۰ درصد است که این روش با پخش مسابقهای با عنوان «کارویا» که طی روزهای دوشنبه و سهشنبه هر هفته از شبکه یک سیما پخش میشود، اجرایی شده که بعد از معرفی طرحها، مردم میتوانند در آن سرمایهگذاری کنند.
وی تصریح کرد: هفته گذشته در قسمت اول و دوم این مسابقه ۵ میلیارد تومان جذب سرمایه از سوی مردم داشتیم و در هفته جاری نیز طرح ۴ میلیارد تومانی را خواهیم داشت.
ناظمی با اشاره به خدمت تحقیق و توسعه صندوق نوآوری گفت: ما امروز برای توسعه تحقیق و توسعه در شرکتهای دانش بنیان بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان در قالب خدمت گرنت به ایدههایی که موردنیاز بخش صنعت باشد، پرداخت میکنیم. طی یکسال اخیر ۴۲۵ درخواست برای گرنت دریافت کردهایم.
وی در مورد رویداد «دوشنبههای استارتآپی» نیز اظهار داشت: طی یک سال و نیم اخیر ۳۵ رویداد دوشنبههای استارتآپی را در حوزههای مختلف به همراه ۳۹۰ جلسه B۲B بین شرکتها و دارندگان ایده در حوزههای مختلف برگزار کردیم.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر نیز در حوزه تبادل فناوری، ۲۷ رویداد برگزار کردهایم که ۱۷۷ شرکت صنعتی و سازمان بزرگ و ۲۶۰۰ شرکت دانش بنیان در این رویداد حاضر شدند و نیازهای فناورانه خود را مطرح کردند.
ناظمی همچنین از پرداخت ۴,۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای تفاهمنامهها و قراردادهایی که در حاشیه رویدادهای شبکهسازی تبادل فناوری در محل صندوق نوآوری به امضا رسیده است، خبر داد.
وی با اشاره به حضور شرکتهای دانش بنیان در ۳۱ نمایشگاه داخلی و ۱۹ نمایشگاه خارجی طی سال جاری با هزینه صندوق نوآوری، گفت: همچنین پذیرش هیأت تجاری و فناوری از سایر کشورها و نیز اعزام هیأت به کشورهای مختلف از دیگر برنامههای صندوق نوآوری برای توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان بوده است. صندوق همچنین از ایجاد پایگاههای صادراتی ایران در کشورهای مختلف حمایت کرده تا دانش بنیانها بتوانند محصولات خود را در این پایگاهها عرضه کنند.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به راهاندازی کارخانه نوآوری در البرز، گفت: این کارخانهها در تهران، یزد و گلستان راه اندازی شده و در استان البرز نیز در حال شکلگیری است.
ناظمی از پرداخت ۱۶۰ میلیارد تومان برای تأمین مالی این کارخانهها از سوی صندوق نوآوری خبر داد و افزود: در این کارخانهها خدمات استقرار، آموزش، مشاوره و تجاریسازی و توسعه بازار به شرکتهای دانش بنیان ارائه میشود.