مجید نامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد علت گرانی پوشاک زمستانه، اظهار کرد: از تابستان تاکنون نرخ مواد اولیه به شدت بالا رفته که همین امر موجب شد قیمت تمام شده پوشاک افزایش یابد. به صورت میانگین میتوان گفت که قیمت مواد اولیه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است؛ به عنوان مثال قیمت پنبه و مخلوطهایی از پنبه که عمدتاً وارداتی است، دو ماه پیش ۱۲۰ هزار تومان هم اکنون به ۱۷۵ هزار تومان رسیده است.
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه اغلب مواد اولیه مورد مصرف در پوشاک وارداتی است، افزود: تنها مادهای که به صورت صد در صدی در داخل کشور تولید میشود پلی استر است که آن هم در بورس عرضه میشود و به دلیل اینکه قیمت گذاری ها بر اساس نرخ دلار است، قیمت این ماده بسیار بالاست؛ به گونهای که اگر پلی استر وارد کنیم برای ما ارزانتر تمام میشود.
وی ادامه داد: در صنعت پوشاک به شدت وابسته به واردات مواد اولیه هستیم و وقتی مواد اولیه ای که به عنوان سرزنجیره سبد پوشاک محسوب میشود با مشکل مواجه شود، طبیعتاً قیمت تمام شده محصول بالا میرود و بالاخره با توجه به نرخ تورم، بهرههای بانکی و هزینههای تولید و فروش، تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد.
واردات مواد اولیه پوشاک تسهیل شد
نامی گفت: یکی از عمده مشکلاتی که وزارت صمت نیز با آن مواجه بوده و موجب تخصیص دستوری و سخت ارز برای واردات شده، محدودیتهای ارزی است. اما نکته مهم این است که باید وضعیت به گونهای مدیریت شود که اگر زمانی با کمبود مواد اولیه مواجه شدیم، واردات تسهیل شود تا تولیدکننده برای تولید به مشکل نخورد.
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه وزارت صمت باید به نگرانیهای بخش خصوصی پاسخ دهد و به نظرات کارشناسی آنها توجه کند، افزود: البته طی ۲ هفته گذشته، وزارت صمت با صدور مجوزهایی، به صورت نسبی واردات مواد اولیه پوشاک را تسهیل کرده است؛ به عنوان نمونه واردات نخ از سالهای گذشته با محدودیت مواجه بود، این محدودیتها را برداشته اند و سعی کردند از این طریق بازار را بهتر تنظیم کنند.
وی در مورد وضعیت تقاضا در بازار پوشاک زمستانه نیز گفت: به هر حال قدرت خرید مردم کاهش و از آن طرف نیز قیمت پوشاک افزایش یافته است که همزمانی این دو اتفاق، تقاضا را به صورت نسبی نزولی کرده است.