به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی در کارگروه مرز که با حضور سردار احمد گودرزی فرمانده مرزبانی ناجا برگزار شد، اظهار داشت: همه داشتههایمان در استان مرزی سیستان و بلوچستان استفاده از مرز است و نگاه و رویکردمان از یک نگاه حفاظتی و امنیتی به رویکرد استفاده از فرصتهای مرز با هدف توسعه تبادلات تجاری تغییر یافته است.
وی تصریح کرد: اقدامات خوبی در سایه همین نگاه در چند ماه گذشته انجام شده که البته ماحصل تلاشهای استاندار و مسؤولان سابق نیز هست.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: براین باوریم که اگر اجازه ندهیم که در مرزهای ما کالا جابجا شود، باید بپذیریم که مواد مخدر، اسلحه و تروریست جابجا شوند و اگر مرزنشین ما نتواند امرارمعاش کنند ممکن است کارهایی انجام دهند که به صلاح کشورمان نباشد.
وی بیان کرد: بر همین مبنا ابتدا همه گذرگاههای مرزی استان باید بازگشایی شود و در گام بعدی تعداد این گذرگاهها افزایش یابد و زیرساختهای مورد نیاز آن فراهم شود.
مدرس خیابانی بیان داشت: در دیدار با سفیر پاکستان با اشاره به دیوار مرزی که پاکستان ایجاد در مرز با سیستان و بلوچستان احداث میکند، گفتم با ساخت این دیوار تمام تبادلات و ترددهای مرزنشینان دو طرف مرز قطع میشود، پس باید گذرگاههای ریمدان، پیشین، کوهک، جالق و میرجاوه باز گشایی شوند.
وی تصریح کرد: مرز ریمدان، پیشین، کوهک، جالق و میرجاوه باید بازگشایی شوند و تعداد این گذرگاهها هم در مرز افغانستان و هم پاکستان اضافه شود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تلاش میکنیم که زیرساختها و رویههای تجاری را در مرزها تسهیل کنیم چرا که در حال حاضر گذر گذرگاهها، پایانهها و بازارچهها مختصات و زیرساختهای لازم را به لحاظ داشتن امکاناتی نظیر پارکینگ، استراحتگاه، محدوده دیوارکشی، محل اسکان، انبار، ایکس ری و گیت ندارند و باید این زیرساختها در این نقاط فراهم شوند.
وی در خصوص مبادلات مرزی در پایانه میلک گفت: نگاه و تفکرمان در تجارت ایستایی نیست و باید روان سازی را در نقاطی که موانع وجود دارد ایجاد کنیم.
مدرس خیابانی افزود: مرز محل گذر است و محل ایستایی و کنترل نیست و قرنطینه در لب مرز و ارزیابی کالا در لب مرز بی معنی است و این امور باید در پس کرانه انجام شود و در پس کرانه ایستگاهها و تیر پارکهایی برای انجام آنها ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در مرز تنها دو دستگاه اصلی مرزبانی که جایش در لب مرز است و دیگری گمرک که در نقطه آخر کالا را ارزیابی کند، حضور داشته باشند که تلاش خواهیم کرد این امر را عملی کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هرگونه توسعه تجاری باید با پیوست امنیتی صورت گیرد چرا که به هیچ وجه نباید به ازای تأمین معیشت، جان و ناموس مرزنشین در معرض تهدید قرار گیرد.
وی بیان کرد: اصل امنیت یک اصل انکار ناپذیر است و تلاش میکنیم این ملاحظات و خط قرمزها را رعایت کنیم اما این ملاحظات نباید توسعه تبادلات مرزی را مخدوش کنند.
موضوعات امنیتی سیستان و بلوچستان در سایه فعالیتهای اقتصادی حل میشود
فرمانده مرزبانی ناجا در این نشست اظهار داشت: موضوعات امنیتی سیستان و بلوچستان در سایه فعالیتهای اقتصادی حل میشود و مرزبانی با هر فعالیتی که موجب تغییر در وضعیت اقتصادی استان شود هماهنگ خواهد بود و از آن حمایت میکند.
سردار احمد گودرزی تاکید کرد: ما در هر نقطه از مرز که برای توسعه تبادلات مرزی باید تقویت شود پای کار خواهیم بود و اصلاح فرایندها را در دستور کار قرار میدهیم.
وی در خصوص روانسازی ترددها در مرز میلک اظهار داشت: پس از حضور و بازدید از پایانه میلک، تصمیمات لازم برای روان سازی ترددها از سوی مرزبانی اتخاذ خواهد شد.