مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره تئاتر ارتش صبح امروز با حضور امیرسرتیپ رضا خرم‌طوسی جانشین فرمانده ستاد مشترک، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و مدیر کل هنرهای نمایشی در سالن همایش‌های کوثر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ خرم طوسی در بخشی از این مراسم گفت: "در قرآن کریم هم زبان نمایشی مورد توجه قرار گرفته است. عالم با سنت‌های الهی اداره می‌شود و این سنت‌ها در کتاب خدا در قالب داستان ارائه شده است. هنرهای نمایشی هنر بیان رفتار است. از اینکه ارتش توانست در بیان سنت‌های ملی، معارف بشری و اندیشه‌های والای انسانی گام بردارد خوشحالم. از مسئولین دعوت می‌کنم دست سربازان بی‌توقع خود را در عرصه هنرهای نمایشی بفشارند."

سیدموسی حسینی کاشانی دبیر جشنواره تئاتر ارتش با اعلام اینکه جشنواره به همت روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شده، تعداد متون متقاضی برای شرکت را 100 متن عنوان کرد که در مرحله بازخوانی به 45 متن و در مرحله بازبینی به 9 متن از نیروهای زمینی، هوایی و دریایی تقلیل یافت. وی یکی از ویژگی‌های بارز جشنواره را برگزاری کارگاههای آموزشی مؤثر در آن خواند و اهمیت دادن به گروههای صرفاً ارتشی را از دیکر نکات مثبت معرفی کرد.

داود رشیدی نیز ضمن توصیه به مسئولین هنری ارتش برای همت گماردن جهت شناساندن عملکرد هنری خود به مردم نقش تبلیغات را در این راه حائز اهمیت خواند. رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه با تأکید بر اینکه کار هنری هر چه هنرمندانه‌تر و هدفمندتر انجام شود، دارای ارزش بیشتری خواهد بود، کار هنرمندانی را که می‌خواهند فعالیت‌شان بار ارزشی داشته باشد را سخت توصیف کرد.

وی با ضرورت دانستن وجود پیام در تئاتر برای ارتش، یادآور شد: "ما خدمتگزار عرصه‌ای با نام ارتش هستیم و حمایت از هنرمندان آن را به عنوان تکلیف خود می‌دانیم. ولی از آنجا که سازمان عقیدتی سیاسی ارتش متولی تئاتر نیست و متولی فرهنگ ارتش است، طبیعی است از آن بهره‌برداری و به عنوان یک مقوله ارزشی برای ارتش به تئاتر نگاه کند. به همین خاطر نگاه ارتش به تئاتر با نگاه وزارت ارشاد که متولی تئاتر است متفاوت خواهد بود."

علوی تأکید کرد: "حرکت تئاتر در ارتش دارای سه موضوع اساسی است؛ اول داشتن پیام در امر تدوین نمایشنامه‌ها، دوم کیفیت آثار نمایشی و سوم اجرا در یگان‌های ارتش. جشنواره تئاتر ارتش جنبه تقویتی تتاتری را دارد که در پادگان‌ها و مجتمع‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی امسال جشنواره رشد محتوایی تئاترها و توجه به دفاع مقدس و ارزش‌های دینی بوده است."

حسین پارسایی مدیر کل هنرهای نمایشی در این مراسم با اشاره به مدیریت در ارتش که در راستای تعامل نمایشی با سطوح حرفه‌ای تئاتر و اعتلا تئاتر ارتش فعالیت کرده‌اند، اقدامات انجام شده در سطوح دیگر را قابل بررسی خواند. در ادامه مراسم با حضور مسئولان و مدیران ارشد از داود رشیدی تقدیر شد.

در بخش اهدا جوایز جشنواره "نسیم رحمت" در بخش نمایشنامه با موضوع پیامبر رتبه سوم به نمایشنامه "یادهای طلا" نوشته آزاده احمدیان و رتبه دوم به نمایشنامه "مقتدایم علی" اثر فرمان حیدری تعلق گرفت و در بخش نمایشنامه‌نویسی با موضوع ارتش نمایشنامه‌های "کیلومتر 50 " آرش عباسی و "خواب بودم وقتی باران آمد" اصغر خلیلی سوم شدند.

در بخش نمایشنامه با موضوع سرباز نیز نمایش‌های "هوس" آرش عباسی و "پشت کلانتری کوچه اول" علی اصغری به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند. داوری این بخش بر عهده دکتر سعید کشن‌فلاح، مهرداد رایانی مخصوص و اعظم بروجردی بوده که در هر سه بخش آثاری را برای رتبه اول و دوم انتخاب نکردند.

در بخش داستان‌نویسی به داوری هوشنگ مرادی کرمانی، سعید کشن‌فلاح و اعظم بروجردی، با موضوع پیامبر رتبه سوم به داستان "امین آمنه" مریم بصیری رسید. در بخش ارتش داستان‌های "مهندسی یک قتل" تیمور آقامحمدی سوم و "ارتشی شریف" شکوفه ماسوری دوم و در بخش سرباز داستان‌های "آدم برفی" بهناز ضرابی‌زاده و "مثل کابوس مثل دریا" جمشید رحیمی‌نژاد سوم و دوم شدند.

این بخش برگزیده اول نداشت و در بخش خارج از جشنواره تندیس اخلاق به آریوبندی و گروهش از پادگان 01 نزاجا اهدا شد. بعد از قرائت بیانیه هیئت داوران هفتمین جشنواره تئاتر ارتش، جوایز برگزیدگان اهدا شد. در بخش نمایشنامه‌نویسی "دلیل ماریا"، "خاک سبز" و "شکسته بخوان" به ترتیب سوم تا اول شدند. در بخش کارگردانی علی غلامی اول، حمیدرضا کمیلی‌خواه و قاسم حقیقی به ترتیب رتبه‌های سوم تا اول را کسب کردند.

در بخش بازیگر مرد رتبه سوم به طور مشترک به امین بشارتی، علیرضا هاشمی مقدم و قاسم حقیقی اهدا شد و مهدی شایان و ناصر آشوری رتبه‌های دوم و اول را به دست آوردند. در بخش بازیگر زن جشنواره، ساناز شفیعی رتبه سوم، حبیبه بیرق رتبه دوم و ساناز پهلوان رتبه اول را کسب کردند.

در بخش طراحی صحنه نیز رتبه سوم به علی غلامی، رتبه دوم به حبیب آزادی و رتبه اول به علیرضا سرخانی رسید. در بخش گریم سمیه فکوری، بخش پوستر و بروشور برگزیده مجید زینالی و موسیقی برگزیده غلامرضا احمدی جوایز خود را دریافت کردند و نمایش "شکسته بخوان" برگزیده بخش مسابقه ارتش شد.

در بخش مسابقه آزاد جشنواره نیز در قسمت کارگردانی پژمان کاشفی به عنوان کارگردان برتر، علیرضا بیک محمدی بازیگر برتر مرد، رها رحیمی بازیگر برتر زن، صاحب آهنگر طراح پوستر و بروشور برتر، بهرام بهرامی طراح صحنه برتر، علیرضا حنیفی نمایشنامه‌نویس برتر و موسیقی نمایش "پنجره‌ای برای دیدن" به عنوان موسیقی برتر معرفی شدند.

در این بخش نمایش "پنجره‌ای برای دیدن" به عنوان نمایش برگزیده انتخاب شد. داوری این جشنواره بر عهده فریندخت زاهدی، تاجبخش فنائیان و سعید کشن فلاح بود.