به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، روش جوشکاری با گاز اکسی استیلن در سال ۱۹۳۰ میلادی جهت کاربرد در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی و اتصال ادوات فلزی گوناگون اختراع و مورد استفاده گردید. به مرور از این روش و تلفیق آن با فشار بالای هیدرولیک جهت جوشکاری و اتصال ریلهای راه آهن به یکدیگر استفاده شد. مهندسین کشور ژاپن در سال ۱۹۵۲ میلادی با توجه به گسترش ساخت و ساز و ساختمان سازی های بلند مرتبه خود این روش جوشکاری را که ترکیبی از حرارت ناشی از سوختن گاز استیلن به همراه اکسیژن و فشار بالای هیدرولیک بود را در ابعاد کوچکتر و متناسب با سایز میلگردها وارد صنعت ساختمان نمودند.
با بالا رفتن سرعت ساخت و سازها در ژاپن و افزایش ارتفاع ساختمانها روز به روز این تکنولوژی که دیگر به اسم روش جوشکاری فشار گاز میلگرد شناخته میشد محبوبیت بالاتری پیدا کرد تا جایی که امروزه حدود ۳۰۰ شرکت پیمانکاری در کشور ژاپن زیر نظر انجمن جوشکاری فشار گاز میلگرد این کشور طبق استانداردهای ژاپنی در حال فعالیت در پروژههای ساختمانی و عمران همچون راه سازی و پل سازی و… میباشند.
شرکت فورجینگ میلگرد در ایران
در کشور ما نیز این تکنولوژی به همت مهندسین و متخصصین شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد به ادرس سایت sts-weld.com و با توجه به نیاز ایران جهت افزایش کیفیت و مقاوم سازی سازههای بتنی در برابر زلزله در سال ۱۳۸۷ وارد ایران گردید. اخذ مجوزهای لازم از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، نظام مهندسی ساختمان توسط شرکت سازه آزمون فولاد و با انجام آزمایشهای گوناگون بر روی نمونههای اجرا شده جوش فورجینگ صورت گرفت و کاربرد این تکنولوژی در ایران آغاز گردید.
در سال ۱۳۹۶ نیز با همکاری شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد استاندارد روش جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در سازمان ملی استاندارد ایران جهت تایید روش و آزمایشهای مربوط همچون تست خمش میلگرد فورج شده و آزمایش کشش میلگردهای جوش شده و معیار پذیرش آنها تدوین و در دو قسمت در دسترس عموم قرار گرفت.
امروزه در اکثر شهرهای ایران و بیشتر پروژههای ساختمانی و عمرانی جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد استفاده شده و یا در حال استفاده میباشد. جهت کنترل و نظارت بر کیفیت و کمیت کار اپراتورهای جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد و نیز نظارت بر صحت و سلامت دستگاههای جوش سر به سر که دارای گواهی کالیبره باشد انجمنی به نام انجمن جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد تاسیس و در حال فعالیت میباشد.
کلیه جوشکاران و اپراتورهای فعال در زمینه جوش فورجینگ میبایست علاوه بر عضویت در این انجمن و داشتن مدرک و کارت عضویت در انجمن جوشکاری فورجینگ میلگرد میبایست در کلاسها و دورههای آموزشی فورجینگ شرکت و کارت مهارت جوشکاری (گواهینامه فورجینگ) را اخذ نماید.
انجمن جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد علاوه بر آموزش و نظارت کامل بر اعضای رسمی خود به صورت سالانه آزمون عملی و تئوری از اپراتورها و فعالان و پیمانکاران جوشکار میلگرد به عمل میآورد که تائید و صدور مجوز کار آنها منوط به قبولی در این آزمونها و گرفتن تست فرم یا همان کارت مهارت میباشد. بدیهی است نداشتن عضویت در این انجمن و نداشتن گواهینامه مهارت و اپراتوری نشان دهنده عدم صلاحیت و مهارت اپراتور و پیمانکار فورجینگکار بوده و با توجه به اینکه این روش اجرایی وابستگی شدید به دقت و تخصص فورجینگ کار دارد میتواند استفاده از این پیمانکاران آموزش ندیده باعث بروز فجایع جانی و مالی جبران ناپذیر در هنگام زلزله گردد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.