به گزارش خبرگزاری مهر، محمّد مددی با بیان اینکه اماکن پرتردد با عدم اخذ گواهینامه ادواری استاندارد آسانسور مواجه هستند، گفت: استفاده از آسانسورهای فاقد گواهینامه ادواری ایمنی ممنوع و غیرمجاز است.
وی ضمن تأکید بر اینکه اماکن عمومی و پرتردد باید نسبت به استانداردسازی و اخذ تأییدیه ایمنی آسانسورهای منصوبه اقدام کنند، مطرح کرد: در مراکز عمومی مثل بیمارستانها، مراکز خرید و ادارات با وجود داشتن تأییدیه اولیه، برای بازرسی ادواری و تمدید گواهینامه ایمنی اقدام جدی نمیکنند و بیشتر آسانسور آنها فاقد گواهینامه ایمنی ادواری استاندارد هستند.
مدیرکل استاندارد استان همدان با تأکید بر اینکه طبق قانون، استاندارد سازی آسانسور مشمول استاندارد اجباری است، اظهار کرد: استفاده از آسانسورهای فاقد گواهینامه ایمنی ممنوع و مالکین تا زمان دریافت گواهینامه ایمنی معتبر مجاز به بهره برداری از آسانسور نیستند.
مددی در ادامه افزود: یکی از مشکلات این است که شرکتهای سرویس و نگهدار آسانسور متأسفانه در زمان عقد قرارداد، داشتن گواهینامه ایمنی معتبر را لحاظ نکرده و بدون این مهم اقدام به عقد قرارداد سرویس و نگهداری میکنند لذا در صورت بروز حادثه علاوه بر مالکین، مسئولیت متوجه شرکتهای سرویس و نگهداری نیز خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه باید گواهینامه ایمنی آسانسور جز مدارک الزامآور برای صدور بیمهنامه باشد، یادآور شد: یکی از مشکلات دیگر عدم همکاری و تعامل شرکتهای بیمهای است که لازم به ذکر است صدور بیمهنامه بدون اخذ گواهینامه ایمنی معتبر خلاف قانون خواهد بود.
این مسئول، با بیان اینکه احتمال بروز خسارات و حوادث ناشی از آسانسور در مراکز عمومی و پرتردد زیاد است، افزود: طبق قانون توسعه و تقویت نظام استاندارد، اخذ گواهینامه ایمنی برای آسانسورها اجباری است و آسانسوری که گواهینامه ایمنی استاندارد ندارد باید متوقف شود و در صورت بروز هر گونه حادثهای مسئولیت آن بر عهده بالاترین مقام دستگاه و مدیران مراکز عمومی و مدیران ساختمانها است.
مدیرکل استاندارد استان همدان در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه طی هشت ماهه سال جاری ۶۲۰ گواهینامه ایمنی آسانسور صادر شده است، در پایان گفت: مردم میتوانند با ارسال کد شناسه ۱۰ رقمی نصب شده در کابین آسانسور به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ از وضعیت تأییدیه آن مطلع و در صورت نیاز به شکایت با شماره ۱۵۱۷ تماس حاصل نمایند.