به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آیا میدانید که حسابداری شرکتها در ایران چگونه انجام میشود، قانون و مقررات نهادهای نظارتی چه الزاماتی را برای حسابداری شرکتها تعریف کرده است، کسی که به عنوان حسابدار در یک شرکت استخدام میشود، چه مسئولیتهایی دارد، برای گذراندن دوره حسابداری شرکتها باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
شرکت چیست؟
اولین چیزی که باید در آموزش حسابداری شرکتها به یاد داشته باشید، تعریف شرکت است. شرکت یعنی اجتماع دو یا چند نفر که فعالیت مشترکی را برای کسب سود انجام میدهند. هر کدام از این افراد میتوانند وجه نقد، وسایل، ماشین آلات و… را به عنوان سرمایه وارد شرکت کنند. تقسیم منافع به دست آمده هم با نسبتهای معین بین افراد انجام میشود. به هر یک از این افراد، شریک یا سهامدار گفته میشود. به طور کلی عناصر تشکیل دهنده شرکت را میتوان در ۴ مورد خلاصه کرد:
همکاری دو یا چند نفر به عنوان شریک
آوردن حصه، سهم الشرکه یا سرمایه مناسب (نقدی و غیرنقدی)
ماهیت حقوقی شرکت
طرز تقسیم سود و زیان
کسی که به عنوان حسابدار در یک شرکت استخدام میشود، باید حسابداری مالی را با توجه به نوع شرکت انجام دهد.
حسابداری شرکتها چیست؟
با در نظر گرفتن انواع شرکتهایی که در ایران وجود دارد، باید حسابداری شرکت انجام شود. هر کدام از شرکتها ویژگیهای خاص خود را دارند. اما هدف تمامی شرکتها و کسب درآمد بیشتر و افزایش سود است. تمامی شرکتها باید از لحاظ مالی شفاف باشند. امور حسابداری و حسابرسی آنها باید به طور مرتب بررسی شود. بزرگتر و پیچیدهتر شدن شرکتها در طول زمان باعث شد که واحد حسابداری نقش مهمتری پیدا کند. در گذشته کارمندان شرکت به امور حسابداری رسیدگی میکردند اما حالا بدون آموزش حسابداری شرکت بازرگانی، خدماتی، تولیدی و… نمیتوان جمع آوری و ثبت صورتهای مالی را به درستی انجام داد. حسابدارانی که آموزش حسابداری را دیده باشند، به راحتی میتوانند جمع آوری، ثبت و تهیه گزارش حسابها را انجام دهند. در یک آموزشگاه حسابداری معتبر، چارچوبها و قوانین حسابداری به شما گفته میشود. در این صورت میتوانید دانش آکادمیک خود را با مهارتهای فنی ترکیب کنید.
انواع حسابداری در شرکت ها
شرکتهای دولتی و خصوصی انواع متفاوتی دارند. حساسیت و اهمیت انجام امور مالی در شرکتها باعث این تقسیم بندی شده است. یکی از نکات مهم در هنگام ثبت نام دورههای آموزشگاه حسابداری، بررسی سرفصلهای آموزشی است. در دوره آموزش حسابداری شرکت ها، انواع شرکت و حسابداری مربوط به آنها باید بررسی شود. انواع حسابداری شرکتها در ایران به شرح زیر است:
حسابداری شرکت های تضامنی
حسابداری شرکت های پیمانکاری
حسابداری شرکت های تولیدی
حسابداری شرکت های سهامی
حسابداری شرکت های بازرگانی
حسابداری شرکتهای خدماتی
نحوه انجام حسابداری در شرکتهای بالا باید با در نظر گرفتن نوع تبادلات مالی باشد. خرید مواد اولیه، قیمت گذاری روی محصولات و بررسی بازدهی سیستم توزیع و فروش کالاها در حسابداری شرکتهای تولیدی اهمیت دارد. در شرکتهای خدماتی هم باید نوع خدمات قابل ارائه، هزینههای جاری، دستمزدها و درآمدها در نظر گرفته شود. در شرکتهای بازرگانی که واردات و صادرات انجام میدهند، محاسبه مالیات و عوارض گمرکی اهمیت زیادی دارد. رسیدگی به امور مالی این شرکتها تنها با آموزش حسابداری اصولی و به روز امکان پذیر است. قانون تجارت، قانون مالیات و… مرتباً در حال تغییر است. بنابراین باید در آموزشگاه حسابداری ثبت نام کنید که آموزشهای خود را طبق استانداردهای روز تعریف کرده باشد.
حسابداری شرکتها چگونه انجام میشود؟
با در نظر گرفتن تمامی این موضوعات، حال باید دید که حسابداری شرکتها چگونه انجام میشود. فرآیند حسابداری و رسیدگی به اسناد مالی یک شرکت شامل چه مراحلی است؟ هدف از تاسیس شرکت و سرمایه گذاری در این بخش، کسب درآمد و سود است. بنابراین حسابداری شرکتها باید بتواند پاسخگوی سوالات مختلف در این رابطه باشد. اینکه چطور میتوان در عین کاهش هزینهها، درآمدها را بیشتر کرد با رسیدگی به امور مالی مشخص میشود. با نگاهی به خدمات قابل ارائه در حسابداری شرکت به راحتی میتوان مراحل انجام آن را مشخص کرد:
بررسی و ارزیابی فعالیتهای شرکت
بررسی سوابق مالی و تعیین وضعیت شرکت
بررسی میزان مخارج و درآمدهای شرکت و ارائه پیشنهادات برای بهینه کردن آن
بررسی تطابق فعالیتهای شرکت با قوانین و مقررات نهادهای نظارتی
بررسی تطابق فعالیتهای شرکت با سیاستهای سازمانی
مزایای حسابداری شرکتها
همه شرکتها به بررسی دقیق صورتها و اسناد مالی نیاز دارند. یک حسابدار میتواند با گذراندن آموزش حسابداری این کار را انجام دهد. اما حسابداری شرکت چه مزایایی میتواند برای سازمان داشته باشد؟ آیا مزایای حسابداری شرکتها آنقدر به صرفه است که ثبت نام در دورههای آموزشگاه حسابداری را برای کارمندان توجیه کند؟ برای پاسخ به این سوال باید لیستی از اثرات حسابداری در شرکت تهیه کنیم.
حسابداری شرکتها امکان تهیه دفتر کل را فراهم میکند
با وجود حسابداری شرکت، حسابهای دریافتی و حسابهای قابل پرداخت مشخص میشود
گزارش دهی سود و زیان در دورههای زمانی مختلف با انجام حسابداری آسانتر است
با وجود حسابداری میتوان حقوق و دستمزد هر کارمند را معین کرد
بخشی از فرآیند حسابداری شرکت شامل ثبت عملیات خرید و فروش میشود
وظیفه حسابدار شرکت چیست؟
حسابداران به عنوان مهمترین عضو واحد امور مالی شناخته میشوند. انجام تمامی فرآیندهای مالی بر دوش حسابداران است. در دورههای آموزش حسابداری شما با وظایف و مسئولیتهای حسابدار آشنا میشوید. هر شرکت متناسب با اندازه، حجم کاری و سیاستهای سازمانی خود وظایفی را برای حسابدار مشخص میکند. نمیتوانید انتظار داشته باشید که در یک شرکت بزرگ و چند ملیتی، مسئولیتهای مالی شرکت کوچک تجاری را انجام دهید. بنابراین نوع فعالیت شرکت هم میتواند در وظایف حسابدار تغییر ایجاد کند. اما به طور کلی در حسابداری شرکتها باید کارهای زیر را انجام دهید:
تهیه صورت گردش وجوه نقد
استخراج، تحلیل و تفسیر دادههای مالی شرکت
تهیه ترازنامه
تهیه صورت سود و زیان
آماده سازی صورتهای تلفیقی
مدیریت اطلاعات حسابها و ثبت وقایع مالی
تعیین مالیات حقوق
ارسال لیست بیمه شرکت
جمع بندی
برای آنکه بخواهید در نقش حسابدار شرکتها استخدام شوید باید رشته حسابداری و گرایشهای مرتبط با آن را گذرانده باشید. اما تنها داشتن آموزشهای آکادمیک و نظری نمیتواند برای شما راهگشا باشد. آموزش حسابداری در دانشگاه با بیان مباحث تئوری و اصول حسابداری انجام میشود. اما در دنیای تجاری واقعی شما به مهارتهای زیادی نیاز دارید. رشته حسابداری، یک رشته فنی و مهارتی محسوب میشود. بنابراین هر چقدر که بتوانید دورههای آموزش حسابداری بیشتری بگذرانید، در پیدا کردن فرصتهای شغلی موفقتر خواهید بود. بهترین آموزشگاههای حسابداری تهران را میشناسید؟ آموزشگاه حسابداری حسابداران خبره برگزار کننده دورههای مختلف حسابداری شرکتها است. در این دورهها، نه تنها با نحوه انجام امور مالی در انواع شرکتها آشنا میشوید، بلکه با نرم افزارها و ابزارهای حسابداری هم کار خواهید کرد. این موضوع میتواند تاثیر زیادی روی افزایش تواناییهای فنی شما داشته باشد. هدف آموزشگاه حسابداری پکت، آماده کردن شما برای ورود به بازار کار است. با شرکت در این دورهها به یک حسابدار خبره و ماهر تبدیل خواهید شد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.