به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محمدجعفر دوستدار در دیدار مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس ضمن اشاره به اجرای طرح «قبیله کتابخوان ها» عنوان کرد: این طرح از جمله طرحهای نادری است که با هدف ترویج و تثبیت فرهنگ کتابخوانی آغاز شده و اعضای قبایل با محوریت رئیس قبیله کار مطالعه روزانه را انجام میدهند و گزارش روزانه مطالعه خود را در گروه مجازی به اشتراک میگذارند و به نوعی از تشویق جمعی در گروه مجازی بهره مند میشوند.
وی ادامه داد: در مدت کار آزمایشی قبیله کتابخوان ها، شاهد نتایج شگفت انگیز آن بودهایم که مطالعه بالای ۲۰ جلد کتاب اعضای یکی از قبایل از جمله این آثار است.
دوستدار ضمن اشاره به نقش کتاب در اصلاح جامعه، اضافه کرد: مشکل اصلی جامعه در حال حاضر نداشتن آگاهی یا همان ندانی است. اگر مردم آگاه باشند بسیاری از مشکلات به ویژه آسیبهای اجتماعی حل میشود این آگاهی است که توانایی میآورد و میتواند نسلی را نجات دهد و یکی از بهترین مسیرهای آگاهی بخشی انس با کتاب است.
معاون اجتماعی سپاه فجر فارس ضمن اشاره به نزدیک بودن ایام شهادت سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی، تاکید کرد: مقام معظم رهبری همواره دغدغه کتاب و کتابخوانی دارند. ما نیز باید تلاش کنیم با انجام فعالیتهای آگاهی بخش به تقویت هرچه بیشتر فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و انس با کتاب کمک کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس نیز ضمن تشکر از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی سپاه فجر و به ویژه طرح قبیله کتابخوان ها، خاطرنشان کرد: سپاه فجر فارس همواره در حوزه فرهنگ همراه بوده است.
روحالله منوچهری با اشاره به طرح قبیله کتاب خوانها اظهار امیدواری کرد این طرح با همکاری و مشارکت دو مجموعه توسعه و تکامل بیشتری یابد.
منوچهری ادامه داد: این طرح دارای ایده بسیار خوبی است زیرا کار ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در بین مردم انجام میدهد و در واقع مشارکت خود مردم است که باعث اجرای خوب این برنامه شده و به طور مستقیم در ترویج فرهنگ مطالعه نقشی بیبدیل دارد.
منوچهری بیان کرد: این قبایل کتابخوانی باید گسترش پیدا کنند و کل استان را پوشش دهند. در استان فارس با وجود ۲۵۰ کتابخانه نهادی و کتابداران خلاق و کوشا این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت کتابخانه های عمومی این طرح گسترش یابد و در هر کتابخانه یک قبیله کتابخوان تشکیل شود طرح قبیله کتابخوان علاوه بر کتابخانه های شهری، در حوزه کتابخوانی روستایی و عشایری نیز میتواند مثمرثمر باشد و باید بیشتر به مردم شناسانده شود.