به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات، عیسی زارعپور در گردهمایی رؤسای نمایندگیهای ایران در کشورهای همسایه، ظرفیتهای کشورمان در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات را برای همکاریهای منطقهای تشریح کرد و گفت: حوزه فضایی، پلتفرمهای خدمات رسان، ترانزیت ترافیک داده و پست در اولویت همکاریهای منطقهای است و ایران ظرفیت تبدیل شدن به مرکز پرتابهای زیرمداری در منطقه را دارد.
وی با بیان اینکه ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و همچنین تواناییهای فنی شرایط خوبی برای همکاری با کشورهای همسایه در حوزه ترافیک و هاست محتوا دارد، ادامه داد: در این خصوص امکان ارائه خدمات پلتفرمهای ایرانی در کشورهای همسایه وجود دارد. پلتفرمهای خدمات رسان ایرانی از حمل و نقل بار و مسافر تا خرید و فروش آنلاین و نیز پلتفرمهای ارائه محتوا قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را دارند و ظرفیت فعالیت در کشورهای همسایه در این زمینه وجود دارد.
وزیر ارتباطات پروژههای فیبرنوری مشترک را یکی دیگر از ظرفیتهای ایران برای همکاریهای منطقهای عنوان کرد و افزود: در دنیای امروز ترانزیت ترافیک داده و بستر آن که فیبر نوری است یکی از موضوعات مهم در تعاملات بین کشورها است و در این حوزه نیز در کشور ما ظرفیت تولید تجهیزات انتقال داده وجود دارد و امکان همکاری با کشورهای منطقه را داریم.
زارعپور با اشاره به ظرفیتهای پست برای همکاریهای منطقهای، تصریح کرد: در حوزه پست با تولید تجهیزات سورتینگ هوشمند کالا امکان همکاری با کشورهای منطقه وجود دارد.
وی به توانمندیهای فضایی و اولویتهای دولت سیزدهم برای این حوزه نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ایران امکان ساخت ماهوارههای سبک و پرتابهای زیرمداری را دارد و میتواند به مرکز این نوع پرتابها در منطقه تبدیل شود.
وزیر ارتباطات به برنامه دولت برای تثبیت لایه لئو تا یک سال آینده اشاره کرد و گفت: ۱۰ کشور در جهان امکان پرتاب ماهواره به لایه لئو را دارند که جمهوری اسلامی یکی از این ۱۰ کشور است و دستیابی به مدارات ژئو در افق ۵ تا ۶ ساله در دستور کار ما است.
در این جلسه برخی از نمایندگان ایران در کشورهای همسایه نظرات خود را درباره همکاریهای منطقهای در حوزه ارتباطات با عیسی زارع پور مطرح کردند.