اسقف کاتولیک از مسیحیان خواست خداوند را "الله" خطاب کنند
اسقف کاتولیک هلندی به اعضای جامعه دینی خود پیشنهاد کرد به منظور ترویج روابط بهتر با مسلمانان، مسیحیان نیز خداوند را "الله " خطاب کنند.
اسقف مارتینوس موسکنز از شهر بردا در هلند در گفتگو با شبکه تلویزیونی "نت ورک" اظهار داشت که خداوند نامهای مختلفی دارد و انتخاب نام تفاوت چندانی برای وی ندارد.
این اسقف کاتولیک با اشاره به اینکه واژه " الله " مورد کاربرد مسیحیان عرب زبان نیز قرار دارد گفت: انسانها نباید بر سر انتخاب چنین اصطلاحاتی متفرق شوند، نام خداوند با چنین مناقشانی فاصله بسیاری دارد.
این اسقف هلندی تصدیق کرد: احتمال اینکه پیشنهاد وی در سطح جهان مورد پذیرش قرار گیرد پیش بینی نشده اما وی پیش بینی کرد که طی یک یا دو قرن دیگر کاتولیکهای هلندی خداوند را با نام " الله" مورد خطاب قرار دهند.
افزایش گرایش دانشجویان اسکاتلندی به مطالعات دینی و فلسفی
تعداد دانش آموزان اسکاتلندی که برای شرکت در رشتههای مطالعات دینی، اخلاقی و فلسفی در مقاطع مختلف دانشگاهی تمایل نشان میدهند افزایش رو به رشدی داشته که این امر را میتوان به علاقه به تفکر نقدی میان دانش آموزان تعبیر کرد.
مقامات آموزشی اظهار داشتند که دانش آموزانی که خواستار ارائه آزمون در سطح عالی برای تحصیل در رشته مطالعات فلسفی، اخلاقی، دینی هستند از 1323 در سال 2006 به 1751 نفر در طول امسال افزایش یافته است.
این رشته ها در سال 2005 توسط مقامات بررسی صلاحیت در وزارت آموزش اسکاتلند دستخوش تغییراتی شد تا مواد درسی به موضوعات روز نزدیکی بیشتری داشته باشد و بر ابعاد فلسفی آن تأکید بیشتری اعمال شود. مدرسان و شخصیتهای آکادمیک اعتقاد دارند تعداد درحال رشد داوطلب برای تحصیل در این رشته نشان دهنده تمایل دانش آموزان برای تفکر نقدی درباره اعتقادات خود و دیگران است.
این رشته با موضوعاتی چون اتانازی، آفرینش، و ژنتیک سروکار دارد. محبوبیت تازه آن نیز مورد استقبال شخصیتهای آکادمیک، آموزگاران و مقامات دینی قرار گرفته است. استفان مک کینی مدرس آموزش دینی اظهار داشت که این افزایش محبوبت نشان می دهد که علاقه، توجه و گرایش به دین احیا شده است.
همکاری مسلمان استرالیا با برگزار کنندگان روز جهانی جوانان کاتولیک
رهبران مسلمان استرالیا پیشنهاد کمک و مساعدت برای برگزاری مراسم روز جهانی جوانان کاتولیک سال 2008 سیدنی را مطرح کردند .
فدراسیون شوراهای اسلامی استرالیا پیشنهاد کرد از سالنهای مدارس به منظور جادهی هزاران جوانی که برای مراسم روز جهانی جوانان کاتولیک در ماه ژوئیه 2008 به سیدنی سفر می کنند، استفاده شود.
این گروه اسلامی همچنین برای برگزاری رویدادهای ورزشی این مراسم با حضور مسلمانان و مسیحیان پیشنهاد همکاری داد و اظهار داشت که از زئران مسیحی برای بازدید مساجد محلی استقبال می کند. از سوی دیگر مقامات کلیسا متعهد شدند رهبران کاتولیک تمام تلاشهای تبلیغی خود را نسبت به شرکت کنندگان در این مراسم متوقف کنند.
برگزار کنندگان روز جهانی جوانان کاتولیک در سیدنی برای چهار گروه دینی دیگر نیز دعوت نامه هایی ارسال کردند که فدراسیون شوراهای اسلامی استرالیا به آن پاسخ مثبت داد . رویداد بین المللی روز جهانی جوانان کاتولیک هر دو یا سه سال در کشورهای مختلف برگزار می شود. روز جهانی جوانان سال 2005 بیستمین دوره روز جهانی جوانان کاتولیک بود که در کلن، آلمان با حضور بندیکت شانزدهم تشکیل شد.
ایده برگزاری روزجهانی جوانان اولین بار در سال 1984 مطرح شد، اما آغاز حقیقی آن را به سال 1985 نسبت می دهد. در ماه مارس 1985، پاپ ژان پل دوم درنامه ای روز جهانی جوانان کاتولیک را مشخص و همچنین از جوانان دعوت کرد برای مراسم یکشنبه پیش از عید پاپ در ماه آوریل به میدان سنت پیتر بروند. در ماه دسامبر همان سال نیز وی تعیین روز جهانی جوانان (WYD) را در تقویم کاتولیکها اعلام کرد. سال 1986 اولین مراسم روز جهانی جوانان کاتولیک برگزار شد. سال 1987 ، به عنوان دومین سال برگزاری این رویداد نقطه عطف روز جهانی جوانان کاتولیک به شمار می رود.
سفر پاپ به فاطیما لغو شد
بندیکت شانزدهم وزیر امور خارجه واتیکان را به عنوان سرپرست هیئت شرکت کننده در مراسم اختتامیه 90 سالگی ظهور حضرت مریم در فاطیما، پرتغال معرفی کرد که این امر حاکی از لغو سفر پاپ به دهکده فاطیما است .
کاردینال تارسیسکو برتونه وزیر امور خارجه واتیکان در رأس هیئتی به نمایندگی از واتیکان در جشن 12 و 13 اکتبر (20 و 21 مهر ماه) همزمان با ششمین ظهور حضرت مریم بر سه کودک چوپان به پرتغال سفر می کند.
گفته میشود سه دختر چوپان در سنین نوجوانی روز ۱۳ماه مه سال ۱۹۱۷در این مکان موفق به زیارت حضرت مریم شدند که این امر تا 13 اکتبر همان سال در روز و ساعتی مقرر ادامه داشت.
سلف بندیکت شانزدهم به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان، از زمانی که به عنوان پاپ منصوب شد سه بار از این مکان دیدار و در سفری که درسال ۱۹۹۱ به این مکان داشت دقایقی را با خواهر لوئیسا (بازمانده سه کودکی که حضرت مریم بر وی ظاهر شد) گذراند.
کلیسای کاتولیک بعدها درشهر فاطیما زیارتگاهی ساخت که هر ساله افراد بسیاری از سراسر دنیا برای زیارت به آنجا سفر میکنند. بیش از دهها هزار نفر از سراسر جهان هر ساله از روز 13 می تا 13 اکتبر در مراسم گرامیداشت ظاهر شدن حضرت مریم(ع) در این مکان حضور مییابند.
پیش از این کاردینال آنجلو سودانو وزیر سابق امورخارجه خطاب به خبرنگاران با قطعیت گفت: روزی پاپ را در این دهکده ملاقات خواهید کرد. وی همچنین ازتمایل پاپ برای شرکت دراین مراسم خبرداده بود که با انتشار خبر معرفی کاردینال برتونه احتمال سفر پاپ به پرتغال لغو شده به نطر می رسد.
واتیکان برنامه سفر پاپ به اتریش را منتشر کرد
واتیکان برنامه سفر پاپ بندیکت شانزدهم به اتریش که با هدف زیارت معبد ماریازل طی روزهای 7 تا 9 سپتامبر (16 تا 18 شهریور) صورت می گیرد را منتشر کرد.
این سفر به مناسبت هشتصد وپنجاهمین سالگرد تأسیس معبد ماریازل صورت می گیرد و پس از دیدارها، استقبالهای اولیه و همچنین دیدار با رئیس جمهور و مقامات دولتی اتریش در جمع آنها سخنرانی خواهد کرد.
روز هشتم سپتامبر ( شهریور) پاپ به وسیله بالگرد به معبد ماریازل رفته و به مناسبت سالگرد تأسیس آن مراسم عشای ربانی را در مقابل این کلیسای باسیلیکا برگزار خواهد کرد و پس از آن به موعظه مومنان می پردازد.
دیدار با اسقفهای کنفرانس اتریش و کاردینالها و سخنرانی در کلیسای باسیلیکای ماریان از سایر برنامه های پاپ در روز دوم از سفر وی محسوب می شود. مراسم عشای ربانی در کلیسای جامع سنت استفان وین، نیایش آنجلس و سخنرانی پاپ در این محل برنامه های روز یکشنبه اعلام شده است .
رهبرکاتولیکهای جهان به عنوان آخرین برنامه دینی خود از صومعه هیلیگنکروز دیدار کرده و در آنجا نیز سخنرانی می کند.
در محدوده اروپای مرکزی که اماکن بسیاری به نام حضرت مریم (س) نامگذاری کرده معبد ماریازل شهرت به سزایی در میان تمام آنها برای خود رقم زده است. برخی این شهرت را به قدمت، عده ای به معجزاتی که در آن رخ داده و عده ای دیگر به علت احترامی می دانند که مردم ملل مختلف برای آن درنظر گرفته اند.
هر ساله زائران کاتولیک بسیاری به امید حل مشکلات خود راهی این معبد در اتریش می شوند تا مسائل خود را با حضرت مریم (س) در میان گذاشته و خواستار شفاعت شوند.